Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗΣ...

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος.

  Οι μέρες αλήθεια δύσκολες. Και εκείνοι που γνωρίζουν καλά ...σιωπούν επιδεικτικά!

  Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να εξελίσσεται και σε κοινωνική κρίση που  κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις συνέπειές της.

   Το έδαφος τρέμει κάτω από τα πόδια όχι πια των εξαθλιωμένων πολιτών , αλλά κυρίως των ¨κατεχόντων¨ και όχι με έντιμα μέσα.  Ο πατέρας μου έλεγε πάντα πως μπορεί κανείς με τη έντιμη δουλειά του να προκόψει  αλλά όχι να πλουτίσει . Ο πλουτισμός ανέκαθεν συνδέεται με ¨περίεργες¨ δοσοληψίες που ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ  ΤΙΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.

   Και όμως, αυτοί ακριβώς  προσπαθούν να μεταφέρουν την ¨απειλή¨ προς εμάς  που ελάχιστα πια έχουμε  να χάσουμε. Το ίδιο εκπέμπεται συνεχώς  και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ , προκειμένου να διασφαλίσουν την άθλια συναλλαγή τους με το διεφθαρμένο τμήμα του κράτους. 

   Εκείνο που μένει , σε εμάς τον ¨κυρίαρχο λαό¨ είναι πρώτα να μείνουμε ψύχραιμοι. Να σταθούμε  όρθιοι, απέναντι  στις  κινδυνολογίες των  ντόπιων και ξένων ¨παπαγάλων¨ και να επιλέξουμε  τους πολιτικούς που δεν έχουν ¨βουτήξει τα χέρια τους στο κρατικό μέλι¨.

   Αν  πέσουμε στη παγίδα του όλοι είναι ίδιοι, τότε το παιχνίδι κινδυνεύει να χαθεί . Η κοινωνία μας δεν είναι γεμάτη με αγγέλους , όμως μέσα σ’  αυτήν υπάρχουν ευτυχώς ακόμα άγγελοι. Στην ίδια  αναλογία  και στον ¨ βρώμικο κόσμο της πολιτικής¨ υπάρχουν οι  φωτεινές εξαιρέσεις.  Ας τους προστατεύσουμε πρώτα και μετά  ας τους αναδείξουμε.

   Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για εκείνους που μας εκπροσωπούν. Αν κάναμε λάθη,  η ευθύνη  ήταν  δική μας και μόνο.  Αν κάνουμε και τώρα λάθη, τότε δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε πάλι για το ¨τις...πταίει…¨, που είχε γράψει ο Χαρίλαος Τρικούπης. Γιατί  εμείς και μόνο εμείς θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η τραγική παρωδία που παίχτηκε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης εις βάρος των πολλών και έντιμων πολιτών.

   Ας μη δώσουμε τουλάχιστον την  ευχαρίστηση στα λίγα λαμόγια που τώρα τρέμουν, να αναθαρρήσουν ανακουφισμένοι πως μπόρεσαν , ακόμα και τώρα , να περάσουν τις διαβλητές τους θέσεις. Καιρός να τρομάξουμε τους  τρομοκράτες των πολιτών. Θα είναι ίσως μια  αρχή για την  επίτευξη  της κοινωνικής δικαιοσύνης  που δικαιούται ο λαός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: