Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ενας γιατρός για τον Λοβέρδο...

Ευθεία επίθεση κατά του ιατρικού κόσμου της χώρας έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος, όταν αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που επιχειρεί στον τομέα του φαρμάκου, με το πολυνομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις», που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, είπε μεταξύ άλλων:

«Εχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο. Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, που δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και μου έχουν κηρύξει πόλεμο, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω κατανάλωσης γενοσήμων».

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργο Πατούλη:

«Δεν υπάρχουν επαίσχυντοι επιστήμονες, υπάρχουν επαίσχυντοι πολιτικοί, που έφτασαν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Οταν ο υπουργός Υγείας θα ολοκληρώσει τη θητεία του, ο κόσμος θα θυμάται την ασέβεια που έδειξε τόσο απέναντι στους ασθενείς όσο και απέναντι στον ιατρικό κόσμο. Δεν είναι ένδειξη πολιτικού ήθους να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο για επιστήμονες, που εκθέτουν τεκμηριωμένα την επιστημονική τους άποψη. Την ίδια έλλειψη σεβασμού έδειξε και στη λήψη των αποφάσεων, για τις οποίες δεν συμβουλεύτηκε τους επιστημονικούς συλλόγους».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης αποκάλυψε ότι σύμφωνα με την καταγγελία του Τμήματος Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις έως και αλλεργικό σοκ, που υπέστησαν από άγνωστης προέλευσης ενέσιμα γενόσημα φάρμακα.

Ο φόβος των γιατρών είναι η είσοδος γενοσήμων χαμηλής ποιότητας, από χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως η Κίνα και η Ινδία, που θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την πορεία της υγείας των ασθενών.

Ακόμη ο υπουργός έδωσε σαφείς εντολές στους διοικητές να κάνουν πλήρη καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων και τους κάλεσε να προχωρούν σε προμήθεια υλικού από χώρες του εξωτερικού, σε περιπτώσεις προμηθευτών οι οποίοι εμφανίζουν συμπεριφορές καρτέλ.



ΥΓ : Ενημέρωση, πλήρης και επιστημονική, δημοσιεύθηκε  σε αυτό το ιστολόγιο μόλις προχθές, με τιτλο...
(γράφει ο γιατρός  Γιώργος Νεοφώτιστος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: