Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το μεγάλο μας (πράσινο) τσίρκο...

Εικόνα τσίρκου παρουσίασε η κυβέρνηση Παπαδήμου χθες στη Βουλή, με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να «μαχαιρώνονται» δημοσίως και να αναιρούν ο ένας απόφαση του άλλου σε διάστημα λίγων ωρών, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Κι όλα αυτά με έντονο το άρωμα της εσωπασοκικής διαμάχης, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Παντελής Οικονόμου, με την πρώτη να ανακαλεί απόφαση του δεύτερου.

Αμφότεροι υποψήφιοι στην Α΄ Αθηνών (όπου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μείνει και με δύο βουλευτές) και με τις κακές γλώσσες να λένε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου άναψε κόκκινο στη φιλολαϊκή ενέργεια του κ. Οικονόμου, διότι θα έχανε η ίδια σε ψήφους.

Ολα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ως μόνος εκπρόσωπος της κυβέρνησης εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτές δύο τροπολογίες, με τις οποίες μάλιστα συμφωνούσε σύσσωμη η Βουλή.

Η μία ήταν του ΚΚΕ και προέβλεπε οι τράπεζες που θα πάρουν το υγιές χαρτοφυλάκιο των συνεταιριστικών τραπεζών να απορροφήσουν και τους εργαζομένους τους.

Η δεύτερη ήταν του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνη και πρότεινε οι εργαζόμενοι που ανέλαβαν να λειτουργήσουν προβληματικές επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής φόρων.

Ο κ. Οικονόμου πήρε αρχικά τον λόγο και με μικρές τροποποιήσεις είπε ότι κάνει αποδεκτές τις τροπολογίες.

Δύο ώρες αργότερα, ωστόσο, η επί δύο ημέρες απούσα από τη συζήτηση Αννα Διαμαντοπούλου ανέβηκε στο βήμα για να πει ότι με εντολή του κ. Παπαδήμου κόβεται κάθε τροπολογία που δεν έχει σχέση με το Μνημόνιο, αλλά και ότι οι βουλευτικές τροπολογίες, για να περάσουν, θα πρέπει να παίρνουν έγκριση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η εξέλιξη αυτή και πολύ περισσότερο η ενέργεια της κυρίας Διαμαντοπούλου να ανακοινώσει την απόρριψη και να φύγει από την Ολομέλεια ήταν αρκετή για να δώσει εικόνα φαιδρότητας και να πυροδοτήσει κύκλο έντασης στη Βουλή, με βουλευτές να καταγγέλλουν ωμή παρέμβαση του Μαξίμου και απαξίωση του ρόλου τους.

«Ποιον κοροϊδεύετε; Σας διατάζει ο πρωθυπουργός ή τον στηρίζετε; Βγείτε και πείτε πως δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και διατάζει ο Παπαδήμος!» είπε ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ, ενώ ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κ. Παπαδήμο «βασιλέα», αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι ο κ. Παπαδήμος λειτούργησε ως τραπεζίτης και έκοψε την τροπολογία του ΚΚΕ που πλήττει τις τράπεζες.

Δεν ήταν λίγοι βέβαια αυτοί που επιβεβαίωναν ότι το μπρος-πίσω της κυβέρνησης οφείλεται στην εσωπασοκική κόντρα Διαμαντοπούλου – Οικονόμου, καθώς και οι δύο πολιτεύονται στην Α΄ Αθηνών.

Πληροφορίες μάλιστα μιλούσαν για οργισμένη αντίδραση του Π. Οικονόμου, ωστόσο η τύχη του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών αγνοείται, καθώς μετά όσα έγιναν εξαφανίστηκε από τη Βουλή.

Γιώργος Λυκουρέτζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ο εξευτελισμός της βουλής και της δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς!
Κάποιος πρέπει να σταματήσει πια αυτήν την γελοιότητα!
Η χώρα χρειάζεται εκλογές ΑΜΕΣΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: