Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο “ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΣ”;!...

Τελικά όση εμπειρία και να έχει κάποιος στην πολιτική είναι δύσκολο να γίνει “αρχηγός”.

Κάθε υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, διαγράφει τα πάντα και, σαν να ξεκινάει από την αρχή,  συμπεριφέρεται ως πρωτάρης και καταστρέφει μόνος του την εικόνα του!

Στις προηγούμενες εσωκομματικές του κινήματος χρειάστηκε ένας καφές για να δείξει ο Βενιζέλος τον κακό εαυτό του και να χάσει την... καρέκλα.

Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι είναι το “φαβορί” και ίσως, μέχρι να έρθει η ώρα των εσωκομματικών εκλογών, να είναι ο μόνος υποψήφιος γιατί έμαθε το μάθημά του και τον τελευταίο καιρό... εξαφανίστηκε!

Δεν άλλαξε τίποτα, ούτε έγινε καλύτερος άνθρωπος.
Απλά έμαθε να μην πατάει πολιτικές μπανανόφλουδες!

Ο Λοβέρδος όμως και ο Χρυσοχοΐδης δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία και έτσι, ως πρωτάρηδες, ο ένας με το μακελειό του και ο άλλος με το αδιάβαστο μνημόνιο ακύρωσαν τις υποψηφιότητές τους μόνοι τους.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω που βρίσκουν τον “νέο αέρα” στο ΠΑΣΟΚ.

Μήπως ο Βενιζέλος είναι νέο πρόσωπο, φρέσκο, άφθαρτο και έπεσε ουρανοκατέβατο στο ΠΑΣΟΚ;

Σχεδόν έναν χρόνο τώρα είναι υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της “κυβέρνησης” και μάλιστα επί “κυβερνήσεως” ΓΑΠ, ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα λόγω ανικανότητας και ανυπαρξίας αρχηγού.

Θα ξεχαστούν όλα επειδή είναι υποψήφιος αρχηγός στην θέση του απαράδεχτου ΓΑΠ, ο οποίος κατέβασε τόσο χαμηλά τον πήχη που οποιοσδήποτε πια φαντάζει τέλειος, υπέροχος και καταπληκτικός;

Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει και αυτό τον... “στρατό του”, όπως κάθε ομάδα της Α' εθνικής και η αλλαγή του αρχηγού θα βοηθήσει στην αναπτέρωση του ηθικού του.

Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ το ΠΑΣΟΚ να ανακάμπτει λόγω αρχηγίας του  Βενιζέλου και να μαζεύει τους πολίτες που, καιρό τώρα, του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Δύο χρόνια τώρα η “κυβέρνηση” ΓΑΠ, λόγω απύθμενης ανικανότητας και μεγάλης δόσης κουτοπονηριάς, αντί να φροντίσει να βελτιωθεί στόχευε στο να “κοντύνει” κάθε αντίπαλο και κάθε αντίθετη φωνή.

Έτσι έχει δημιουργηθεί ολόκληρο κύμα αμφισβήτησης της πολιτικής γενικά και τώρα κινδυνεύουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Βλέποντας τα χάλια μίας “κυβέρνησης”... “patchwork”... σιγά-σιγά οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται μία μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στην υπερβολή... έστω και μόνο για να λαμβάνει κάποιος την ευθύνη και να ξέρουμε όλοι ακριβώς ποιος φταίει!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ : Ανακοίνωση κομματικής συνεργασίας από αίθουσα του υπουργείου οικονομικών δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει.
Νέα ήθη στην πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: