Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο (παλιός) γνωστός ΣΥΡΙΖΑ!...

Ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού δεν τήρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτού ακόμη ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και γίνει γνωστή η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, η Κουμουνδούρου αντί για «ευχές» έστειλε πολιτικούς «αφορισμούς», κάνοντας δίκη προθέσεων.

«Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά, με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, προεξοφλώντας ακόμη και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η οποία εκείνη την ώρα δεν είχε καν συγκροτηθεί.

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την επιθετική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, εντός και εκτός Βουλής, προϊδεάζοντας για οργάνωση κινητοποιήσεων που στόχο έχουν την όξυνση της κοινωνικής έντασης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης, με συνέπεια σε όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης, σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Πάντως όλα δείχνουν ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες, καθώς από τη μια οι ακραίες συνιστώσες πιέζουν για ακραίου τύπου διαμαρτυρίες, ενώ από την άλλη οι πασοκογενείς δυνάμεις συνιστούν ψυχραιμία, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει είναι να ενσωματωθεί στην οργανωτική λειτουργία του κόμματος ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. «Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε χώρο υποδοχής και έκφρασης των πασοκογενών δυνάμεων» δήλωσε χθες ο Α. Κοτσακάς, κάνοντας λόγο για αντιπολίτευση αρχών και ευθύνης.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ούτε ευγένεια, ούτε πολιτικό πολιτισμό περίμενα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Περίμενα όμως λίγη υπομονή!
Να δουν πρώτα την κυβέρνηση, από ποιους απαρτίζεται, σε ποιο πόστο είναι ο καθένας και μετά να αρχίσουν την "γνωστή" τους τακτική.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσον αυτή η "γνωστή τακτική" ενδείκνυται για την σημερινή Ελλάδα με τα προβλήματα και την γενικευμένη της κρίση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Αυτό χρειάζεται και πολύ από την δυσεύρετη... απλή κοινή λογική!

Α... και μία ερώτηση... ο Κοτσακάς είναι αυτός ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου για τον οποίο προεκλογικά οι Συριζαίοι επέμεναν ότι ουδεμία σχέση  έχει με το κόμμα τους αλλά απλώς το στηρίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: