Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΤΑ “ΨΙΧΟΥΛΑ”!...

Όπως φαινόταν εξ' αρχής, το πρώτο δάνειο και το πρώτο μνημόνιο ούτε μονόδρομοι ήταν, ούτε βέβαια μας έσωσαν.

Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε ανάγκη δεύτερο δάνειο, το οποίο θα συνοδεύεται από δεύτερο μνημόνιο και όλα δείχνουν ότι και πάλι θα περιέχει επαχθείς όρους.

Μακράν ο χειρότερος όμως, σύμφωνα με όσα διαρρέουν για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης είναι αυτός που αναφέρει ότι “απόλυτη προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση του χρέους”!

Αυτό που μας ζητούν οι δανειστές μας είναι από τα έσοδα του κράτους, πρώτα να πληρώνονται οι δανειακές μας υποχρεώσεις και μετά, με ότι περισσεύει(!), να πληρώνει το κράτος όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, δηλαδή μισθούς, συντάξεις, προμηθευτές, κλπ!

Με λίγα λόγια μας καταδικάζουν σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ στάση πληρωμών!

Σήμερα έχουμε “πρωτογενές έλλειμμα”, δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν καλύπτουν ούτε καν τις εσωτερικές υποχρεώσεις του, χωρίς να μετράμε την εξόφληση των διαφόρων δανειακών υποχρεώσεων!

Ο Βενιζέλος θεωρεί ότι σύντομα θα έχουμε ΕΛΑΧΙΣΤΟ “πρωτογενές πλεόνασμα”  δηλαδή τα έσοδα του κράτους θα καλύπτουν τις εσωτερικές πάντα υποχρεώσεις του και θα μένουν και κάποια “ψίχουλα” για τις δανειακές υποχρεώσεις.

Με αυτόν τον όρο της νέας δανειακής σύμβασης (εάν είναι σωστές οι πληροφορίες που διαρρέουν!) όλα αυτά ανατρέπονται.

Κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται για το “πρωτογενές πλεόνασμα” του Βενιζέλου αφού πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές μας και πλέον τα “ψίχουλα” θα μένουν για το εσωτερικό της χώρας.

Έτσι θα είμαστε πάντα στο έλεος των δανειστών μας γιατί σε περίπτωση που δεν κάνουμε ακριβώς ότι μας ζητούν θα μας κόψουν τα δάνεια, οπότε... κομμένοι μισθοί, συντάξεις, κλπ!

Και ερωτώ:
Τι χειρότερο θα πάθουμε εάν χρεοκοπήσουμε;
Θα πεινάσουμε;
Δεν θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις;
Ή μήπως, σύμφωνα με το καινούργιο τρομοκρατικό σενάριο του Βενιζέλου, “δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα ή πετρέλαιο”;

Μήπως και τώρα που “μπορούμε ακόμα” να τα εισάγουμε, περνάμε καλά;
Τα καταναλώνουμε όπως παλιά;

Κύριοι της τρόικας... τα καταφέρατε!
Μας φτάσατε στα άκρα και τώρα ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν κάποιον να σας πει το μεγάλο “ΟΧΙ”!

Κύριε Παπαδήμο... τα καταφέρατε!
Ξεφτιλιστήκατε εντελώς και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Και αν θεωρείτε ότι είστε σε θέση να απειλείτε με παραίτηση εάν δεν αποδεχθούν οι πολιτική αρχηγοί τα “αιτήματα” της τρόικας, να σας ενημερώσουμε ότι, όπως τα κάνατε, η παραίτησή σας ακούγεται πολύ ευχάριστα στα αφτιά μας και μας γεμίζει αισιοδοξία...  για να μη σας πούμε ότι θα αισθανθούμε και ανακούφιση εάν φύγετε!

Κύριε Βενιζέλο... τα καταφέρατε!
Θα γίνετε (εάν γίνετε!) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη στιγμή για το ίδιο, για εσάς και για την χώρα όπως ΕΣΕΙΣ την καταντήσατε!
Καταφέρατε επίσης να φτάσετε τους Έλληνες σε τέτοιο σημείο ώστε να θυμηθούν την εθνική τους ταυτότητα και να δηλώνουν “καλύτερα χρεοκοπημένοι αλλά με εθνική αξιοπρέπεια παρά χρεοκοπημένοι ΚΑΙ εξευτελισμένοι”... και γι' αυτό σας ευχαριστούμε!

Αγαπητέ Αντώνη... μπορείς ακόμα να τα καταφέρεις!
Μπορείς ακόμα να υπερασπιστείς την τιμή και την υπόληψή μας!
Οι ώρες είναι “κρίσιμες” γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία αντίδρασης στον εξευτελισμό!
Είναι ώρες ευθύνης!
Εάν τα “απαιτούμενα”, καθαρά εκβιαστικά μέτρα γίνουν δεκτά (και κυρίως η “απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους”) τότε δεν θα υπάρχει πλέον επιστροφή!

Ελπίζω η ΝΔ να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα πράξει όχι βάσει πιέσεων αλλά με γνώμονα την ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπρέπειας και την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: