Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η «μετωπική σύγκρουση» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό...

Σημεία τοποθέτησης για το μεταναστευτικό :

Κατά την συζήτηση στην ολομέλεια του εφαρμοστικού νόμου κεραυνούς εξαπέλυσε ο εισηγητής της ΝΔ και Τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος από το βήμα της Βουλής στους παριστάμενους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο και Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
Συνεχίζεται η μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

«Και την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας καταδικάζονται στην ανεργία, ο Υπουργός Εργασίας κοιτάει, σε παράβαση κάθε Ευρωπαϊκής πολιτικής, σε στρέβλωση κάθε έννοιας μέριμνας προς τους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι αλλά και προς τους μετανάστες που διαβιώνουν νόμιμα χρόνια στη χώρα μας,
πώς να νομιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες!

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πράσινες κομπίνες για νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.


Δείγμα και αυτό, του τι προτεραιότητες έχει το ΠΑΣΟΚ!
Να ποιες είναι οι κύριες μέριμνες του κ. Υπουργού.

Προφανώς οι σύμβουλοί του, ενδιαφέρονται μάλλον για το πώς θα βοηθήσουν στο να αυξηθούν περαιτέρω οι αριθμοί της ανεργίας στη χώρα.

Προφανώς ούτε το γεγονός ότι οι άνεργοι έφθασαν το 20,9% τον Νοέμβριο συγκινεί τον κ. Υπουργό, ο οποίος φροντίζει ώστε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν με έξοδα του ελληνικού δημοσίου στη χώρα τους για διακοπές και να επιστρέψουν μετά με μία πρόσκληση! Εύγε!

Οι οπαδοί της Υπατίας θριαμβεύουν στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε αγαπητέ κ. Υπουργέ την ευρωπαϊκή στρατηγική για την μετανάστευση.

Δεν σας έχουν ενημερώσει οι σύμβουλοί σας επ’ αυτού; πέρα από αυτά είναι και ύπουλος ο τρόπος που το περνάνε.

Αντί να το βάλουν σε ένα αυτοτελές ή σχετικό νομοσχέδιο αφού ξέρουμε ότι το είχαν έτοιμο από εξαμήνου κάνουν την κουτοπονηριά και το ρίχνουν ως τροπολογία μπας και περάσει στο «ντούκου» και δεν το μυριστεί κανένας!!

Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είχε βγει σε διαβούλευση στο opengov οπότε κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται από την Έκθεση διαβούλευσης.

Τώρα επί της ουσίας, το νομοσχέδιο καλεί τους παράνομους μετανάστες» (!!!!)  να δηλώσουν μαζί με τον εργοδότη τους τα στοιχεία τους!

Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο που ενσωματώνεται η οδηγία για κυρώσεις σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες εμείς εισάγουμε την καινοφανή διαδικασία να την «χαρίσουμε στον εργοδότη».

Ο κάθε ένας και η κάθε μία, ανεξαρτήτως του πότε και πώς εισήλθε στη χώρα, θα δύναται με μία απλή δήλωση στο ΚΕΠ και χωρίς καμία υποχρέωση κατάθεσης εγγράφων νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα να προμηθεύεται αμέσως Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης! πρόκειται περί πρωτοφανούς έμμεσης νομιμοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, μέσω του κυριότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Στη διαδικασία του Εργόσημου θα συμπεριληφθούν και όλοι οι μετανάστες, ανεξαρτήτως του εάν έχουν άδειες εισόδου στη χώρα και ότι  θα μπορούν, με μία απλή δήλωση στο ΚΕΠ και χωρίς καμία υποχρέωση κατάθεσης εγγράφων νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα, να προμηθεύονται αμέσως Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α). για να αποκτήσει οποιοσδήποτε, Έλληνας ή αλλοδαπός, Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, απαιτείται η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, πράγμα το οποίο αποκλείει τους παράνομους Μετανάστες.

Όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές, απάντησε σε ερώτηση ο αρμόδιος υπουργός ότι το ΙΚΑ δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει τη νομιμότητα αδειών παραμονής των μεταναστών, παρά μόνο την εργασιακή τους κατάσταση, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Υπάρχει  ο κίνδυνος,  λόγω της εισφοροεισπρακτικής λογικής, να αγνοηθεί το γεγονός ότι το Μεταναστευτικό ζήτημα είναι θέμα Εθνικής σημασίας και απαιτείται συντονισμένη πολιτική.

«είναι εθνικά επικίνδυνη η τακτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί με κάθε τρόπο τη μετατροπή της Ελλάδας σε «παράδεισο» των παράνομων Μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και των νομίμως εργαζομένων αλλοδαπών.

Να αποσυρθεί αμέσως κάθε ανάλογη απόφαση ή καν σκέψη».

Εμείς θα το καταψηφίσουμε και εάν ψηφισθεί θα το καταργήσουμε αμέσως μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Από αυτό το βήμα σας έχω εγκαλέσει Πολλάκις για την προχειρότητα των νομοθετημάτων που παρουσιάζετε σε αυτή την αίθουσα»


Δεν υπάρχουν σχόλια: