Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Αδειάζουν (όλοι) τον Γιώργο αλλά τον παρακαλάνε να μην απαντήσει...

Μάλλον αυτός του έμεινε μόνο...
Σε... καραντίνα βάζει το «νέο» ΠΑΣΟΚ τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο ένας μετά τον άλλο τα κορυφαία στελέχη -ακόμα και της κυβέρνησής του- αποκηρύσσουν μάλιστα τις επιλογές του.

Μετά τον Ευ. Βενιζέλο, που δήλωσε αίφνης αντίθετος στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, χαρακτήρισε ελλιπές το πρώτο Μνημόνιο και «λάθος» το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ενώ παρατήρησε ότι έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα μέτρα και περίπου υποστήριξε ότι εξαιτίας του αποφεύχθη το δημοψήφισμα από το οποίο είχε... αιφνιδιαστεί, σειρά πήραν πρωτοκλασάτα στελέχη, που συνωστίζονται τώρα γύρω του, αποβλέποντας σε κάποιον ρόλο στο μέλλον.

Ο κ. Παπανδρέου προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος, με πληροφορίες να επιμένουν ότι δέχεται εισηγήσεις να μην απαντήσει μέχρι τις εκλογές, ώστε να μη θεωρηθεί ότι θέλει να βλάψει το ΠΑΣΟΚ.

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του, πάντως, είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένοι και δεν αποκλείουν αντίδρασή του «αν ξεπεραστούν τα όρια», ίσως και μετά τις εκλογές, αν και αυτό θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Τη σκυτάλη πήρε χθες η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας και εκείνη ότι το «λεφτά υπάρχουν» δημιούργησε προβλήματα στη χώρα και την παράταξη.
Μίλησε για «λανθασμένη διατύπωση», που προκάλεσε προσδοκίες στους πολίτες και χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

Παρότι υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και θα είναι παρών την επόμενη μέρα, περιόρισε τον ρόλο του σε αυτόν του... υποψήφιου βουλευτή στην Αχαΐα.
Και όλα αυτά, παρότι υποστήριξε ότι «δεν μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο», αλλά «το χρέος και το έλλειμμα που παραλάβαμε» εν μέσω κρίσης...

Αιχμές για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου άφησε (Σκάι) και ο Αν. Λοβέρδος, δηλώνοντας επίσης ότι είχε διαφωνήσει με το «λεφτά υπάρχουν», μιλώντας για μεγαλύτερο και χειρότερο Δημόσιο και τασσόμενος υπέρ ενός σφιχτού κυβερνητικού σχήματος 10-15 υπουργών με εντολή να αλλάξουν τη χώρα, αφού «το μοντέλο πρωθυπουργού που παρακολουθεί το περίγραμμα των προβλημάτων έχει αποτύχει», όπως είπε.

«Κανείς δεν ήθελε την προσφυγή στο ΔΝΤ» υποστήριξε η Αννα Διαμαντοπούλου (Flash), αναγνωρίζοντας όμως ότι ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε εις ένδειξιν αυτοκριτικής.

«Λάθος» χαρακτήρισε το «λεφτά υπάρχουν» και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ δίκιο στα λεγόμενα Βενιζέλου και δη στα περί «ατελούς» Μνημονίου Ι έδωσε ο Π. Οικονόμου. «Βασιλικότερος του βασιλέως» και ο Β. Εξαρχος, χαρακτήρισε «όχι σωστή επιλογή» τις οριζόντιες περικοπές στην πρώτη φάση του προγράμματος.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: