Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Τα εγκλήματα του Γιώργου αποτελείωσαν την Ελλάδα»...

Παπανδρέου εναντίον Παπανδρέου.

Πρόκειται για έναν ακόμα εμφύλιο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που ξέσπασε με αφορμή τις (καθυστερημένες πάντως) καταγγελίες της Βάσως Παπανδρέου για «εγκλήματα» που έγιναν κατά τη διάρκεια της διετίας Γ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε προσπαθώντας να στείλει «μήνυμα» αφενός ότι θα υπερασπιστεί τη διετία του και αφετέρου ότι είναι παρών.

Κατά πολλούς, πάντως, το μήνυμα εστάλη εμμέσως στον Ευ. Βενιζέλο, που εκτιμάται ότι σε βάθος χρόνου θα επιχειρήσει να αποστασιοποιηθεί από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Ως δικαίωση όσων έχει πει ο Αντ. Σαμαράς για τη διετία Παπανδρέου χαρακτήρισε τις δηλώσεις της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κυρία Παπανδρέου μίλησε (Real News) για «εγκλήματα» του ΠΑΣΟΚ που «αποτέλειωσε» την Ελλάδα.

Αποδίδοντας καταστροφικά αποτελέσματα στον Γ. Παπανδρέου, ψέγοντας τους «αυλικούς» του και την Κ.Ο. που «χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη», η ανεξάρτητη βουλευτής επιμένει ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την εξάρτηση από τα δάνεια της τρόικας, αν είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση» και ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, προβλέποντας αντίθετα συνθήκες προϊούσας εξαθλίωσης.

Για τον Ευ. Βενιζέλο εκτίμησε ότι «εγκλωβίστηκε πολιτικά» τον Ιούνιο, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε μέσω συνεργατών του, οι οποίοι σε σκληρό ύφος την κατηγορούσαν για «επιλεκτική μνήμη», αλλά και για λόγους που έχει να «πλάθει τον δικό της μύθο».

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί όσα δηλώνει σήμερα η Βάσω Παπανδρέου» ανέφεραν, σημειώνοντας ειρωνικά ότι «ήταν απούσα από τη χώρα καθ’ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης».

Μιλούν άλλωστε για «εγκληματικές πρακτικές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας», για αδιαφάνεια, σπατάλες, ολιγαρχίες, προνομιούχες συντεχνίες, πελατειακό κράτος, διαφθορά κ.λπ., θυμίζοντας ότι η ίδια είναι ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους σημείωναν ότι «το παραμύθι τελείωσε», θυμίζοντας τι δήλωνε ακόμα και για αυξήσεις μισθών η κυρία Παπανδρέου μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο...

Ανταπαντώντας, η κυρία Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός εκτίθεται και ότι έτσι δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του.

Τον κάλεσε λοιπόν να προχωρήσει επιτέλους σε «ειλικρινή αυτοκριτική, ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του».

Το συμβάν είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και κατά πολλούς θα έχει συνέχεια!

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Όταν (επιτέλους!) τα λένε μόνοι τους τι να προσθέσω εγώ;...
Με όλα όσα γίνονται είναι μάλλον λογικό να δυσκολεύονται να συμπληρώσουν τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ όπως σχολιάζεται σε διάφορα ΜΜΕ.
Ελπίζω οι ψηφοφόροι να τους "τιμωρήσουν" εκλογικά... αν και δεν θεωρώ ότι αρκεί ως "τιμωρία" ο κοινοβουλευτικός αποκλεισμός!
Η τιμωρία πρέπει να είναι ποινική, πραγματική και παραδειγματική!
Και βέβαια πρέπει να αφορά όλους όσους ευθύνονται,  από οποιοδήποτε πόστο κι αν "βοήθησαν" στην καταστροφή της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: