Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΕΧΘΕΣ...

Άλλη μία ενδιαφέρουσα ημέρα η χθεσινή.

Άλλη μία ημέρα που μου υπενθύμισε ότι γηράσκω αεί διδασκόμενη.

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με τα νέα του ΕΟΠΥΥ...

Πρώτη ημέρα εχθές της συνταγογράφησης 10 δραστικών ουσιών.
Αρκούσαν οι 10 πρώτες δραστικές ουσίες για να καταλάβουμε το “κόλπο”.
Ο γιατρός θα συνταγογραφεί την δραστική ουσία αλλά, για να έχει τον απαραίτητο έλεγχο της θεραπείας του ασθενή, εντός παρενθέσεως θα αναγράφει και την εμπορική ονομασία του φαρμάκου που πρέπει να χορηγηθεί.
Ο φαρμακοποιός αναγκαστικά θα ακολουθεί την ιατρική συνταγή και ο ασθενής... θα πληρώνει την διαφορά!

Με λίγα λόγια...
Ο ασφαλισμένος πληρώνει πλέον τον γιατρό... τα φάρμακα... και την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές του εισφορές δεν μειώθηκαν ούτε 1 ευρώ!
Άρα είναι λογικό να θεωρήσουμε την “ασφαλιστική εισφορά” ως κανονικό φόρο... ούτε καν ως ανταποδοτικό τέλος!
Κατάλαβα!

Κάποια στιγμή ανακοινώθηκε ότι και η τελευταία επαφή υπουργού-ΠΝΟ ήταν άκαρπη και η 48ωρη απεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κανονικά.
Βέβαια η χθεσινή συνάντηση δεν είχε κανένα νόημα γιατί ακόμα και με τον απλό φόβο της απεργίας οι ακυρώσεις για τα νησιά έπεσαν βροχή.
Όσο για την μεταφορά των προϊόντων από και προς τα νησιά... “τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα!”... τείνει να γίνει συνήθεια!

Κάτι τέτοιες παράλογες απεργίες κάνουν πολιτικούς όπως τον Καμμένο να τάζει "ειδικά αεροδρόμια" για μεταφορά προϊόντων και να ακούγεται “λογικός” και ιδιαιτέρως αρεστός.
Κανένας δεν ασχολείται με τις ελλείψεις σε συμβατικά αεροδρόμια στην Ελλάδα λόγω οικονομικού κόστους, ούτε αναρωτιέται πόσο θα επιβαρύνει την τιμή των προϊόντων η αεροπορική μεταφορά τους.
Μπορεί λοιπόν να πληρώνουμε κάτι παραπάνω αλλά η μεταφορά τους δεν θα εξαρτάται από την ΠΝΟ.
Κατάλαβα!

Νωρίς το βράδυ είδα την συνέντευξη Σαμαρά στο MEGA!
Τι άκουσα;
Άκουσα τον Σαμαρά να λέει ότι δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση με άλλα κόμματα οπότε δεν μπορεί να υπάρξει, τουλάχιστον με την δική του συμμετοχή, μία αυριανή λειτουργική και αποδοτική συγκυβέρνηση.
Τι λένε σήμερα διάφοροι;
Ψέματα είπε ο Σαμαράς. Σίγουρα θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο!
Γιατί; Γιατί δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς επειδή “όλοι ίδιοι είναι”...  γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό θέλει ο κόσμος... γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο...  και για το πως θα γίνει κάτι τέτοιο ούτε κουβέντα!
Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι λογικά επιχειρήματα.

Άρα ότι και να πει ένας πολιτικός, όσο ξεκάθαρα κι αν μιλήσει, όσο σταράτα και ευθέως κι αν απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων...  πάντα υπάρχουν αυτοί που ακούν αυτό που θέλουν.
Κατάλαβα!

Αργά το βράδυ είδα και την δημοσκόπηση στο MEGA.Θα ήθελα κάποιον δημοσκοπο-λάγνο να μου εξηγήσει μερικά πραγματάκια...
Μάθαμε ότι ο Βενιζέλος είναι “καταλληλότερος”(;;;) για πρωθυπουργός και ακούσαμε ότι υπάρχουν και ψηφοφόροι της ΝΔ οι οποίοι των προτιμούν από τον Σαμαρά!!!
Μάθαμε ότι το 92% των πολιτών θεωρεί αποτυχημένη την κυβερνητική θητεία του ΓΑΠ αλλά αυξήθηκε η δύναμη του Βενιζέλου ο οποίος όμως ανέλαβε το ίδιο κόμμα, θήτευσε σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις της ίδιας κυβέρνησης και πρωτοστάτησε στις ίδιες πολιτικές με τον ΓΑΠ!!!
Πως κολλάνε όλα αυτά;
Έχει καμία λογική;
Εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ κατάλαβα!

Κατάλαβα όμως την αγωνιώδη προσπάθεια ΚΑΙ αυτής της δημοσκόπησης να πείσει τους πολίτες ότι... δεν θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση!
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι λογικό, δημοκρατικό και προοδευτικό άλλο να ψηφίσουν οι πολίτες και άλλο να προκύψει.
Άλλο πρόγραμμα να επιλέξουμε και άλλο (τροποποιημένο λόγω συνεργασιών) να εφαρμοστεί.
Αυτό δεν είναι υφαρπαγή ψήφου;
Δεν είναι παραποίηση της επιλογής των πολιτών;

Πέρασε λοιπόν άλλη μία ημέρα που όλο και κάτι έμαθα και κάποια από αυτά τα κατάλαβα κιόλας...

Αλλά και εχθές δέχτηκε πλήγματα η...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: