Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτη πρόσκληση: Οι Σκοπιανοί μας ζητούν να συμμορφωθούμε με τη Χάγη!...

Η προκλητικότητα και το θράσος των Σκοπιανών δεν έχουν τελειωμό. Εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ενδοτικότητα του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό των Σκοπίων ζητώντας του συνάντηση και αποσυνδέοντας το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από το θέμα της ονομασίας, το οποίο υποβίβαζε σε «διμερές», ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια από τον οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει τη συμμόρφωση της Ελλάδας στην πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), ερμηνεύοντάς την όπως τον συμφέρει!

Ειδικότερα, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρει στον κ. Παπούλια ότι αποστέλλει την επιστολή αυτή υπό το φως των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την απόφαση του ΔΔΧ. «Η απόφαση του ΔΔΧ, που από τη φύση της είναι δεσμευτική, παρέχει μια νέα, νομική διάσταση για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και απαιτεί μια νέα προσέγγιση από όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Παρά την ομόφωνη διαπίστωση όλων των χωρών-μελών ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας πληροί όλα τα κριτήρια ένταξης, η Σύνοδος στο Βουκουρέστι, λόγω των αντιρρήσεων της Ελλάδας, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Αναμένουμε από κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, και κυρίως από τη δική σας χώρα η οποία είναι και γείτονάς μας, να σεβαστεί την απόφαση του ΔΔΧ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τη χώρα σας και ευελπιστούμε ότι στο Σικάγο θα επανεξεταστεί η απόφαση του Βουκουρεστίου» σημειώνει με προκλητικό τρόπο ο κ. Ιβάνοφ.

Τονίζει ακόμη ότι «με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών θα προέκυπτε ασφαλώς αμοιβαίο όφελος, αλλά και κάτι παραπάνω από αυτό».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επισημαίνει ακόμη ότι «η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, την οποία ομολογουμένως αξίζουμε, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας. Συγκεκριμένα, η ένταξη στον οργανισμό αυτόν δημιουργούσε πάντα ευνοϊκές προϋποθέσεις για την υπέρβαση των διμερών διαφορών μεταξύ των χωρών-μελών. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τις δύο χώρες μας, ως αλληλοεξαρτώμενοι εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να καταλήξουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για την εκκρεμότητα της ονομασίας».



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Έχω την εντύπωση ότι έχει αρχίσει να κυριαρχεί η άποψη : τώρα που βρήκαμε "Παπά" να θάψουμε 5-6... θέματα!
Επαναλαμβάνω αυτό που είχε ως τίτλο το σημερινό άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη... Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο; Εντάσσονται και τα Σκόπια στο PSI;...
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση για να ασχολείται με το θέμα των Σκοπίων και κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να αποδεχτεί το τυχόν απότέλεσμα (όποιο κι αν είναι αυτό!) των κινήσεων Παπαδήμου για το Σκοπιανό.
Ειδικά για τόσο σοβαρά και χρονίζοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής επιβάλλεται οι αποφάσεις να παίρνονται από εκλεγμένες κυβερνήσεις και να εκφράζουν το αίσθημα του Ελληνικού λαού.
Και αν όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα" και δεν τα καταλαβαίνει ο "πρωθυπουργός" μας ας τα λάβουν υπ' όψιν τους οι γείτονες γιατί θα μας βρουν μπροστά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: