Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η ΚΡΗΤΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ...

Ομιλία του Αντ.Σαμαρά στο Ηράκλειο

Ζητώντας απο τους Έλληνες να πιστέψουν στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του στο κατάμεστο απο πολίτες κλειστό γυμναστήριο του Λίντο στο Ηράκλειο, στέλνοντας, όπως είπε, μήνυμα νίκης.

"Ζητάμε σταθερή εντολή για να ενώσουμε Έλληνες. Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Έχουμε το όραμα ζητάμε το σχέδιο ζητάμε την ισχυρή λαϊκή εντολή" "Να πιστέψετε στην Ελλάδα. Ελάτε να δώσουμε απάντηση σε αυτούς που πίστεψαν ότι Έλληνες έχασαν την αξιοπρέπειά τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε με ευθεία επίθεση κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν είχε ποτέ σχέδιο και συνέπεια. "Ποιος να τους πιστέψει πια τόσο εντός όσο και εκτός χώρας" τόνισε ο κ.Σαμαράς.

Παράλληλα έδωσε και υπόσχεση αλλαγής στην ελληνική κοινωνία αναφερόμενος για αυτούς που προσπαθούν να κόψουν την ισχυρή εντολή της ΝΔ.Κόμματα παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ για πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ που γκρεμίζεται είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε Αλέξη Τσίπρα - Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Σαμαράς αποκάλεσε εχθρούς της πατρίδας όσους έχουν σχέση με τους νεοναζί σημειώνοντας ότι τέτοια στοιχεία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Ν.Δ. "Εσείς οι Κρητικοί πετσοκόψατε τους ναζί, τώρα θα διώξετε τους οπαδούς του ναζισμού" επεσήμανε ο κ.Σαμαράς φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και ότι θα επανακαθοριστούν όπως τόνισε οι χαμηλότερες συντάξεις για να μην «σέρνονται ανήμποροι» όπως είπε οι ηλικιωμένοι. Επανέλαβε την πρόθεση να επανακαθοριστεί το πολυτεκνικό επίδομα και τα εξισωτικά οφέλη των αγροτών.

Ο κ. Σαμαράς παράλληλα αναφέρθηκε στην συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει η Ν.Δ και αφορά ακόμη και το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού σημειώνοντας ότι επίσης ανάμεσα στις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση θα είναι και η διερεύνηση των πόθεν έσχες για όσους συμμετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974.

Πόσα χρήματα είχαν πριν και πόσα μετά τη θητεία τους ξεκαθαρίζοντας όπως είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μάθουμε ποιοι μας έβαλαν στο μνημόνιο».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα θέματα ανάπτυξης που αφορούν στην Κρήτη, ξεκινώντας από την ανάγκη αμέσως μετά τις εκλογές να προχωρήσουν μια σειρά από έργα όπως το αεροδρόμιο Καστελίου.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού αλλά και την ανάγκη να διασφαλιστούν και να προωθηθούν στις αγορές τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που έχουν να κάνουν τόσο με τις υπηρεσίες σε επίπεδο τουρισμού αλλά και τα προϊόντα του νησιού.

"Ήταν λάθος στο παρελθόν που δεν κοιτάξαμε τα προβλήματα των αγροτών. Ο ΒΟΑΚ θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί και να συνδεθεί με τους κάθετους δρόμους" "Αυτοί οι δρόμοι θα ενισχύσουν ανάπτυξη και εμπόριο".

"Τα αυθαίρετα θα αποκτήσουν τίτλους. Ήρθε η ώρα να νομιμοποιηθούν. Η ΚΡΗΤΗ ΑΕ πρέπει επίσης να προχωρήσει. Να αξιοποιήσει η Κρήτη τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά της κέντρα. Προτεραιότητα να προχωρήσει άμεσα τα μεγάλα έργα. Είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω ΕΣΠΑ"

"Ο τουρισμός θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Η Κρήτη έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί με εναλλακτικές μορφές τουρισμού" "Ειδικά για την Κρήτη η κρουαζιέρα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Δεν μπορεί η Ελλάδα να διώχνει τους τουρίστες της"

"Δεν γίνεται το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου να είναι κλειστό, πρέπει να ανοίξει επιτέλους στο κοινό" "Η Κρήτη είναι ευλογημένος τόπος. Νότια της Κρήτης στην ελληνική ΑΟΖ υπάρχει τεράστιος ενεργειακός πλούτος. Μόλις γίνει ανακύρηξη ΑΟΖ θα υπάρξουν τεράστια έσοδα για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο" ήταν ορισμένες απο τις χαρακτηριστικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ.

ΠΗΓΗ  flashnews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: