Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έκθετος (πάλι) ο Παπαιωάννου!...

Επιχείρησε να βολέψει για έξι χρόνια τα μέλη ανεξάρτητων Αρχών!

Στα... πράσα πάλι πιάστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο υπουργός, που έχει καταφέρει με τις κινήσεις του να γίνει κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύεται ο πιο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης Παπαδήμου και στο πρόσωπό του δοκιμάζεται η συνοχή της.

Χθες επιχείρησε να περάσει στο νομοσχέδιο περί δίκαιης δίκης άρθρο σύμφωνα με το οποίο το υπό κατάρρευσιν ΠΑΣΟΚ θα φόρτωνε στις επόμενες κυβερνήσεις και για έξι χρόνια τα νέα μέλη των ανεξάρτητων αρχών.

Το σχέδιό του αποκαλύφθηκε και ο εκλεκτός φίλος του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου βρέθηκε στο στόχαστρο της Ν.Δ. άλλη μια φορά. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης τον χαρακτηρίζει «παντελώς αμετανόητο και εκτός πραγματικότητας» και ζητά να αποσυρθεί αμέσως η πονηρή διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης, που στόχο είχε να βολέψει τα δικά τους παιδιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης επισήμανε:
«Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσπαθεί με το άρθρο 110 παρ. 10 του νομοσχεδίου περί δίκαιης δίκης να βάλει τέλος στη θητεία των μελών των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, που έχουν συμπληρώσει έξι χρόνια θητείας. Σκοπός, να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική βούληση της κοινωνίας, να ορίσει νέα μέλη των ανεξάρτητων αρχών για τα επόμενα έξι χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν ψηφίζει τη διάταξη αυτή, αλλά και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της».
Να σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε χτυπήσει προχθές καμπανάκι προς το Μαξίμου τονίζοντας σε δήλωση του εκπροσώπου της ότι «σε μια μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: