Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Γιώργος είναι (πάντα) εδώ...

Ταραχή και εκνευρισμό στον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν προκαλέσει οι απανωτές εμφανίσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Παρόλο που ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαμηνύσει στον κ. Παπανδρέου να μην εμφανίζεται γιατί κάτι τέτοιο θα του δημιουργούσε πρόβλημα στην προεκλογική περίοδο, εκείνος με κάθε ευκαιρία σπάει το εμπάργκο της Ιπποκράτους.

Με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θυμίζοντάς του τις δεσμεύσεις του προς την οικογένεια με βάση τη συμφωνία παράδοσης και παραλαβής του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρό κλαρί τον κ. Βενιζέλο, μια και προγραμματίζει σήμερα να δώσει το «παρών» στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα (με πρόσχημα ότι είναι η... έδρα του), ενώ προγραμματίζει και νέα παρέμβαση λίγα 48ωρα πριν από τις κάλπες.

Χθες, 24 ώρες μετά την επανεμφάνισή του, ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή το θέμα Καμμένου, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για να υπενθυμίσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εδώ και ότι δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, παρά την... οδηγία του κ. Βενιζέλου.

Και όχι μόνο αυτό, επί της ουσίας ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει παρών και για την επόμενη ημέρα, προεξοφλώντας την ήττα του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ευρύτερη δυνατή συμμαχία» την επομένη των εκλογών και υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του οποίου μέχρι πρότινος ήταν αρχηγός δεν μπορεί να πάρει αυτοδυναμία.

Και όχι μόνο αυτό, δεν αναφέρει καν ότι μπορεί να είναι πρώτο στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, βέβαια, στη συνέντευξή του δεν εμφανίζεται απλώς αμετανόητος για τις επιλογές του, αλλά πέφτει σε μια σειρά από αντιφάσεις, ενώ συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται μεταξύ άλλων:

-Τα δύο χρόνια που κυβέρνησε τον τόπο, η χώρα δεν ταλαιπωρήθηκε ούτε από ένα μεγάλο σκάνδαλο.
-Παρά τα αναπόφευκτα λάθη που έκανε, παρά τον πόνο που αναπόφευκτα προκάλεσε, η πολιτική του πέτυχε.
-Στο πλαίσιο του... αριστερού προφίλ που επιχειρεί να χτίσει, παρότι αποτέλεσε ένα πειθήνιο όργανο της τρόικας, ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν θέλει την τρόικα πάνω από το κεφάλι του» και ότι ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Αλλά δεν είπε ούτε λέξη γιατί άργησε να πάρει αποφάσεις και γιατί μοίρασε «πακέτα» την επομένη των εκλογών.

Συνεχίζοντας να ζει στον εικονικό κόσμο του, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα, που έβαλε τη χώρα στη μεγάλη περιπέτεια και ρίσκαρε τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη, και ισχυρίστηκε ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ.

Στέλνοντας μήνυμα στον κ. Βενιζέλο, έβαλε το προσωπικό του διακύβευμα λέγοντας:
«Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες. Ούτε με απασχολεί λοιπόν ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο Ειδικών Δικαστηρίων. Αλλοι πρέπει να φοβούνται».

Τέλος, σε μια προσπάθεια να δείξει μεταμέλεια, ισχυρίστηκε:
«Θα ήθελα εκ μέρους του πολιτικού κόσμου να ζητήσω συγγνώμη για όσους είναι άνεργοι ή είδαν τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους να μειώνονται τα δύο τελευταία χρόνια».

Μόνο που λησμόνησε να πει ότι τις αποφάσεις δεν τις πήρε ο πολιτικός κόσμος, αλλά ο ίδιος, άντε και οι «κηπουροί» του και ο κ. Βενιζέλος.

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: