Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!...

Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό διάφορες συζητήσεις πολιτών που πιστεύουν  ότι “όλοι ίδιοι είναι”,  είναι κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική, θέλουν να ψηφίσουν “μικρό” ή “νέο” κόμμα και δεν πιστεύουν τις “πολιτικές υποσχέσεις”... και παθαίνω παράκρουση!

Ας δούμε λοιπόν τα επιχειρήματά τους ένα προς ένα...

“Όλοι ίδιοι είναι”

Χαρακτηριστική ατάκα “τσουβαλιάσματος” ανθρώπων οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη της προσωπικής τους κρίσης και άποψης ή απλά δεν διαθέτουν κριτική ικανότητα.

Είναι αδιανόητο να βάζει κάποιος στο ίδιο “σακί” πχ τον Καμμένο με τον Καρχιμάκη, ή την Κανέλλη με την Διαμαντοπούλου, ή τον Πάγκαλο με τον Τσίπρα, ή τον Μαρκογιαννάκη με... οποιονδήποτε!

Αν κάποιος, πραγματικά δεν καταλαβαίνει τις διαφορές είναι όντως καλύτερα να απέχει από τις εκλογές γιατί ούτως ή άλλως η ψήφος του δεν είναι αποτέλεσμα σκέψης και κρίσης ενός πολίτη αλλά τυχαία και άνευ ουσίας!

“Κάτω η οικογενειοκρατία”

Χίλιες φορές ΚΑΤΩ... αλλά αυτό δεν αφορά τους πολιτικούς!
Ο πολιτικός μπορεί να ορίσει υποψηφίους όλο του το σόι.
Οι πολίτες γιατί τους ψηφίζουν;

Ποιος φταίει και υπάρχει οικογενειοκρατία στην βουλή και “κληρονομικότητα” στις έδρες;
Αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι ή αυτοί που τους ψηφίζουν και τους στέλνουν στην βουλή;

“Θα ψηφίσω νέο ή μικρό κόμμα”

Μάλιστα... Εγγύηση...
Ο κατακερματισμός των ψήφων θα έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα... την ακυβερνησία!

Δεν πρόκειται να προκύψει μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση και έτσι ουδείς θα έχει αυτούσια την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Άσε που τα περισσότερα μικρά ή νέα κόμματα είναι αποτέλεσμα προσωπικών φιλοδοξιών των αρχηγών τους ενώ έχουν πολλά κοινά σημεία με άλλα μεγαλύτερα κόμματα.

“Δεν πιστεύω πια τους πολιτικούς”

Οι ίδιοι πολίτες που δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πια στις “υποσχέσεις” των πολιτικών ζητούν να τους υποσχεθούν ότι... θα τους διορίσουν, θα τους αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, θα μειώσουν την φορολογία,  θα καταργήσουν τις έκτακτες εισφορές, θα τους επιστρέψουν τα χαμένα τους επιδόματα, κλπ, κλπ, κλπ.

Άλλοι βέβαια θα είναι ικανοποιημένοι με πολύ λιγότερα, π.χ να τους υποσχεθούν ότι... θα βγούμε από την Ε.Ε και την Ευρωζώνη, θα γυρίσουμε στην δική μας δραχμή, θα ακυρώσουν το μνημόνιο, θα αναιρέσουν όλες τις υποχρεώσεις μας, κλπ, κλπ, κλπ.

Με λίγα λόγια...

Όλα είναι στο χέρι μας!

Φτάνει να κρίνουμε σωστά και υπεύθυνα πρόσωπα και καταστάσεις πριν φτάσουμε στην κάλπη.

Να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε αναλόγως.

Δυστυχώς, για την ώρα δείχνουμε ότι υποσχέσεις και “λεφτά υπάρχουν” τα ζητάει ο οργανισμός μας!

Είναι πλέον ώρα να σοβαρευτούμε!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: