Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Άνοιξα πρωί πρωί σήμερα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έπεσα πάνω σε μια συνέντευξη του νυν υπουργού Περιβάλλοντος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο τίτλος της συνέντευξης στο in.gr, που ομολογώ ότι με ξάφνιασε, ήταν «Υπερ της συνεργασίας με τη ΝΔ προς όφελος της χώρας ο Γ. Παπακωνσταντίνου» .

Πήγα λίγο παρακάτω για να δω τι ακριβώς λέει ο πρώην τσάρος της οικονομίας και διάβασα τα σχετικώς αυτονόητα:
«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια και να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε, ώστε στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου, να έχει μείνει πίσω μια καλύτερη χώρα. Μια χώρα που μερικά πράγματα επιτέλους θα λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και με διαφάνεια.»
Επέστρεψα νοερά μερικές μόνο μέρες πίσω. Και θυμήθηκα τον κ. Παπακωνσταντινου να κάνει δηλώσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009. Να καταγγέλλει με σκληρά λόγια την Νέα Δημοκρατία ότι «προεκλογικά απέκρυπτε συστηματικά τα πραγματικά στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος».

Και να επιτίθεται σε κορυφαία στελέχη του κόμματος, πρώην και νυν υπουργούς, ότι η απουσία τους από την Εξεταστική Επιτροπή «αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής».

Με αυτούς τους «ενόχους» θέλει άραγε να συνεργαστεί μετά τις εκλογές ο κ. Παπακωνσταντίνου;
Με εκείνους που θεωρεί ότι έκρυψαν στοιχεία για το έλλειμμα ;
Με πολιτικούς που μετέτρεψαν -κατά δική του παλαιότερη δήλωση- την Ελλάδα σε Τιτανίκο; Μια δήλωση για την οποία επίσης πολύ πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι καθόλου δεν έχει μετανιώσει.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπακωνσταντινου ζητά με τη σημερινή συνέντευξη του από πολιτικούς και κόμματα να αφήσουν πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια.

Το ένα ερώτημα που μου προκύπτει είναι , τι ακριβώς αποτελεί αυτή η αιφνίδια μεταμόρφωση του, εκτός από ένα ωραίο πολιτικό παιχνίδι ενόψει της υποψηφιότητας του στην Περιφέρεια Αττικής;

Όσο για το δεύτερο ερώτημα: Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε κύριε Παπακωνσταντινου;

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι λογικό να προσπαθεί κάποιος να παραμείνει στην θέση του πάσι θυσία ειδικά όταν δεν ξέρει τι θα κάνει εάν μείνει εκτός βουλής και αρχίσουν να πέφτουν βροχή οι μηνύσεις και οι αγωγές.
Δυστυχώς η αυτογελοιοποίηση ορισμένων πολιτικών ανδρών (και γυναικών) στο όνομα της ατομικής "πολιτικής επιβίωσης" δεν έχει όρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: