Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ...

Περιμένω καιρό τώρα να δω μήπως και κάποιος από όλους όσους βρίζουν τους πολιτικούς γενικά... ή τον δικομματισμό... ή τα κόμματα της βουλής... κάνει τον συνειρμό και μιλήσει για υποκρισία.

Δυστυχώς δεν το έχω δει πουθενά!

Θεωρώ απερίγραπτη υποκρισία  να κατακρίνει ένας πολίτης τους πολιτικούς για λαϊκισμό και όχι τους ίδιους τους συμπολίτες του (ίσως και τον ίδιο τον εαυτό του!) για ευπιστία ή, ακόμα χειρότερα, για εμπόριο ψήφου!

Αυτές τις ημέρες γίνεται πολύς λόγος για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Όλοι κατακρίνουν το ΠΑΣΟΚ (αρκετοί και την ΝΔ!) για προεκλογικό λαϊκισμό!

Συμφωνώ απόλυτα... αλλά...

Το ΠΑΣΟΚ απλά κάνει αυτό που ξέρει καλά και τι κάνει χρόνια τώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Αυτή η “επιτυχία” όμως οφείλεται στους πολίτες που πιστεύουν αυτά που ακούν!

Κατακρίνουν λοιπόν τον πολιτικό λαϊκισμό ως αιτία όλων των κακών ενώ στην πραγματικότητα τους φταίει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους συνανθρώπους τους τους οποίους θεωρούν εύπιστους.

Από την άλλη μεριά, όλοι θεωρούν μεγάλο ρίσκο αυτό που κάνει η ΝΔ και υπόσχεται ένα και μοναδικό πράγμα... αποκατάσταση αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους.

Έτσι και το 2009 όπου ο Καραμανλής είχε μιλήσει για πάγωμα μισθών και συντάξεων “εισέπραξε” πρωτοφανή ήττα γιατί οι ψηφοφόροι επέλεξαν να πιστέψουν ότι... “λεφτά υπάρχουν”!

Τώρα όλοι μέμφονται την ΝΔ γιατί δεν υπόσχεται ασύστολα τα πάντα στους πάντες.
Ακόμα και δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσπάσουν υποσχέσεις από στελέχη της για πάγωμα ή ακόμα και αύξηση μισθών, για μη-απολύσεις στο δημόσιο, για προσλήψεις, κλπ, κλπ, κλπ.

Είμαι σίγουρη ότι το “κλίμα” θα ήταν εντελώς διαφορετικό εάν έπεφταν στην παγίδα και άρχιζαν να τάζουν.

Ποιος φταίει λοιπόν;
Οι πολιτικοί ή οι πολίτες;

Φαντάζομαι ότι πολλοί φίλοι θα μου πουν ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείς τους ψηφοφόρους όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική περίοδο.

Καταννοώ το political correct του θέματος αλλά δεν το συμμερίζομαι.
Δεν είμαι πολιτικός άλλωστε και ουδέποτε έχω σκοπό να γίνω!

Ως απλή πολίτης και ψηφοφόρος έχω την ευχέρεια να λέω και να γράφω ότι νομίζω ορθό χωρίς καθωσπρεπισμούς, υποκρισία και “στρογγυλεμένες γωνίες”.

Ναι! Το ΠΑΣΟΚ λαϊκίζει όπως πάντα!
Ναι! Η ΝΔ κινδυνεύει να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το 2009!
και...
Ναι! Όλα τα υπόλοιπα κόμματα βασίζονται στον λαϊκισμό και μάλιστα εκ του ασφαλούς γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα κληθούν να κάνουν πράξη όσα υπόσχονται!

Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια!

Δεν είναι δύσκολο!

Χρειάζεται μόνο...

απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Οφείλω πάντως να παραδεχθώ ότι η ευπιστία στον λαϊκισμό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με την φύση του ανθρώπου ο οποίος αρέσκεται στα ευχάριστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: