Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ...


Διαβάζω σήμερα στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την Ρένα Δούρου, ιδιαιτέρως προβεβλημένο μέλος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν σε σημείο να την θεωρούν το νούμερο δύο του κόμματος!) ότι φαίνεται να έχει "ξεχάσει" να αναφέρει στο βιογραφικό της την απασχόλησή της στο Υπουργείο Αμύνης επί Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου.


Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;
Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.
Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πολλούς οι οποίοι τελείωσαν το παιδαγωγικό, είναι δηλαδή σύμφωνα με το πτυχίο τους ΔΑΣΚΑΛΟΙ, και μέσα σε  4 χρόνια(!) αφού έχουν περάσει από 3 διαφορετικές χώρες(!) να προσλαμβάνονται στο Υπουργείο Αμύνης ως Πολιτικοί Επιστήμονες και μάλιστα στην πολύ σημαντική και ευαίσθητη θέση του "αναλυτή" γεωστρατηγικών αλλαγών και ισορροπιών!

Μπράβο της της κοπέλας... (λέμε τώρα...)

Τέλος πάντων.

Δεν θα το σχολίαζα καθόλου το θέμα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την "κυρία" αλλά η απάντησή της στο δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν... προκλητική!

«Δυστυχώς και η πολιτική, το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα. Τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας», τόνισε η κ. Δούρου.

«Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τζοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά ανήκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», διευκρίνισε.

«Έχω αποφασίσει να μην απαντώ σε τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα, που τροφοδοτούν με ψεύδη τον ελληνικό λαό. Γυρνώντας από τις σπουδές μου στο εξωτερικό έστειλα ένα βιογραφικό το 2001 και προσλήφθηκα αμέσως, χωρίς να έχω κάποιον να βοηθήσει ως είθισται... κάθισα σε αυτό δύο χρόνια και το το 2003 παραιτήθηκα», σημείωσε η κ. Δούρου.

«Αυτά τα δύο χρόνια που δούλεψα ως αναλύτρια, δεν είχα δει ποτέ τους υπουργούς, αλλά γνώρισα πολύ σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες που πέρασαν από εκεί συνεργαστήκαμε και έμαθα αρκετά πράγματα. Φτάνει με αυτά τα δημοσιεύματα πάει πολύ», πρόσθεσε.

Όλα καλά αλλά... μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!

Το ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" δεν είναι που φωνάζουν χρόνια τώρα ότι προσλαμβάνονται μόνο τα εκάστοτε μπλε και πράσινα παιδιά;
Στην περίπτωσή της έγινε η μοναδική εξαίρεση και την προσέλαβαν χωρίς καμία βοήθεια;
Κάτι δεν κολλάει εδώ...

Ποια είναι τα ψεύδη που διαπίστωσε η Ρ. Δούρου και αγανάκτησε;
Αφού και η ίδια παραδέχεται ότι ήταν στην συγκεκριμένη θέση γιατί χαρακτηρίζει το άρθρο ως "ανυπόστατο δημοσίευμα";

Και αυτό που μένει τελικά από την όλη ιστορία είναι ότι, με τέτοιους "αναλυτές" στο Υπουργείο Αμύνης... και λίγα έχουμε πάθει τόσα χρόνια!

Κατακαημένη... απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: