Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ...

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή η φημολογία, για αναβολή των εκλογών, πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για λόγους καθαρά θεσμικούς και δεοντολογίας δεν πρέπει να ανακοινωθούν πριν γίνει η συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν θα έρθει ο πρωθυπουργός, το Σάββατο το βράδυ, από την Κύπρο θα γίνουν επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» (δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Σταυρόπουλου)

«Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή επιβάλλει την εξάντληση της συνταγματικής τετραετίας»....  «Την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτή την φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση» επισήμανε ο Σ. Βαλυράκης.

«Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και φήμες που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Ο,τι έχουμε πει, ισχύει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τις εξελίξεις, θα μάθουμε και την ημερομηνία των εκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής,

«Επαγρυπνούμε, εμείς θεωρούμε ότι ωρίμασε το πράγμα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν. Αλλά ένα πράγμα που τους προβληματίζει είναι αν θα έχουν κυβέρνηση πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για να περάσει τα μέτρα τον Ιούνη ή μήπως να περάσουν τα μέτρα τον Ιούνη, να μην έχουν πρόβλημα με το πώς θα σχηματιστεί η κυβέρνηση και με εντολές και διαβουλεύσεις και να τις πάνε τον Σεπτέμβρη» ανέφερε χαρακτηριστικά η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Όσοι απεργάζονται ή καλλιεργούν κλίμα αναβολής των εκλογών παίζουν με τη φωτιά και τη Δημοκρατία. Κάθε σκέψη ή πρόθεση αναβολής των εκλογών είναι επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες για την Xώρα και τον Λαό. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση. (δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Σωτήρης Στανωτάς)

«Αδύναμοι πρωθυπουργοί και αδύναμα πολιτικά πρόσωπα εφευρίσκουν αιτίες για να διαλύουν τη Βουλή. Θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι το τέλος της συνταγματικής ημερομηνίας, βρίσκοντας ένα σχήμα πιο αποδοτικό -εγώ πρότεινα κάτι σαν την κυβέρνηση Μόντι- να αλλάξει κάποια πράγματα και κάποιες νοσηρές νοοτροπίες, με τις οποίες ο καθένας βγάζει μια τροπολογία προκειμένου να εξυπηρετήσει μια συντεχνία και "όπου κάτσει η βάρκα"». (Γ. Καρατζαφέρης, ΛΑΟΣ)

 "Είναι αδιανόητο να υπάρξει σκέψη για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας". (Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης  εκφράζει την ευχή «οι εκλογές να δώσουν διέξοδο στην κρίση που βιώνει η χώρα, γιατί ενδεχομένως τελικά να προσθέσουν προβλήματα» και προτείνει την εξάντληση της τετραετίας για τη διενέργεια εκλογών.

"Πολλοί προεξοφλούσαν ότι δεν θα οδηγούμασταν σε άμεσες εκλογές μετά το PSI. Πολλοί μιλούσαν για εκλογές το Σεπτέμβριο. Αρκετοί μιλούσαν για εκλογές με τη λήξη της τετραετίας τον Οκτώβριο του 2013. Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ." (Αντώνης Σαμαράς, ΝΔ)

* * * * * * * * * * * * *

Αυτές είναι κάποιες από τις πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών μας για την διεξαγωγή εκλογών.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια περαιτέρω αναβολής τους!
Βέβαια όλα είναι πιθανά...  μία αναταραχή... μία πυρκαγιά... ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο...
Η "κυβέρνηση" Παπαδήμου έχει ολοκληρώσει το πολύ συγκεκριμένο έργο για το οποίο δημιουργήθηκε και είναι ώρα να αποκτήσουμε μία κυβέρνηση εκλεγμένη από τους πολίτες, αυτοδύναμη και μονοκομματική ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά της.
Ας ελπίσουμε ότι το κλείσιμο αυτής της βουλής μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα θα είναι οριστικό και θα σταματήσει ο κοινοβουλευτικός εξευτελισμός...
Ας ελπίσουμε ότι μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα θα μάθουμε την ημερομηνία των εκλογών!
Για την ώρα, ένα είναι σίγουρο :
Βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου θα γίνουν... στην Σερβία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: