Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...

Ενθουσιασμός επικράτησε στην χώρα την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι μας αφήνει ο ΓΑΠ και αναλαμβάνει ο Παπαδήμος!

Άξιος, ικανός και γνώστης, έλεγε το ΠΑΣΟΚ...
Αναγκαίο κακό για μικρό (μεταβατικό) χρονικό διάστημα, έλεγε η ΝΔ...
Ο “καλυτερότερος” που (επιτέλους) θα μας σώσει, έλεγε το ΛΑΟΣ...

Τα ΜΜΕ έσταζαν μέλι...
Κυβέρνηση προσωπικοτήτων!
Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής για να βγούμε από το τέλμα!
Θα πάρει όλες τις δύσκολες αποφάσεις χωρίς να ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος (ξέρετε... αυτό που είναι η ρίζα του κάθε κακού!) και θα σωθούμε!

Τα άκουγε αυτά ο κόσμος και χωρίς δεύτερη σκέψη (και για πρώτη δηλαδή αμφιβάλω...) έβλεπε τον Παπαδήμο ως μεσσία που ήρθε να μας σώσει!
Δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη, με φοβερές “επιδόσεις” Παπαδήμου τις οποίες πιθανότατα ούτε ο ίδιος δεν περίμενε.

Και δως του τα παπαγαλάκια να ωρύονται... να μείνει ο Παπαδήμος!... εκλογές το 2014!...

Τώρα τελευταία μάλιστα ακούγονταν όλο και περισσότερες φωνές για επαναφορά του Παπαδήμου και μετά τις εκλογές στις οποίες (το “πόρισμα” έχει βγει!) δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτοδυναμίας!

Μέσα σε όλα αυτά πέρασαν και κάποιες “στιγμές” (μικρές και ελάχιστες) όπου δήλωσαν ενοχλημένοι.
Αυτό έγινε μόνο στην αρχή όταν είδαν ότι διατηρείται σχεδόν εξ ολοκλήρου το  υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (πολυμελές και αναποτελεσματικό το έλεγαν επί ΠΑΣΟΚ!) αλλά τους πέρασε γρήγορα η “ενόχληση” με το σκεπτικό ότι τώρα ο Παπαδήμος θα τους έβαζε να δουλέψουν πραγματικά.

Μόλις μπήκε ο Μπαμπινιώτης στο υπουργείο παιδείας αναπτερώθηκε για τα καλά το ηθικό τους!

Εκστασιασμός!
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!
Ουδείς καλύτερος γνώστης των θεμάτων και προβλημάτων της παιδείας!
Επιτέλους ο Παπαδήμος αρχίζει να οργανώνει “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” και δεν θα χρειαστεί να αποχωρήσει!
Έρχεται το τέλος των πολιτικών (γιατί τον δικομματισμό τον έχουν τελειώσει δεκάδες φορές τις τελευταίες δεκαετίες!)!

Εξ αρχής δήλωνα αντίθετη με την δημιουργία μίας τέτοιας “καρναβαλο-κυβέρνησης”.
Άλλες φορές αγανακτούσα με τα όσα έλεγαν για αυτήν και με τα πεπραγμένα της και άλλες γελούσα.
Τις 2-3 τελευταίες ημέρες όμως... κλαίω από τα γέλια!

Αρκούσε ένας ακαδημαϊκός υπουργός... ένας Μπαμπινιώτης... για να τους γκρεμίσει όλο το “οικοδόμημα”!

Ξαφνικά όλα άλλαξαν...

Ένας νόμος -ένας και μόνο ένας!- μεταπολιτευτικά πέρασε από την βουλή με ευρεία συναίνεση και όλοι το πανηγύρισαν ως δείγμα “πολιτικού πολιτισμού”... αυτόν τον νόμο βρήκε κι αυτός να τον μισο-ακυρώσει και μάλιστα με την έγκριση του Παπαδήμου!
Ούτε επίτηδες να το έκανε!

Εν μία νυκτί τα παπαγαλάκια άλλαξαν τραγούδι...
Καθεστωτική νοοτροπία εξωκοινοβουλευτικού υπουργού!
Απειλεί με παραίτηση ο “δοτός” υπουργός!
Παρέμβαση Παπαδήμου για την πλήρη εφαρμογή του νόμου... για το επόμενο έτος!

Τι έπαθαν;
Απλό...
Η ωμή πραγματικότητα τους χτύπησε κατακέφαλα, τους έριξε από το συννεφάκι τους και τους προσγείωσε ανώμαλα!

Ανακάλυψαν ότι υπάρχει “πολιτικό κόστος” ακόμα και σε μη-πολιτικούς γιατί απλά... όλοι οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως “πολιτικά όντα” και θέλουν να είναι αρεστοί στους συνανθρώπους τους!

Ανακάλυψαν ότι η “ευνοιοκρατία” υπάρχει και σε μη-πολιτικούς γιατί απλά... όλοι οι εργαζόμενοι ανά τον πλανήτη βοηθούν και στηρίζουν τον δικό τους κλάδο έναντι των υπολοίπων!

Ανακάλυψαν πιθανότατα και διάφορα άλλα τα οποία αρνούνται να παραδεχθούν δημοσίως, όπως πχ ότι εκτός από την ερώτηση που μονότονα επαναλαμβάνουν τόσο καιρό “είδατε που μας έφτασαν οι μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις του δικομματισμού;” υπάρχει και η άλλη που ρωτάει “είδατε ποτέ, διαχρονικά, καμία κυβέρνηση συνεργασίας να έχει λειτουργήσει σωστά σε αυτήν την χώρα;”

Αναρωτιέμαι πόσο θα πολεμούν την αυτοδυναμία όσο πλησιάζουν οι εκλογές...

Αναρωτιέμαι εάν θα έχουν το θάρρος να καταλάβουν και να αποδεχθούν (έστω κι αν ουδέποτε το παραδεχτούν δημοσίως) το λάθος τους και να αλλάξουν "τροπάριο"...

Κυρίως όμως αναρωτιέμαι αν θα το καταλάβουν και θα το παραδεχθούν οι ψηφοφόροι, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η βουλή πρέπει να έχει 9... 10... 12... κόμματα και εσαεί “καρναβαλο-κυβέρνηση”...

Έτσι δεν γίνεται δουλειά!

Η χώρα, ειδικά σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις απαιτείται να έχει κυρίαρχη-αυτοδύναμη-υπεύθυνη-μονοκομματική κυβέρνηση!

Απλή κοινή λογική...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Νέα ανέκδοτα Βενιζέλου: Δεν είμαι Μνημονιακός!...

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Αυτό προφανώς νομίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί πλέον... προκλητικό τον διαχωρισμό μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, για να παίξει τον μεσσία.

Αφού πρώτα πήρε τα πιο σκληρά μέτρα ως υπουργός Οικονομικών, αξιώνει τώρα να μην τον αντιμετωπίζουμε ως «μνημονιακό», γιατί, λέει, το έκανε για να προστατέψει τη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ώστε να τον οδηγήσει κάποτε στην... «αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «αστείο» να αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φιλοαναπτυξιακοί, θεωρώντας ότι άλλοι είναι οπαδοί της ύφεσης.

«Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις αντιμνημονιακός ή μνημονιακός, αλλά να μπορείς να πεις πώς από το Μνημόνιο μπορεί η χώρα να περάσει σε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης» είπε, βαυκαλιζόμενος για το PSI.

Μέσα στον πανικό του, από την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να ξεκολλήσει από το 13% των δημοσκοπήσεων, ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τη Ν.Δ. για «επικοινωνιακό παροξυσμό» που οφείλεται δήθεν στην αλλαγή των συσχετισμών (!), με την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ. και στο τέλος ακινήτων, για να πει ότι τις συνυπέγραψε η Ν.Δ.

Επίσης, την κατηγόρησε ότι αποχώρησε από τον διάλογο για το φορολογικό σύστημα.

Μίλησε για «κρεσέντο αλαζονείας, επιπολαιότητας και αντιφάσεων», ενώ ο τόπος έχει ανάγκη από αλήθεια.

Υποστήριξε ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στις εκλογές με συνείδηση της κατάστασης, έχοντας ανακτήσει δήθεν τη δυνατότητα να κοιτά τους πολίτες στα μάτια. Μπορεί άλλωστε να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής», όπως είπε, παραδεχόμενος ότι έχασε το «τεκμήριο αθωότητας».

Ο κ. Βενιζέλος κήρυξε την «αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος», αρχής γενομένης από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού (60% στα ψηφοδέλτια) και «εκλογές ειλικρινούς πολιτικού λόγου».

Επέμεινε στη λιτή προεκλογική εκστρατεία, δίνοντας βάρος στην προσωπική επαφή με τους πολίτες.

Μίλησε για κριτήρια που θα ακολουθηθούν στη συγκρότηση ψηφοδελτίων -και του Επικρατείας-, δικαιολογήθηκε για τον αποκλεισμό παπανδρεϊκών στελεχών από την Εκλογική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς την «αντιπροσωπευτική», έδωσε έμφαση στον ρόλο νέων στελεχών, τη σχέση κόμματος - κοινωνικών εταίρων κ.λπ.

Αναφερόμενος, τέλος, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη, προκειμένου να στρατευτεί το «διανοητικό κεφάλαιο» της χώρας στο στοίχημα της διασφάλισης εθνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Στις 6 Απριλίου προγραμματίζεται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεν το κλείνει το... μαγαζί από τώρα ο κ.Παπαδήμος;...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση είναι η απόλυτη διάλυση.

Υπουργοί αποσύρουν νομοσχέδια από την Ολομέλεια της Βουλής (Σκανδαλίδης για αγροτικά ) ή ρυθμίσεις τις οποίες περιμένουν με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (Κουτρουμάνης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

Άλλοι υπουργοί διαφωνούν μέσα στα υπουργικά συμβούλια με νομοσχέδια που φέρνουν συνάδελφοι τους και απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν (Ραγκούσης για τα ταξί)

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που υποτίθεται ότι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει έναν συγκεκριμένο σκοπό έχουν μπει σε κανονική διάταξη προεκλογικής μάχης και τα στελέχη τους αλληλοσκοτώνονται με κάθε ευκαιρία.

Και το -κατά την άποψη μου- κορυφαίο;

Ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης καταργεί ντε φάκτο τον νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε από 240 βουλευτές και των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλής.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο πρωθυπουργός έδωσε -λέει- αυστηρές εντολές στους υπουργούς να αποφεύγουν να προωθούν στη Βουλή νομοσχέδια, τροπολογίες και αποφάσεις που δεν προκύπτουν από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου.

Με όλη την καλή διάθεση που θέλω να δείξω, θεωρώ ότι οι προτροπές του κ. Παπαδήμου προς τους υπουργούς (οι οποίοι θα είναι και υποψήφιοι βουλευτές ζητώντας σταυρό προτίμησης) μάλλον θα πάνε στο βρόντο.

Και πιστεύω ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ίσως μάλιστα αν οι σημαντικές υποχρεώσεις της χώρας για όσα έχει δεσμευτεί στους δανειστές μας έχουν εκπληρωθεί, να ήταν καλύτερα, να ξεκινήσει άμεσα ο πρωθυπουργός τις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στις κάλπες.

Να το κλείσει δηλαδή το «μαγαζί» από τώρα ο κ. Παπαδήμος.

Αφού έτσι κι αλλιώς, κι ανοικτό που είναι, το προσωπικό αλλού έχει πια το νου του και όχι στη δουλειά...

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Η άμεση επίσημη προκήρυξη εκλογών είναι πλέον μονόδρομος.
Όχι γιατί οι υπουργοί ασχολούνται πια μόνο με τον προεκλογικό  τους αγώνα αλλά γιατί ο Παπαδήμος (για ακόμα μία φορά!) αποδεικνύεται λίγος και ανίκανος να τους επαναφέρει στην τάξη!
Και τι σημαίνει "έδωσε αυστηρές εντολές στους υπουργούς να αποφεύγουν να προωθούν στη Βουλή νομοσχέδια, τροπολογίες και αποφάσεις που δεν προκύπτουν από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου";
Πάλι καλά που το θυμήθηκε!!!

Αντιμνημονιακό ριμέικ του "λεφτά υπάρχουν"...

Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Οσο πιο κοντά έρχονται οι κάλπες τόσο πιο ευδιάκριτος γίνεται ο μεγάλος κίνδυνος αυτών των εκλογών: το αντιμνημονιακό ριμέικ του «λεφτά υπάρχουν».

Τόσο ορισμένα κόμματα της Αριστεράς όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Π. Καμμένου, χωρίς να το λένε με την άνεση που το έλεγε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, ουσιαστικά καλλιεργούν την ίδια απατηλή προσδοκία με τότε.
 
Την ίδια φενάκη που αποτέλεσε καθοριστικό κρίκο στην αλυσίδα των λαθών και των παραλείψεων που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό δράμα.
 
Το «κλείσιμο του ματιού», ότι π.χ. μπορούμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες να διαγράψουμε μονομερώς το χρέος της χώρας, και η παντελώς ανυπόστατη προσδοκία ότι π.χ. η χώρα μπορεί να δανειστεί απευθείας από την ΕΚΤ με σχεδόν 1% επιτόκιο σε τι διαφέρουν ουσιωδώς από το «λεφτά υπάρχουν»;
Μάλλον σε τίποτα.
 
Αφού ο πλήρης υποσχέσεων υπαινιγμός είναι σαφής:
Οχι μόνο δεν πρέπει π.χ. να μικρύνει ο δημόσιος τομέας, αλλά μπορούν να γίνουν και… προσλήψεις!
Οχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί π.χ. η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά πιθανώς υπάρχουν τα περιθώρια μέχρι και να… επιστραφούν όσα έχουν αφαιρεθεί από τους Ελληνες.
Οχι μόνο δεν ισχύει ότι π.χ. θα πρέπει να ξεχάσουμε το επίπεδο διαβίωσης που είχαμε όταν ζούσαμε με δανεικά, αλλά η επιστροφή στους «τεχνητούς παραδείσους» των… διακοποδανείων και των… εορτοδανείων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και ακλόνητο κεκτημένο!
 
Είναι προφανές ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα χαϊδεύουν αφτιά.
 
Κάποιοι που στο όνομα της πολιτικής τους ύπαρξης δεν θα διστάζουν να λένε τις μεγαλύτερες ανακρίβειες με τη μεγαλύτερη ευκολία.
 
Τα χονδροειδέστερα ψεύδη με τη μεγαλύτερη άνεση.
 
Οσοι το κάνουν αυτό ή απλώς κάνουν τη δουλειά τους ή περιφέρουν την άγνοια και την ανευθυνότητά τους ανά την επικράτεια.
 
Ασφαλώς έχουν μεγάλη ευθύνη, αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς π.χ. στον Π. Καμμένο να είναι πολιτικά ανεύθυνος και λαϊκιστής.
 
Αυτός που έχει την τεράστια ευθύνη, πλέον, είναι ο ίδιος ο πολίτης.
Ο οποίος με τη στάση του θα αποδείξει αν θέλει να συντηρήσει αυτό το σύστημα του πολιτικού εκμαυλισμού που κατάντησε τη χώρα σε αυτό το χάλι ή αν απαιτεί πλέον σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 
Αν, με άλλα λόγια, θα αποδείξει ότι εξακολουθεί και «σηκώνει» πολιτικό δούλεμα ή αν αποφάσισε να απαιτήσει σεβασμό της νοημοσύνης του και της αξιοπρέπειάς του.
 
Αν εντέλει θα «μασήσει» για δεύτερη φορά και μάλιστα τόσο σύντομα στο «λεφτά υπάρχουν».
Το οποίο μάλιστα αυτή φορά έχει φορέσει και τη στολή εκστρατείας στα βουνά του αντιμνημονιακού αντάρτικου…
 
 
*Το είδα στο ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η (ΠΙΚΡΗ) ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;...

17 εβδομάδες (!) άδεια στους διπλωμάτες των Βρυξελλών

Oι στενοί συνεργάτες της λένε ότι δεν της περισσεύει ούτε ένα λεπτό για να ξεκουραστεί.

Εξαρτάται πάντα από το πώς βλέπει κανείς τον χρόνο και την ξεκούραση.

Γιατί ενώ οι κοινοί θνητοί ανά τον κόσμο μετρούν συνήθως το πολύ έναν μήνα άδεια, τα «παιδιά» της λαίδης Αστον, της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, απολαμβάνουν διακοπές 17 ολόκληρων εβδομάδων - ίσως και με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Είναι γεγονός ότι η 53χρονη λαίδη Αστον έχει γίνει πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα στόχος επιθέσεων των ΜΜΕ.

Κάποιες από τις επιθέσεις έχουν βάση, άλλες είναι κακόβουλες.

Κανείς όμως δεν μπορεί να διαψεύσει την πραγματικότητα.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες καλοπερνούν, ιδιαίτερα αυτοί που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Κάτι σαν την «ακριτική» περιοχή της Καραϊβικής, για παράδειγμα.

Αυτοί οι διπλωμάτες, που είναι και οι περισσότεροι, καθώς αντιπροσωπεύουν συνολικά το 60% του σώματος, μπορούν να απουσιάζουν από το γραφείο τους για 17 εβδομάδες.

Αν προσθέσουμε και την άδεια δύο εβδομάδων για επαγγελματική εκπαίδευση στις Βρυξέλλες, το σύνολο της απουσίας τους φτάνει τους πέντε μήνες τον χρόνο!

Σε ό,τι αφορά τους διπλωμάτες που εργάζονται «σκληρά» στην Απω Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, ο χρόνος της άδειας είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Τριάντα ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές σε αυτές τις περιοχές μπορούν να «εξαφανιστούν» από τα γραφεία τους για 21 έως 24 εβδομάδες, δηλαδή τον μισό χρόνο! Προσθέστε και τις δύο ημέρες ταξιδιού, που επίσης δεν χρεώνεται ως άδεια, καθώς η απόσταση Πουκέτ - Βρυξέλλες είναι ένα θέμα...


Σκανδαλώδη προνόμια των ευρωυπαλλήλων

Στη χώρα των ευρωκρατών ο πιο χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Ε.Ε. δικαιούται κύριο μισθό 2.500 ευρώ (χωρίς επιδόματα), απόλυτη ασφαλιστική κάλυψη και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σχεδόν δωρεάν, ειδικά σχολεία για τα παιδιά, επιδόματα για εκπαιδευτικούς λόγους, εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας για τρία έτη, αν βρεθεί εκτός Ε.Ε., και δεκάδες άλλα επιδόματα.

Οι υπάλληλοι της Ε.Ε. δεν πληρώνουν φόρους σε κράτη-μέλη, παρά μόνον έναν «ευρωπαϊκό φόρο», που προορίζεται για τους μισθούς των επιτρόπων, ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο από 10% ή και 7%.

Δεν πληρώνουν ΦΠΑ σε είδη νοικοκυριού και στα αυτοκίνητα, ενώ μπορούν να αγοράσουν με 2.000 ευρώ καινούργιο αυτοκίνητο.

Οι σκανδαλώδεις αποδοχές, οι άδειες αλλά και τα έξοδα των μελών των διπλωματικών αποστολών και του προσωπικού της Ε.Ε. έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια την επικαιρότητα.

Τίποτα βέβαια δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά.

Αντιθέτως, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται σε ταξίδια, διακόσμηση γραφείων και κατοικιών, και σε bonus που κανείς δεν γνωρίζει πού και γιατί δίνονται.

Και όλα αυτά την ώρα που η ανεργία, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός χτυπούν κόκκινο!

Υποκρισία made in E.U.

Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!...

Έχουμε φτάσει σε απερίγραπτο σημείο παράνοιας σε αυτήν την χώρα!

Προφανώς έχουμε μνήμη χρυσόψαρου αλλά και εντυπωσιακή αντοχή και ανοχή στο ψέμα και την κοροϊδία.

Έκπληκτη σήμερα, διάβασα δημοσίευμα της “Καθημερινής” όπου αναφέρεται ότι ο Παπαδήμος είναι εκνευρισμένος και αγανακτισμένος με τον λαϊκισμό των μεγάλων κομμάτων!

Ποιος;...  Ο Παπαδήμος!...

Θα τρελαθούμε εντελώς!...

Αγανακτεί ο Παπαδήμος με τον πολιτικό λαϊκισμό!...

Ο σύμβουλος του “λεφτά υπάρχουν” ΓΑΠ;...
Ο τραπεζίτης των φτιαχτών στοιχείων για την είσοδο στο ευρώ;...
Ο “πρωθυπουργός” της χρεοκοπίας που δεν είναι χρεοκοπία;...
Αυτός που 5 μήνες τώρα  μας “σώζει” κάθε λίγο και λιγάκι, μετά φανών και λαμπάδων, με επίπονες διαπραγματεύσεις και μάχες με τους δανειστές μας... και σωτηρία δεν βλέπουμε;...

Αυτός ο άνθρωπος αγανακτεί και ενοχλείται από τον λαϊκισμό;

Αυτός είναι που κατηγορεί για λαϊκισμό τον Σαμαρά επειδή είπε ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έπληξαν τους χαμηλοσυνταξιούχους και ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;

Για τα όσα λέει ο Βενιζέλος δεν μπορώ να πω αν είναι λαϊκισμοί ή όχι...
Ο “νέος” πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τσακωθεί με την “τελεία και παύλα” και όταν ξεκινάει να μιλάει ξεχνάει να σταματήσει, οπότε δυσκολεύομαι να τον παρακολουθήσω με “αμείωτο ενδιαφέρον”...

Αλλά όχι και να κάνει υποδείξεις για την αποφυγή πολιτικού λαϊκισμού ο Παπαδήμος!
Έλεος πια!

Ξαφνικά ο τραπεζίτης μας προέκυψε φύλακας και προστάτης του τόπου και ειδήμων επί παντός επιστητού!

Μπήκε στην θέση του “πρωθυπουργού” χωρίς εκλογές αλλά με το απλό, παραδοσιακό, Ελληνικότατο “βύσμα” για να κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά και εν μία νυκτί έγινε παντογνώστης, φάρος εντιμότητας και βράχος ηθικής ώστε να κάνει υποδείξεις στους ΑΙΡΕΤΟΥΣ πολιτικούς!

Ο -βεβαρημένου παρελθόντος- τραπεζίτης ξέρει πχ και από εξωτερική πολιτική και διπλωματία οπότε συνομιλεί με τον Γκρουέφσκι προσπαθώντας να γίνει ο ήρωας που όχι μόνο μας “έσωσε” οικονομικά αλλά και επέλυσε το Σκοπιανό!

Ποιος; Ο Παπαδήμος!...

Δεν πάμε καθόλου καλά!...

Και βγαίνουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τα ίδια που πανηγύριζαν για την κυβέρνηση “τεχνοκρατών” και “προσωπικοτήτων” που είναι εκτός πολιτικής σκηνής, δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και είναι η μόνη μας ελπίδα(!) και “προβλέπουν” μετά τις εκλογές  ξανά κυβέρνηση “συνεργασίας” και ξανά Παπαδήμο “πρωθυπουργό”!

Τελικά έχουμε βαλθεί ως λαός να αποδεικνύουμε καθημερινά την ορθότητα της γνωστής ρήσης του Καραμανλή, ότι δηλαδή... είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο!

Μόνο έτσι μπορούν να δικαιολογηθούν όλα αυτά που συμβαίνουν με τον “πρωθυπουργό” μας!

Ας ελπίσουμε ότι στον λίγο(;) καιρό που μας μένει μέχρι τις εκλογές θα βάλουμε μυαλό και θα μπορέσουμε να εκλέξουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Όπως πολύ σωστά είχε πολλές φορές πει και ο ίδιος ο Βενιζέλος, προφανώς σε κάποιες στιγμές ειλικρίνειας, μόνο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την θεσμική ισορροπία!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Αφού αναφέρθηκα στην "Καθημερινή" λέω να μην αφήσω και το "Έθνος" παραπονεμένο...
Θαυμάστε πρωτοσέλιδο!... 
Φωτογραφία Σαμαρά με λεζάντα... "λεφτά υπάρχουν - υποσχέσεις Σαμαρά σε όλους - σε άκρατη παροχολογία έχει αποδυθεί η ηγεσία της ΝΔ"...
Αγαπητοί φίλοι σου "Έθνους".... καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και πρέπει και εσείς να δικαιολογήσετε το ψωμί σας αλλά αν τα γράφετε αυτά σήμερα τι θα γράψετε την Κυριακή που είναι Πρωταπριλιά;... Ότι ο Παπαδήμος τελικά μας έσωσε ;...

Ντινόπουλος-Αποκάλυψη ΣΟΚ : Κρύβουν βιασμούς και ληστείες για να «μειώσουν» την εγκληματικότητα...

To Yπουργείο Προστασίας Πολίτη για να «μειώσει» την εγκληματικότητα κρύβει βιασμούς, απάτες, ληστείες ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες από την κοινή γνώμη.
 
Βιαστής (σε Αμπελοκήπους-Ζωγράφου) κυκλοφορούσε τρείς μήνες ελεύθερος και έκρυβαν από τις ανυποψίαστες γυναίκες την εγκληματική δράση του. 
 
Κανένας δεν ενημέρωσε του καταστηματάρχες στο Ίλιο ότι σπείρα έκλεβε για ένα ολόκληρο χρόνο χρηματοκιβώτια (23 διαρρήξεις)
 
Άφησαν γυναίκα δικηγόρο-μαϊμού να δρα ανενόχλητη και το ανακοίνωσαν αφού είχε διαπράξει 346 απάτες (τα θύματα υπέβαλαν μηνύσεις που τις κρατούσαν κρυφές)  

Μια ιδιότυπη σιωπή έχει επιβληθεί στους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ !

Αναγκάζονται να γίνουν οι ίδιοι …ντεντέκτιβ για να ενημερώνουν τον κόσμο.

Ποιος στο Υπουργείο είχε την τρομερή ιδέα να «μειώσουν» με ψεύτικα- στην ουσία- στοιχεία την εγκληματικότητα ;

Στοιχεία από την δημοσιογραφική έρευνα θα παρουσιάσει ο Αργύρης Ντινόπουλος (σήμερα 29/03/12) στην εκπομπή της ΝΕΤ « Πέμπτη Χ2» στις 23.30.

Διαβάστε εδώ όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Αργύρης Ντινόπουλος.




Η δεκακομματική Βουλή του... 1950!...

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος»
 της 17ης Νοεμβρίου 1952
(ΠΗΓΗ)
Του Κωνσταντινου Ζουλα

Δεν ξέρω αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά όσα σχεδόν προεξοφλούνται ότι θα συμβούν στις εκλογές, μόνον πρωτοφανή δεν θα είναι στη χώρα μας.

Ενδεχομένως μάλιστα να μην είναι τυχαίο ότι τα αποτελέσματα που εικάζεται ότι θα «γεννήσουν» οι κάλπες θα μπορούν να συγκριθούν μόνον με εκείνα που προέκυψαν στην Ελλάδα μετά μια πολύ μεγάλη καταστροφή:
Τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, καθώς οι εκλογές του 1950 ήταν εκείνες (και οι μόνες) που έμελλε να εκλέξουν δεκακομματική(!) Βουλή.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι είχε γίνει σε εκείνες τις εκλογές γιατί και τότε προεξοφλείτο το τέλος του δικομματισμού.

Από τον χώρο της Δεξιάς μπήκαν στη Βουλή πέντε σχηματισμοί και το «Λαϊκό Κόμμα» του Κ. Τσαλδάρη πρώτευσε με μόλις 18,8% των ψήφων!
Βουλευτές εξέλεξαν επίσης το κεντροδεξιά σχήματα «Μέτωπο Εθνικής Αναδημιουργίας» (του Π. Κανελλόπουλου) και «Εθνικό Κόμμα Ελλάδος» (του Ναπ. Ζέρβα) που έλαβαν 5,3% και 3,6%, ενώ η ακροδεξιά «Πολιτική Ανεξάρτητη Παράταξη» συγκέντρωσε 9,7%.
Σημειωτέον, ότι την τελευταία στιγμή από τους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος προέκυψε και το λεγόμενο κόμμα «των 40ρηδων» με αρχηγό τον Σπ. Μαρκεζίνη που επίσης κατόρθωσε να μπει στη Βουλή.

Στους αντίποδες, οι Φιλελεύθεροι με αρχηγό έναν... Βενιζέλο (τον Σοφοκλή) βγήκαν δεύτεροι με 17,2%, καθώς τους διεμβόλισε το νεοϊδρυθέν κεντροαριστερό κόμμα του Ν. Πλαστήρα που έλαβε 16,4% και η Παράταξη των «Αγροτών, Εργαζομένων» (με 2,6%).

Τη χαριστική βολή, όμως, στους Φιλελευθέρους την έδωσε ποιος νομίζετε;
Ο Γ. Παπανδρέου, παππούς του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος κατέβασε κόμμα με το όνομά του (!) και έλαβε το 10,7% των ψήφων.

Ο δε σκληρός πυρήνας της Αριστεράς (το ΚΚΕ ήταν παράνομο και κατέβηκε ως Δημοκρατική Παράταξη) έλαβε, όσο λαμβάνει συνήθως, δηλαδή 9,7%.

Το καλύτερα σας τα άφησα για το τέλος. Οι εκλογές είχαν προγραμματισθεί για τις 19 Φεβρουαρίου (!), αλλά λόγω διαφωνίας των κομμάτων ανεβλήθησαν για κάποιες εβδομάδες.
Καθώς, ωστόσο, οι αρχηγοί είχαν αντιληφθεί την οργή των πολιτών αποφάσισαν εις ένδειξη καλής θελήσεως να μειώσουν τους βουλευτές από 350 σε 250.

Κατόπιν, οι μεγαλύτεροι ξέρουν τι συνέβη. Λόγω αδυναμίας να κυβερνηθεί ο τόπος σήμανε «Ελληνικός Συναγερμός» και πρωθυπουργός εξελέγη ο στρατηγός Παπάγος, και μόλις πέθανε, ανέλαβε ο Καραμανλής...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή" πριν από αρκετές ημέρες και το είχα κρατήσει για να το αναδημοσιεύσω την επομένη των εκλογών με τίτλο είτε ότι δεν διδασκόμαστε από την ιστορία μας είτε ότι ευτυχώς την γλυτώσαμε!
Με όσα βλέπω και ακούω καθημερινά νομίζω ότι πρέπει να θυμηθούμε αυτήν τα ταραγμένη περίοδο της χώρας πριν φτάσουμε στις κάλπες γιατί σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια δοκιμών ή πειραματισμών που θα καταλήξουν σε νέα περίοδο αστάθειας και ακυβερνησίας.
Ας ελπίσουμε ότι αυτήν την φορά θα αποδείξουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και η ιστορία μας διδάσκει πως να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές.
Ας καταρρίψουμε το ρητό που λέει ότι... η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Παλιές δημοσκοπήσεις διαβάζουν οι τροϊκανοί;...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά, αυτά που μετρούν αυτόν τον καιρό οι δημοσκόποι είναι η οργή, η αγανάκτηση, η απελπισία, το τρομερό τράνταγμα από όσα αδιανόητα συμβαίνουν στη χώρα.

Και πάνω απ’ όλα μετρούν τα αποτελέσματα της ικανότητας κάποιων να αρπάζουν την ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τις αρετές-ελαττώματα της φυλής μας (εγωισμός, αψίκορο πάθος και ιδιοτροπία της στιγμής, κατά Κικέρωνα), μιλώντας στο θυμικό και μετατρέποντας σε εργαλείο την περιέργεια του Έλληνα.

«Δεν με νοιάζει, εγώ θα δοκιμάσω», μου είπε προχτές στο τηλέφωνο μια φίλη, που ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην επανάληψη του γνωστού ιστορικού λάθους που έγινε σύνθημα: Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας!

«Τι γνώμη έχετε;», με ρώτησε ένας ευγενικός κύριος την ίδια μέρα, καθώς συνταξιδεύαμε στο ασανσέρ για το γκαράζ του Μετρό.

«Φοβούμαι πως οι Έλληνες θα επαναλάβουν το λάθος του 1946», του απάντησα.

«Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας, έ;», σχολίασε εκείνος, που αποδείχθηκε πιο υποψιασμένος και λιγότερο ευάλωτος στην «ιδιοτροπία της στιγμής».

Με λίγα λόγια, υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα κερδίσει η… υποψιασμένη.

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ήδη ως καταλληλότερο τον κ. Βενιζέλο.

Προφανώς επειδή τις τελευταίες ημέρες συνεπικουρείται από τις φοβερές «ενημερώσεις» της Φώφης, που όταν την ακούς, νομίζεις ότι αραδιάζει ανακοινώσεις του Πολίτ Μπιρό.

Μέρες τώρα μας τον παρουσιάζουν (τον κ. Βενιζέλο) να συσκέπτεται, να προεδρεύει, να δίνει οδηγίες στους υπουργούς του – να ετοιμάζεται, δηλαδή, να κυβερνήσει.

Όπου νάναι θα μας τον εμφανίζουν ως… μεγάλο απελευθερωτή. Ήδη, τον διαφημίζουν ως «μεγάλο τιμονιέρη».

Οπότε, αξίζει να θυμηθούμε τι είχε προκύψει από την έρευνα της Μέτρον Ανάλυσις, που δημοσιεύθηκε στα «Νέα», στις 5 Δεκεμβρίου του 2008.

Το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ήδη μπροστά με διαφορά 5,5 μονάδων και ο Γ. Παπανδρέου είχε αρχίσει να… προηγείται!

Σε τι προηγείτο ο «σωτήρας»: Μα σε… καλύτερους συνεργάτες (τους είδαμε όταν αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα) και σε… περισσότερο κύρος στο εξωτερικό (το είδαμε όταν δεν τόλμησε να διαπραγματευτεί).

Και να ήταν μόνο αυτά! Σύμφωνα με εκείνη την έρευνα, ο κ. Παπανδρέου:

Νοιαζόταν περισσότερο για τα προβλήματα των ανθρώπων – το είδαμε κι’ αυτό με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, όταν παράτησε τους πάντες σύξυλους και τρέχει με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Εξασφάλιζε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον – το οποίο μέλλον έχει έλθει και από προοπτικές, άλλο τίποτε!

Ενέπνεε εμπιστοσύνη, ήταν πιο ειλικρινής, ήταν καλύτερος για την εξωτερική πολιτική της χώρας, τοποθετούσε το συμφέρον της χώρας πάνω από κομματικές σκοπιμότητες – αυτά ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα.

Και… και… προσέξτε: Ήταν καλύτερος για την οικονομική πολιτική!

Αυτή ακριβώς ήταν η άποψη της κοινής γνώμης στα τέλη του 2008!

Υ.Γ1. Α, να μην το ξεχάσω. Και εκείνη η δημοσκόπηση είχε δείξει… Όλοι Φώφη! Η Φώφη ερχόταν πρώτη σε δημοτικότητα από όλους τους πολιτικούς της χώρας όλων των κομμάτων, εξασφαλίζοντας το 70,2% των θετικών γνωμών. Της χώρας είπα; Ίσως και του… πλανήτου!

Υ.Γ2. Τι διάολο, παλιές δημοσκοπήσεις διαβάζουν οι τροϊκανοί;

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Η μεγάλη απόφραξη...


Tης Λουκίας Χουλιάρα

Η είδηση της απόσυρσης Θόδωρα έπεσε σαν το χτικιό πάνω στη χώρα. Πλάκωσε σαν ταφόπλακα τους υπηκόους και έφερε κλαυθμούς, οδυρμούς και μοιρολόγια.

Ο Θόδωρας ανέκαθεν υπήρξε σύμβολο πολιτικής ευπρέπειας και ήθους και είχε καθιερωθεί, στη συνείδηση κάθε ελληνικής οικογένειας, ως Μέγας Ηγέτης.

Οι περγαμηνές του πολλές. Τί να λέμε τώρα;
Ποιός μπορεί να διαγράψει απ’ την μνήμη του, τις Θοδωροατάκες που άφησαν εποχή; Ουδείς.

Και να σπασε όμως ο διάολος το ποδάρι του, και να πέσατε σε πλεκτάνη, και να βρεθήκατε σε αδυναμία, θα σας τις υπενθυμίσω.
Ένας λαός για να έχει μέλλον οφείλει να γνωρίζει την ιστορία του άλλωστε!

Ρωτά ο δημοσιογράφος: «Σας προβληματίζει η επιστολή Σημίτη;». Ο Ζαμπουνοτραφής Θόδωρας απαντά με λεπτότητα και ευγένεια: «Δε γαμ@@@σαι πρωί, πρωί;».

Όταν ο «λόρδος» εξεστόμισε αυτή τη φράση όλο το δημοσιογραφικό κατεστημένο έπεσε να τονε φάει. Και πώς μιλάει έτσι και τί επίπεδο είναι αυτό και σούρτα, φέρτα. Στη συνέχεια όμως όλοι έδειξαν κατανόηση.

Αφενός το αγόρι ήταν αγουροξυπνημένο και ως εκ τούτου είχε το ακαταλόγιστο, αφετέρου δεν είπε δα και τίποτις τρομερό. Ευχή του έδωσε του μπαγλαμά!

«Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί».
Μεγάλη κουβέντα ειπωμένη από το στόμα μεγάλου ανδρός.

Ο σκύλος ως γνωστόν είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ο πιο πιστός.
Κάποιοι κακοηθέστατοι που θέλησαν να πλήξουν το κύρος του κοσμαγάπητου πολιτικού υπέπεσαν σε βαρύ σφάλμα με την προσπάθειά τους να δαιμονοποιήσουν την εν λόγω ατάκα. Πιάστηκαν στην ίδια τους τη φάκα!

Ο κοπρίτης είναι σκύλος και μάλιστα όχι άριος, όχι καλομαθημένος και γαλαζοαίματος. Είναι ημίαιμος, λαϊκός, συνδικαλιστής! Ο ατακαδόρος λοιπόν Υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος κέρδισε πόντους με αυτή του την αλά Βασιλάκης Καϊλας- τοποθέτηση.



Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας».

Και σε αυτή την περίπτωση ο Θόδωρας πυροβολήθηκε ανηλεώς και στη συνέχεια δικαιώθηκε.

Διότι αυτό που εννοούσε ο καλός αυτός άνθρωπας ήταν ότι δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία- δεδομένου ότι βρισκόμεθα εν καιρώ ειρήνης- να παλέψουν ωσάν Παπούλιες!

Αυτονόητο δεν ήταν λοιπόν να τους πει αντιπαραγωγικούς; Τί ήθελαν δηλαδή; Να πιάσουμε τα δόρατα για ν’ αρχίσουν να παράγουν;


«Τα φάγαμε όλοι μαζί». Ατάκα ισάξιας σημασίας με το «Όχι άλλο κάρβουνο...».

Ο κιμπάρης, ο large, ο ανοιχτοχέρης σε αισθήματα και καλοσύνες πολιτικός θέλησε με αυτή του τη φράση να συμπεριλάβει το λαό στη διαχείριση της εξουσίας.
Να διευκολύνει την εφαρμογή της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Τί έπρεπε να πει κατά τη γνώμη σας; Μόνος μου τα σαβούριασα; Κάτι τέτοιο δε θα ήτο τουλάχιστον αγενές; Λογικό δεν ήταν να συμπεριλάβει τον πολίτη στο γεύμα; Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Από τα ως άνω αναφερόμενα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η απόσυρση Θόδωρα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα κερδίσουν βέβαια οι σουβλακερί, τα γυράδικα και τα ταβερνεία. Όπως και να χει όμως θα μας λείψει.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα..

ΠΗΓΗ  ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ

Δώρο 5,5 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών!...

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών εδώ και δυόμισι χρόνια ζητά συνεχώς περικοπές κονδυλίων από όλα τα υπουργεία, έχει παγώσει κάθε χρηματοδότηση και υπογράφει διαρκώς μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, φαίνεται ότι φροντίζει ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του δικού του υπουργείου.

Ο λόγος για τον προσωρινό υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, που φέρεται να έχει εγκρίνει διόλου ευκαταφρόνητες επιχορηγήσεις προς την Ομοσπονδία Συλλόγων του συγκεκριμένου υπουργείου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Οι αποφάσεις, που έχει λάβει, αφορούν συνολικά σε - ούτε λίγο, ούτε πολύ - 5,5 εκατ. ευρώ!

Τελευταίο ποσό είναι αυτό, που ενέκρινε στις 7 Μαρτίου, δηλαδή πριν από τρεις εβδομάδες, και το οποίο αφορούσε στην έκδοση χρηματικού εντάλματος 500.000 ευρώ για την παιδική κατασκήνωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, ενώ ο ίδιος έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας στο Δημόσιο και για να σταματήσουν να υπάρχουν δαπάνες και έξοδα, που ανήκουν σε λογικές άλλων δεκαετιών, συνεχίζει να εγκρίνει τη χρηματοδότηση κοινωνικών, πολιτιστικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης ομοσπονδίας, που ισχύει από το 1986!

Όπως αναφέρει τo protothema.gr, ο ίδιος ο κ. Σαχινίδης, το περασμένο καλοκαίρι, έδωσε στοιχεία στη Βουλή, τα οποία - αν τα αθροίσουμε στα υπόλοιπα, που έδωσε μετέπειτα - φτάνουν στο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Πατήστε εδώ και εδώ για να δείτε τα σχετικά έγγραφα

ΠΗΓΗ   ΕΧΩ ΘΕΜΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Μερικά πράγματα ότι και να γίνει -μα ο κόσμος να χαλάσει- δεν αλλάζουν!
Οι παλιές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή της αλόγιστης σπατάλης,  δύσκολα κόβονται ακόμη και σήμερα!
Πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο!

Πίσσα και πούπουλα στα... τζάκια της Βουλής*

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Δεν φτάνει μόνο να επιλέξεις κόμμα, το όποιο κόμμα. Πρέπει να επιλέξεις και πρόσωπα. Φυσικά μπορεί να κάνεις λάθος. Αλλά είναι καλύτερο να κάνεις λάθος επιλέγοντας ένα νέο πρόσωπο παρά να επαναλάβεις το λάθος σου στέλνοντας ξανά στη Βουλή κάποιον ή κάποια που αποδεδειγμένα ήταν κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών σου.

Οποιος υποστηρίζει ότι είναι άμοιρος ευθυνών, ότι δεν ήξερε, ότι δεν κατάλαβε, ότι δεν πρόλαβε, απλώς λέει ψέμματα. Ολοι και γνώριζαν και σιώπησαν γιατί ήταν και αυτοί βολεμένοι. Βολεμένοι μέσα στη ματαιοδοξία και τον καθεστωτικό τους μικρόκοσμο.

Προφανώς, επίσης, δεν είναι λύση να ψηφίσεις κάποιον νέο υποψήφιο που έρχεται με τον αέρα του... τζακιού, του γόνου δηλαδή της πολιτικής οικογένειας που θέλει να συνεχίσει το έργο του πατέρα, του παππού, του θείου ή του εξαδέλφου του. Που απλώς έχει κληρονομήσει το όνομα και την εκλογική πελατεία.

Η Βουλή δεν είναι ούτε συμβολαιογραφείο, ούτε ιατρείο, ούτε καν μπακάλικο που απλώς συνεχίζεις την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα σου.

Φυσικά οι γενικεύσεις κρύβουν και αδικίες σε βάρος εκείνων που ενδεχομένως αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Ας το αποδείξουν όμως. Ας κάνουν κάτι σημαντικό για να σας πείσουν ότι δικαιούνται την ψήφο σας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο ελληνικός λαός δεν δικαιούται πλέον να «πέφτει από τα σύννεφα».

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, τόσο απλά όσο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους χαρτοκλέφτες στην άγρια Δύση. Πίσσα και πούπουλα.

Αλλάξτε τους όλους ή σχεδόν όλους. Στείλτε τους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Δώστε μια ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Δοκιμάστε τους.

*Εναλλακτικός τίτλος: Τα όμορφα τζάκια, όμορφα καίγονται

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Νέο σκάνδαλο στον ΟΠΕ!...

Αν είσαι κολλητός του Καρχιμάκη μιλάς αυτόματα όλες τις ξένες γλώσσες!!!
Νέο σκάνδαλο στον ΟΠΕ.
Καταγγελίες για ελλιπή προσόντα του Γενικού Δ/ντη του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου
Μια χαρά λειτουργεί το opengov του Παπανδρέου

Αιχμές για νέο σκάνδαλο στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου αφήνουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που για πολλοστή φορά ανακινούν το θέμα της πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή.

Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΕ είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και έχει ως αποστολή την υλοποίηση της Εθνικής Πολιτικής για τις εξαγωγές και το εξαγωγικό εμπόριο γενικότερα, την ανάπτυξη και προώθηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και τον προσανατολισμό, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της εξαγωγικής δράσης των ελληνικών επιχειρήσεων
«Από την περιγραφή και μόνο των υπηρεσιών που παρέχει ο οργανισμός αντιλαμβάνεται και ο πιo αδαής ότι σε επίπεδο Διοίκησης χρειάζονται άτομα με αυξημένα προσόντα.» σχολίασε στην ερώτηση του ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα σχόλια που γράφονται στον ηλεκτρονικό τύπο και απευθυνόμενος στον πολιτικό προϊστάμενο του ΟΠΕ, τον Υπουργό Οικονομικών δήλωσε :
«Οι καταγγελίες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μιλούν για ελλιπή προσόντα του Γενικού Διευθυντή και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν διαθέτει πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας.»

Αν όντως συμβαίνει αυτό θα είναι ακόμα μια πρωτοτυπία της Κυβέρνησης Παπανδρέου και των συνεργατών του που με διαφανείς όπως υποστήριζαν διαδικασίες είχαν προσλάβει τα στελέχη μέσω opengov.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι:
«Είναι πραγματικά λυπηρό και εξοργιστικό να υπάρχουν καταγγελίες ότι λόγο κομματικών γνωριμιών επετεύχθη ο διορισμός και ειδικά σε τόσο νευραλγικούς τομείς που άπτονται με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.» 

Όταν τα δημοσιεύματα μιλάνε για φιλικές παρεμβάσεις του κ. Καρχιμάκη στη διαδικασία επιλογής....καταλαβαίνουν όλοι πόσο μεγάλη αλλαγή έχει γίνει στη δημόσια διοίκηση που οραματιζόταν το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για όλα αυτά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν και συγκεκριμένα ζήτησε να μάθει με ποια διαδικασία έγινε η πρόσληψη του Γενικού διευθυντή του ΟΠΕ και να κατατεθεί η σχετική προκήρυξη. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για το ποιος είχε την ευθύνη για τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί με την κατάθεση του πρακτικού της απόφασης της επιτροπής.

Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να μάθει αν έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα.

Οι εποχές που οι κομματικοί φίλοι είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση και ασυλία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σε θέματα δημόσιας διοίκησης κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής.

Επτά στους 10 Έλληνες σκέφτονται να επιστρέψουν στο χωριό και να γίνουν αγρότες!...

Το εργασιακό αδιέξοδο που έχει φέρει η ύφεση στους περισσότερους Έλληνες κάνει πολλούς από αυτούς να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέψουν στο χωριό!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία, αντιστρέφοντας την πορεία της αστυφιλίας που σημειώθηκε τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφθεί να επιστρέψει στο χωριό, ενώ το 20% έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, πρόκειται για νέους με πτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική κατάρτιση, οι οποίοι επιλέγουν ένα νέο μοντέλο παραγωγής που τους εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής, ακόμα και με λιγότερα χρήματα.

ΠΗΓΗ  newpost.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Κατ' αρχάς το "σκέφτονται να" έχει πολύ μεγάλη απόσταση από το να πει κάποιος "φεύγω και πάω να μείνω στο χωριό"!
Ύστερα, τι σημαίνει "με πτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική κατάρτιση";
Ξέρουν από αγροτική ζωή; Γεωργία; Κτηνοτροφία;
Είναι πτυχία πχ γεωπονικής ή... πχ μάρκετινγκ και διαφήμισης;
Είναι εύκολο να λες "θα φύγω για να πάω στο χωριό" όταν η μόνη σου επαφή με το πατρικό σου είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι για ανέμελες διακοπές.
Ναι, η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη και σαφώς έχει πολύ χαμηλότερο κόστος ζωής.  Άλλωστε τι να τα κάνεις τα ρούχα τα σινιέ στο χωριό και σε ποια κυριλέ καφετέρια να πας για να πληρώσεις 5 ευρώ τον καφέ;
Αλλά η ζωή στο χωριό δεν είναι μόνο απλή.
Είναι και δύσκολη!
Ακόμα κι αν έχει κάποιος περιουσία και την καλλιεργήσει και παράξει οτιδήποτε, που και πως θα "δικτυωθεί" για να το πουλήσει και να πάρει "κάποια" αμοιβή για τον κόπο του;
Με λίγα λόγια είναι πολύ καλό για την χώρα να ξαναγυρίσουν οι νέοι στα χωριά και χρειάζεται να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος αλλά... πρέπει να ξέρουν που πάνε και τι θα συναντήσουν.
Δεν είναι όλα ρόδινα και δεν πρέπει να περιμένουν... ροζ συννεφάκια!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ Προ.Πο.!...

Πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις χθεσινές ανακοινώσεις του “υπουργού” Προ.Πο. παρά... παιχνίδι!...

“Παίζει” τον “υπουργό” και καταστρώνει “σχέδιο” για την “αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης”!

Το υπέροχο αυτό “σχέδιο” περιλαμβάνει “δράσεις επιχειρησιακές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα” με την δημιουργία “ΚΚΦ” (Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας).

Αυτό κι αν είναι πάταξη της λαθρομετανάστευσης!

30 “ΚΚΦ” από 1000 άτομα στο καθένα = 30000 λαθρομετανάστες.
Με τους υπόλοιπους, περίπου 970000, τι θα γίνει;
Και με 3 “ΚΚΦ” ανά περιφέρεια, όπως αναφέρεται στο “σχέδιο”, και με 6, και με 9... πάλι θα μιλάμε για 90000 λαθρομετανάστες την στιγμή που έχει υπολογισθεί ότι μπαίνουν στην χώρα περίπου 130-150000 ετησίως!

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο “υπουργός” θεωρεί ότι...


“Σε ότι αφορά στο πρώτο ερώτημα, εάν δηλαδή, η χώρα φιλοξενεί σε κλειστούς χώρους φιλοξενίας τριάντα χιλιάδες μετανάστες αυτό είναι ικανό να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση; Η απάντηση είναι ναι. Και μάλιστα είναι ικανό αυτό το σχέδιο να αποτρέψει πλήρως και να μειώσει σημαντικότατα ως και να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα, για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον οι δουλέμποροι, όλοι εκείνοι που αφήνουν τις ανθρώπινες ψυχές στις όχθες του Έβρου θα αντιληφθούν πλέον ότι η Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» όπως είναι σήμερα δεν θα ξανά είναι ποτέ. Δηλαδή, όποιος μπαίνει στη χώρα θα φιλοξενείται και θα του ζητείται άμεσα η επαναπροώθησή του η επιστροφή του στην πατρίδα του. Τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση και αυτό πρέπει να είναι σαφές. Εκτός αν είναι πρόσφυγας, αν διώκεται για τις πεποιθήσεις του, τη φυλή του, τη θρησκεία του, τους αγώνες του για την απελευθέρωση και τη δημοκρατία εκεί είναι το ιερό δικαίωμα της κτίσης του ασύλου. Και αυτό θα το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.”

Το έτερο εντυπωσιακό είναι το πόσο ωραία εμφάνισε τις ανέσεις που θα παρέχονται ώστε να μην αντιδράσει κανείς.

Θα ιδρυθεί αστυνομική υπηρεσία 150 αστυνομικών... θα απασχοληθούν 300 άτομα ως ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας... θα υπάρχει κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία catering, συνεργείο καθαρισμού, παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας, συνεργεία συντήρησης και τεχνικής κάλυψης, υπηρεσίες καθαριστηρίου και εκμετάλλευση κιλικίων...

Και όλα αυτά ονομάζονται “ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”!

Έχω νέα για τον “υπουργό” Προ.Πο. ...

Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες εκεί έξω οι οποίοι ευχαρίστως θα δήλωναν λαθρομετανάστες ώστε να “φιλοξενηθούν” για κάποιο διάστημα σε ένα από τα 30 “ΚΚΦ” του και να ζήσουν έστω και για λίγο σε ανθρώπινες συνθήκες!

Για την ακρίβεια... μάλλον και οι λαθρομετανάστες θα παίζουν ξύλο για το ποιος θα πρωτοπάει εκεί που θα του παρέχουν στέγη, τροφή, καθαριότητα, κλπ!
(αλήθεια, κηπουρούς θα προσλάβουν ή θα αναγκάζονται οι “φιλοξενούμενοι” να σκύβουν για να σκαλίσουν και να ποτίσουν τα φυτά;)

Επίσης κάτι μου λέει ότι αυτοί που θα συνωστισθούν για να “φιλοξενηθούν” προφανώς δεν θα είναι αυτοί που έχουν “ποινικές συνήθειες” γιατί ως γνωστόν το έγκλημα αποδίδει μία χαρά και δεν έχουν ανάγκη “φιλοξενίας”!

Με λίγα λόγια “υπουργέ μου”...

Θα γίνει μία τρύπα στο νερό στην οποία θα πέσουν καμιά 200αριά εκατομμύρια “εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από την ΕΕ” χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα... πλην του ότι σε λίγο καιρό θα μας βρίζουν και πάλι οι Ευρωπαίοι ότι “φάγαμε” τα ευρώ τους και δεν σταματήσαμε την λαθρομετανάστευση!

Με την “φιλοξενία” 30-90000 λαθρομεταναστών δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.
Αν μαζέψεις όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και μόνο, τα γέμισες τα 30 “ΚΚΦ”... και τα 60... και ίσως και τα 90... και αν σου φτάσουν!

Παρόλες τις χθεσινές ανακοινώσεις μετά φανών και λαμπάδων ως μέγα επίτευγμα και απαύγασμα σκέψεις... αυτό δεν είναι ούτε μεταναστευτική πολιτική ούτε “δράσεις επιχειρησιακές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα”...

Η σωστή μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει συνεργασία διαφόρων υπουργείων, συνεργασία διαφόρων κρατών εντός και εκτός Ευρώπης και -κυρίως- κατάργηση του ν/σ εκτρώματος για την Ελληνική ιθαγένεια!

Αν δεν γίνει συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη ενός φαινομένου το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της χώρας και του λαού της αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά... (προεκλογικά;) “παιχνίδια” εντυπώσεων!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ  Ολόκληρη η χθεσινή παρουσίαση του Χρυσοχοΐδη ΕΔΩ