Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ...

Μεγάλο πράγμα η αξιοπιστία...

Να σου έχουν όλοι εμπιστοσύνη και να θεωρούν τον “λόγο σου συμβόλαιο” όπως έλεγε και ο παππούς μου τον οποίο θυμάμαι να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων μόνο με μία χειραψία!

Δυστυχώς, η αξιοπιστία δύσκολα αποκτιέται και πολύ εύκολα χάνεται.
Σε περίπτωση δε που χαθεί χρειάζεται πολύ κόπο και χρόνο για να ξανα-αποκτηθεί...
Αυτό συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα!
Η αξιοπιστία της είχε ήδη κλονιστεί με τις επιδοτήσεις την εποχή του Αντρέα όπου ούτε δραχμή δεν πήγε εκεί που έπρεπε και ειδικά οι αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν “κούρσες”, σπίτια και διασκέδαση.

Και πάλι όμως μία αξιοπιστία την διαθέταμε και, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, καθόμασταν ως ίσοι στο τραπέζι της ΕΕ.

Η “κυβέρνηση” ΓΑΠ όμως τα ανέτρεψε όλα!

Έδιναν υποσχέσεις και υπέγραφαν ότι τους ζητούσαν  χωρίς να σκέφτονται εάν είναι εφαρμόσιμα ή εάν όντως είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν πράξη, μόνο και μόνο για να κάνουν τα καλά παιδιά και να εισπράξουν... δόσεις δανείων!

Δεν πρόκειται για επιδοτήσεις τις οποίες ουδέποτε θα κληθούμε να επιστρέψουμε.
Πρόκειται για έντοκο δάνειο το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί στο άμεσο μέλλον!
Κανένας δεν μας κάνε δώρο ζεστό χρήμα!
Γι' αυτό και ποτέ δεν κατάλαβα τους πανηγυρισμούς του ΓΑΠ γιατί “καταφέραμε” να πάρουμε το μεγαλύτερο ΕΝΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ όλων των εποχών!

Το θέμα είναι ότι ανέλαβαν την ευθύνη να κάνουν πράξη διάφορες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες όμως δεν προχώρησαν και η αξιοπιστία της χώρας δέχθηκε καίριο (ή μήπως θανατηφόρο;) πλήγμα.

Η έλλειψη αξιοπιστίας όμως δημιουργεί χιλιάδες προβλήματα.

Η γελοιοποίηση της Ελλάδας είναι μόνο το ένα από αυτά.

Οι υπόλοιπες χώρες με τα ίδια προβλήματα διαπραγματεύτηκαν και αποδέχθηκαν ως όρους δανειοδότησής τους μόνο όσα μπορούσαν πραγματικά να εφαρμόσουν οπότε, αν και προβληματικές, συνεχίζουν να θεωρούνται αξιόπιστες.

Η Ελλάδα έχει μπει στο περιθώριο ως αναξιόπιστη και ανακόλουθη, χώρα κουτοπόνηρων καραγκιόζηδων οι οποίοι άλλα λένε και άλλα κάνουν έτσι ώστε να κοροϊδέψουν τους δανειστές τους και να εξασφαλίσουν και άλλα χρήματα για τις σπατάλες τους!

Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.
Εισαγωγείς οι οποίοι ουδέποτε “κορόιδεψαν” τους προμηθευτές τους τώρα καλούνται να προπληρώνουν ότι εισάγουν γιατί... “η χώρα είναι αναξιόπιστη”!

Η Ελλάδα δεν θεωρείται πια ισότιμο μέλος Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και, ως επαίτης έχει χάσει το κύρος και τον σεβασμό που δικαιωματικά απολάμβανε.

Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα και είναι σίγουρο ότι η “κυβέρνηση” Παπαδήμου-Βενιζέλου δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση αφού και οι δύο ήταν βασικά στελέχη της “κυβέρνησης” ΓΑΠ ο ένας ως σύμβουλος του “πρωθυπουργού” και ο άλλος ως κορυφαίος “υπουργός”.

Δεν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διαπραγματευτούν ή να κερδίσουν, μέρος έστω της χαμένης μας αξιοπιστίας.

Επιβάλλεται να γίνουν εκλογές άμεσα, να αναλάβει μία κυβέρνηση αυτοδύναμη και μονοκομματική, εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό, η οποία και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: