Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ...

Αργά και σταθερά τα τελευταία χρόνια χτίστηκε ο  μύθος του... “όλοι ίδιοι είναι”.

Όλοι οι ιδιώτες είναι φοροφυγάδες...
Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι...
Όλοι οι γιατροί τα παίρνουν...
οι ταξιτζήδες... οι δημοσιογράφοι... οι πρατηριούχοι καυσίμων... κλπ,κλπ,κλπ.

Έτσι όταν η “κυβέρνηση” ΓΑΠ και το καταρρέον ΠΑΣΟΚ έκρινε ότι το χρειαζόταν, ήταν πολύ εύκολο να περάσουν και την γενική άποψη “όλοι ίδιοι είναι” και για τους βουλευτές.

Μάλιστα πέρασε τόσο ύπουλα ώστε στην γνωστή αυτήν φράση δεν αναφέρεται καν η λέξη “βουλευτές” όπως γίνεται με τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες.

Έτσι, ακόμα και αν κάποια στιγμή της ζωής σου παρασυρθείς πάνω στα νεύρα σου και πεις “όλοι ίδιοι είναι” για οποιονδήποτε... κάποιος θα βρεθεί να σου πει “είδες που συμφωνείς; και στην βουλή όλοι ίδιοι είναι... άκου με που σου λέω”...

Βέβαια, το να χτίσεις μόνο τον μύθο δεν αρκεί.
Πρέπει και να τον συντηρείς για να μην ξεχαστεί και ξεφτίσει.

Η αδιαμφισβήτητη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη του να αποδομήσει τους αντιπάλους του  ώστε να γενικευθεί η διάλυση, έχει οδηγήσει σε... ευτράπελα!

Βγαίνει ας πούμε κάποιος και λέει ότι ένας βουλευτής έχει βγάλει 1εκ. Ευρώ από την χώρα και τα έχει πάει σε τράπεζες του εξωτερικού.
Ωραία...  Ποιος είναι αυτός;... “Δεν μπορώ να το αποκαλύψω”!

Μέρες τώρα αναπαράγεται και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως η είδηση σε εφημερίδες, δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, ακόμα και σε αυτές που χαρακτηρίζονται “κουτσομπολίστικες”... και ο μύθος συντηρείται!

Μερικοί μάλιστα αναρωτιούνται... “αφού είναι όλοι ίδιοι, οι υπόλοιποι 299 πως έβγαλαν από την χώρα τα δικά τους εκατομμύρια;”!

Και η παράνοια συνεχίζεται...

Ο Λοβέρδος δηλώνει ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την ΝΔ!

Ο Καμμένος κάνει νέο “κόμμα”, εθνικό-πατριωτικό-αντιμνημονιακό πολεμώντας λυσσαλέα την ΝΔ (στην οποία ανήκε μέχρι εχθές), βάζοντας όλους τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο τσουβάλι, την στιγμή που δηλώνοντας δεξιός συμπράττει με αριστερούς για την δημιουργία του κόμματός του!

Σημεία των καιρών;...
Τάσεις... παράνοιας;...

Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ... σε καμία επαγγελματική κατηγορία!

Δεν είναι το ίδιο η Διαμαντοπούλου με την Κανέλλη!
Δεν είναι το ίδιο η Μπακογιάννη με την Παπαρήγα!
Δεν είναι το ίδιο ο Βενιζέλος με τον Δένδια!
Δεν είναι όλοι οι βουλευτές Τσοχατζόπουλοι, Βουλγαράκηδες ή Πάγκαλοι!
Και μην ξεχνάμε ότι ακόμα και ο Πάγκαλος δεν είδε φως και μπήκε... κάποιοι τον ψήφισαν και τον έστειλαν να τους εκπροσωπεί στην βουλή!

Ε, όχι λοιπόν!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!

Αυτή η ισοπεδωτική “λογική” καταστρέφει την χώρα και δηλητηριάζει τους πολίτες της.

Εάν με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα οδηγηθεί στο χάος και στην ακυβερνησία (βάσει του “διαίρει και βασίλευε”) θα έχουμε ευθύνη ΟΛΟΙ!

Προσωπικά δε, θεωρώ ότι την κύρια ευθύνη θα την έχουν ΟΛΑ τα κόμματα, πλην βέβαια του ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρεί ότι με τέτοιους μύθους κερδίζει πόντους.

ΟΛΑ τα κόμματα αφήνουν να πλανάται ο μύθος στην ατμόσφαιρα προσπαθώντας να τον φέρουν στα μέτρα τους και να τον εκμεταλλευτούν αντί να τον καταρρίψουν!

Ας το πάρουν όλοι απόφαση και ας σταματήσουν να το επαναλαμβάνουν μονότονα...

Βρείτε επιτέλους λογικά πολιτικά και αντιπολιτευτικά επιχειρήματα και μην επικεντρώνεστε σε μία εκ φύσεως παράλογη ατάκα!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ... ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ Αξίζει να το παρακολουθήσετε ολόκληρο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καμμενος δεν βαζει ολους τους βουλευτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οπως και κανενος κομματος στο ιδιο τσουβαλι. Ισα ισα που συζηταει με πολλους απο αυτους καθε ιδεολογικου χωρου. Και ειναι αυτος που εχει καταλαβει οτι δεν ειναι η ωρα του “διαίρει και βασίλευε” και ζηταει απο ολους την ενοτητα γιατι ειμαστε ολοι Ελληνες. Εχει βγαλει πολλα απλυτα στη φορα και προσπαθει να ξυπνησει τον κοσμο και να αντιδρασει στη παραδοση της χωρας. Αν βεβαια ολος αυτος ο πατριωτισμος του ειναι μονο και μονο για να σωσει το τομαρι του (γιατι οι προδοτες δεν θα γλιτωσουν απο τα χερια του λαου), θα φανει συντομα απο τα ατομα που θα βαλει στο κομμα του. Και ναι συμφωνω απολυτα! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!