Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΠΟΙΑ “DEBATES” ΣΥΖΗΤΑΜΕ;...

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση η ίδια συζήτηση...
πόσα “debates” θα γίνουν;... ποιοι θα λάβουν μέρος;... ποιος θα συντονίσει και ποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν τις ερωτήσεις;... πότε θα γίνουν;...

Κάθε φορά τα ίδια!

Και κάθε φορά μετά το “debate” τα ίδια σχόλια...
αυτό δεν είναι debate είναι παράλληλοι βαρετοί μονόλογοι... οι πολιτικοί δεν απαντούν και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να επανέλθουν στις ερωτήσεις τους... είναι κοροϊδία... πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες...

Κάθε φορά τα ίδια!

Φτάνει να θυμηθούμε τις δηλώσεις των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο προηγούμενο debate κατά την έξοδό τους από την ΕΡΤ.
Ήταν κανείς ικανοποιημένος;

Σήμερα όμως ξεχάστηκαν όλα και ξανάρχισε η συζήτηση σαν να μην συνέβει τίποτα.

Νομίζουν μάλιστα ότι ο κόσμος ακόμα ενδιαφέρεται!Που ζουν;

Βγαίνουν μερικοί (πχ Τράγκας) και υποστηρίζουν ότι επειδή ο Βενιζέλος είναι αποδεδειγμένα δεινός ρήτωρ θα λιώσει τον Σαμαρά οπότε ο τελευταίος φοβάται να πάει σε τηλεμαχία.

Ούτε που του περνάει από το μυαλό ότι ίσως και να αντιδράσουν αρνητικά οι πολίτες στην ακατάσχετη άνευ ουσίας λογοδιάρροια του Βενιζέλου... πράγμα πολύ πιθανό!

Βγαίνει και το “ανεξάρτητο” mega και “προσφέρεται” (για το καλό της δημοκρατίας βεβαίως-βεβαίως!) να φιλοξενήσει αυτό ένα debate μεταξύ των “δύο πιθανών πρωθυπουργών”.

Ο Βενιζέλος (ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα και ξαφνιάστηκε!) αποδέχεται άμεσα την “πρόσκληση-πρόκληση” ενώ ο Σαμαράς ζητάει να περάσει από την διακομματική...  άρα...  φοβάται!

Ακόμα και αυτοί οι οποίοι μέχρι εχθές φώναζαν ότι πρέπει να έχουν όλα τα κόμματα ίση αντιμετώπιση για δεν υπάρχουν πια “μεγάλα κόμματα” (μάλιστα η Μπακογιάννη σε κάθε ευκαιρία τα χαρακτηρίζει “πρώην μεγάλα κόμματα”), ακόμα και αυτοί επιτίθενται στον “φοβητσιάρη” Σαμαρά!

Τέτοια υποκρισία πια;
Οτιδήποτε φτάνει ο πρώτος (δημοσκοπικά τουλάχιστον) να ριχτεί στην πυρά;

Αποφασίστε επιτέλους!
Είναι οι Σαμαράς – Βενιζέλος οι δύο πιθανοί πρωθυπουργοί ή όχι;

Ύστερα υπάρχει και το θέμα του χρόνου.

Έχει μείνει λιγότερο από δύο εβδομάδες έως τις εκλογές και ο Βενιζέλος ζητάει 4(!!!) τηλεμαχίες.

Αυτό αγαπητέ Ευάγγελε είναι σίγουρο overdose!
Ποιος θα το αντέξει;

Τα επιτελεία των κομμάτων (και αν...) και οι δημοσιογράφοι (αν και οι περισσότεροι μάλλον θα γράψουν τα σχόλιά τους για τον “νικητή” χωρίς καν να τις παρακολουθήσουν... ως συνήθως!).

Πλην αυτών... ΟΥΔΕΙΣ!

Ας αφήσουμε λοιπόν την υποκρισία και την κοροϊδία και ας ασχοληθούμε με τίποτα πιο σοβαρό!

Απλή κοινή λογική...

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

"...οι δημοσιογράφοι (αν και οι περισσότεροι μάλλον θα γράψουν τα σχόλιά τους για τον “νικητή” χωρίς καν να τις παρακολουθήσουν... ως συνήθως!)...."
Ν΄ αγιάσει το στόμα σου ! Πάω στοίχημα ότι το άρθρο με την κριτική τους για το debate το έχουν ήδη σχεδόν ολοκληρώσει.