Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κάθαρση παντού...

«Ακόμη και ονόματα του δημοσιογραφικού χώρου, υπεράνω πάσης υποψίας, είχαν συμμετοχή σε αυτά τα παιχνίδια, τα οποία -εκτός από το εξοπλιστικό- είχαν κι ένα ευρύτερο πολιτικό σκέλος. [...]

Ο πανίσχυρος τότε υπουργός περιστοιχιζόταν δε από συγκεκριμένους δημοσιογράφους. [...]

Ορισμένοι όμως βρέθηκαν να κατοικούν (μετακομίζοντας από τα απλά διαμερίσματά τους) σε πανάκριβα σπίτια των βορείων προαστίων, για τα οποία πάντως πλήρωναν ενοίκιο.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ωστόσο δεν ήταν παρά... offshore εταιρίες».

Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη συμμετοχή δημοσιογράφων στις υπόγειες συναλλαγές των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που ενορχήστρωνε ο προφυλακισθείς Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η πλειονότητα των Ελλήνων δεν αιφνιδιάζεται διαβάζοντας τα τερτίπια ορισμένων επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι έβγαζαν το ψωμί τους ασκώντας το λειτούργημα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, μέχρι που αποφάσισαν να προμηθευτούν το παντεσπάνι τους συμμετέχοντας στο όργιο της διαφθοράς και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Ομως, υπάρχει απαίτηση από την πλευρά της κοινωνίας να τιμωρηθούν σκληρά οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατασπάραξαν το υστέρημα των φορολογουμένων και εκποίησαν τη συνείδησή τους για τα τριάκοντα αργύρια που πάντοτε προσφέρουν οι φαύλοι της εξουσίας.

Τίποτα απ' όσα διαβάζουμε, παρακολουθούμε και ακούμε δεν θα είχε συμβεί, αν τα ΜΜΕ εκπλήρωναν (με στοιχειώδη επάρκεια και ενάρετη πρόθεση) το καθήκον τους.

Είναι δεδομένο ότι σε πολλές περιπτώσεις τα φώτα της δημοσιότητας αποτραβήχτηκαν από τις εστίες σήψης, επειδή είχε προηγηθεί η ανταλλαγή της σιωπής των «ενημερωτών» με τα λάφυρα από τη λεηλασία της πατρίδας μας.

Αυτού του είδους οι πρακτικές οδήγησαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την εξαθλίωση του λαού μας. Εφτασε η ώρα να τιμωρηθούν σκληρά οι υπαίτιοι.

Κάθαρση παντού!



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Οι "δημοσιογράφοι" οι οποίοι χρόνια τώρα παρουσιάζονται στην τηλεόραση ή αρθρογραφούν σε διάφορα έντυπα παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως τιμητές της κάθαρσης, του ήθους και της διαφάνειας αλλά ξαφνικά βρέθηκαν με αδικαιολόγητο πλούτο μάλλον θα πρέπει να δώσουν πολλές εξηγήσεις.
Δεν ξέρω αν είναι λιγότερο ή περισσότερο ανήθικοι από τους διεφθαρμένους πολιτικούς (τείνω να πιστέψω ότι είναι κατά πολύ χειρότεροι!) αλλά τουλάχιστον είναι εξίσου υπεύθυνοι για τα σημερινά μας χάλια, για την επιλεκτική αποσιώπηση τρανταχτών σκανδάλων και σαφώς για την επιλεκτική πλύση εγκεφάλου που χρόνια τώρα κάνουν  στους ανυποψίαστους(;) πολίτες.
Η κάθαρση τους αφορά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο επειδή, όπως αρέσκονται να λένε, επιτελούν... λειτούργημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: