Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΟΥΠΙ!!!...

Ξεκαθαρίζω από την αρχή την θέση μου...

Διαφωνώ με την απόφαση του κόμματός μου να στηρίξει το μνημόνιο ΙΙ αλλά κατανοώ το σκεπτικό του, ότι δηλαδή εδώ που φτάσαμε δεν υπήρχε άλλη λύση και έπρεπε να κερδίσουμε χρόνο για να διαχειριστούμε την κατάσταση.

Σαφώς και δεν διαφύγαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και σαφώς οι όροι που αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε είναι ως επί το πλείστον ανεφάρμοστοι.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας δούμε τι έγινε σήμερα.

Ξυπνήσαμε το πρωί... σε απευθείας σύνδεση με τις Βρυξέλλες και παρακολουθήσαμε live τον “πρωθυπουργό”  (σε κάποια στιγμή μάλιστα εθεάθη να χαμογελάει!) και τον “υπουργό” οικονομικών να μας εξηγούν σε πανηγυρικούς τόνους ότι μας έσωσαν!

Αν δεν ήταν τόσο πρωί ίσως να το έπαιρνα πιο “χαλαρά” και ίσως να χαμογελούσα και εγώ  με όσα ανέκδοτα (τύπου Τοτού!) άκουγα.

Ήταν όμως πολύ πρωί και πριν ακόμα πιω μια γουλιά καφέ να ακούω τον Βενιζέλο να μου λέει ότι... 


“Το βάρος που αφαιρείται ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια, ξεπερνά τις 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος από τον ελληνικό λαό, από τις επόμενες γενιές, μειώνοντας το δημόσιο χρέος.”
... ε, δεν το αντέχω!

Για πόσο ηλίθιους μας περνάς Βαγγέλη;

Το 2009 είχαμε χρέος 120% του ΑΕΠ και με όσα ΕΣΕΙΣ  κάνατε, ως “κυβέρνηση” ΓΑΠ, αναγκάζεται ένας ολόκληρος λαός να ανεχτεί τα μνημόνια και την τρόικα, καταδικάζεται ένας ολόκληρος λαός σε πείνα και εξαθλίωση για να πάμε (εάν, όταν και εφόσον...) στο 2020 με χρέος 120,5% του ΑΕΠ!

Ποιον κοροϊδεύεις Βαγγέλη;

Από την στιγμή που ανέλαβε η “κυβέρνηση” του “λεφτά υπάρχουν”  το μόνο που κάνετε (με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως!) είναι να αυξάνετε το χρέος.
110δις με την πρώτη δανειακή σύμβαση και 130δις τώρα... και πανηγυρίζεις που θα “κουρέψεις” 100 δις χρέους;

Τα θες και τα λες Βαγγέλη;

Και πανηγυρίζεις κιόλας;

Έχεις καταλάβει ότι αυτά που “κερδίζεις” με τις “διαπραγματεύσεις” σου για την “σωτηρία” της χώρας είναι ΔΑΝΕΙΑ ή νομίζεις ότι μας τα κάνουν δώρο;

Έλεος πια!

Πάρε το χαμπάρι επιτέλους... δεν είσαστε κυβέρνηση... “διαπραγματευτική ομάδα” είστε... και μάλιστα με στόχο να “σώσετε” την χώρα από ΕΣΑΣ!

Λυπήσου την πνευματική μας κατάσταση και μην πανηγυρίζεις επειδή “κούρεψες” περίπου 100δις χρέος την ίδια ημέρα που αποδέχθηκες τους όρους για ένα νέο δάνειο ύψους 130δις!

Οι “κυβερνήσεις” των 2(και κάτι) τελευταίων ετών στις οποίες Βαγγέλη συμμετείχες ως “υπουργός” φόρτωσαν ΔΑΝΕΙΑ 240δις στην χώρα...

Μην χαίρεσαι λοιπόν γιατί το τελικό ισοζύγιο δεν σε βολεύει!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: