Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

"Για πόσο θα αντέξει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση;" διερωτάται στον τίτλο δημοσιεύματος η Bild, που αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον η κυβέρνηση της Μέρκελ, εξαιτιίας της ρήξης των Χριστιανοδημοκρατών με τους Φιλελεύθερους και τον Φίλιπ Ρέσλερ.

"Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο παρατάξεις είναι πλέον γνωστός, ενώ κάθε μέρα εντείνεται επικίνδυνα" γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: "Υπουργοί και βουλευτές κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια ενώ τίτλοι όπως "κήρυξη πολέμου" κάνουν σήμερα το γύρο των γερμανικών μέσων".

Η καθημερινή εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, κάνει ήδη λόγο για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Ο αντικαγκελάριος -αναφερόμενος σε αυτό το ενδεχόμενο- δήλωσε: "Διενέξεις τέτοιου είδους είναι φυσιολογικές, ειδικά εάν ο "σκληρός αγώνας" διεξάγεται για την εύρεση καλύτερων λύσεων".

Δείτε μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία διαφωνούν οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ με τους Φιλελεύθερους του Φίλιπ Ρέσλερ:

► Επίδομα Μητέρας: Οι δύο παρατάξεις διαφωνούν ως προς το ύψος του ποσού που θα λαμβάνουν οι μητέρες.

► Τιμές καυσίμων: Οι Φιλελεύθεροι τάσσονται υπέρ της αύξησης της τιμής πετρελαίου σε αντίθεση με τους Χριστιανοδημοκράτες που αξιώνουν τη μείωση των τιμών στα καύσιμα.

► Κατώτατος μισθός: Οι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να θεσμοθετήσουν έναν ελάχιστο μισθό, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ οι Φιλελεύθεροι είναι κατηγορηματικά αντίθετη.
CDU πολιτικοί θέλουν να καθιερώσουν

► Δημόσιο Χρέος: Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων, Φ.Ρέσλερ, είναι της άποψης να μην προβεί η Γερμανία στη δημιουργία νέου χρέους από το 2014. Η καγκελάριος ακόμα και σε αυτή την πρόταση είναι αντίθετη.

► Εγκληματικότητα: Για την καλύτερη καταπολέμηση του εγκλήματος, οι Χριστιανοδημοκράτες αξιώνουν την αποθήκευση των δεδομένων των τηλεφωνικών συνομιλιών για τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ οι Φιλελεύθεροι για ένα μήνα.

ΠΗΓΗ enikos.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ποιος το περίμενε;...
Οι Ευρωπαίοι που ξέρουν τι σημαίνει συγκυβέρνηση και πόσο καλό πράγμα είναι...
Να φτάνουν σε σημείο οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί "υπουργοί και βουλευτές κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια";
Γίνονται τέτοια πράγματα σε πολιτισμένες  συγκυβερνήσεις;
Επειδή λοιπόν η απλή κοινή λογική υπαγορεύει ότι οποιαδήποτε συγκυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το μέλλον της χώρας ας το σκεφτούμε και δεύτερη φορά πριν ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη!
Ας αφήσουμε στην άκρη τα περί.. πολιτισμένης Ευρώπης... η οποία είναι γεμάτη συγκυβερνήσεις... οι οποίες λειτουργούν άψογα... όλοι είναι ικανοποιημένοι... κλπ, κλπ, κλπ και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας εκλέγοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: