Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αρχίζει το ματς…

Του Μάκη Κουρή

Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση.
Από τον Νοέμβριο του 2011 ανεζητείτο…
Το κύριο ζητούμενο ήταν να μπει τέρμα στην ακυβερνησία. Και μπήκε…

Υπάρχουν ενστάσεις και επιφυλάξεις ως προς τη σύνθεσή της. Ο κάθε πολίτης δικαιούται να έχει την άποψή του. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Είναι μέγα πολιτικό λάθος των δύο συμμάχων, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, που δεν μετέχουν. Θα έπρεπε να ήταν και οι δύο αντιπρόεδροι. Η ισχύς της κυβέρνησης, προς τα έξω, θα ήταν σίγουρα τεράστια. Υπάρχει, βέβαια, και τώρα καιρός να αναθεωρήσουν τη λαθεμένη άποψή τους και να πάψουν να παίζουν το κρυφτούλι, μετρώντας το πολιτικό κόστος… Όμως, τι μέσα, τι έξω, τις ευθύνες τις έχουν κι αυτοί ολάκερες…

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχουν στη φαρέτρα τους ένα δυνατό, ακαταμάχητο υπερόπλο. Το 100% του ελληνικού λαού. Και μάλιστα με την υπογραφή του στις κάλπες της περασμένης Κυριακής. Το ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Στη συνταγή που σκοτώνει. Που έχει ήδη οδηγήσει σε 3.000 αυτοκτονίες, σε πάνω από 1.000.000 ανέργους, σε 200.000 και βάλε λουκέτα, σε συσσίτια, στους κάδους σκουπιδιών να ψάχνουν να φάνε κάτι, να ξεγελάσουν την πείνα τους, σε καταστάσεις που μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω. Για όσους το ξεχνούν, ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κανένα από τα κόμματα που συμμετείχαν δεν έλεγε «ναι στο Μνημόνιο».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του μια βόμβα που καμιά δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει. Και πολύ περισσότερο τις συνέπειες της έκρηξής της… Και την επόμενη μέρα που θα έρθει. Είναι αυτό που φοβούνται οι έξω, και κίνησαν γη και ουρανό για να μη βγει πρώτος ο Τσίπρας. Τώρα όμως η… βόμβα περιμένει στον προθάλαμο. Κι αυτό ασφαλώς το υπολογίζουν στη σκακιέρα τους οι «τροϊκανοί».

Έχει ακόμα η Ελλάδα στο οπλοστάσιό της συμμαχικές φωνές απʼ όλη την Ευρώπη, που συνεχώς αυξάνονται. Ακόμη και μέσα στη Γερμανία, από δυνάμεις που μετράνε. Και όλες συμπίπτουν σʼ αυτό που ζει ο ελληνικός λαός. Ότι τα Μνημόνια δεν αντέχονται άλλο. Οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή, που θα μεταδοθεί σαν ιός στις άλλες χώρες της ΕΕ. Που ήδη βιώνουν οι λαοί τους το γκρέμισμα της ζωής τους, που με θυσίες δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγαίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας στις αποσκευές του τα πειστήρια για να αποδείξει στους συναδέλφους του των άλλων 26 μελών της ΕΕ τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στο όνομα των Μνημονίων. Και έχουν καταλύσει τα πάντα. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία, όπως δημόσια έχει ομολογήσει ο υπουργός του Γ. Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πειστήρια που αναγκαστικά οδηγούν σε μονόδρομο. Στη μία και μόνο απόφαση. Την αλλαγή των όρων των Μνημονίων. Το οριστικό ξεσφίξιμο της θηλιάς που έχει καταπνίξει όλους τους Έλληνες.

Άσο στο μανίκι του έχει ο Σαμαράς. Αρκεί να τον παίξει σωστά…

Αυτά ως προς τα Μνημόνια, που είναι και το μέγα πρόβλημα.

Υπάρχουν και τα του οίκου μας. Πολλά που έχουν πληγώσει όλους μας. Όλα εκείνα που πληγώνουν την Ελλάδα… Και πρέπει να αλλάξουν. Και το λέμε όλοι. Να γίνουμε ένα κράτος που θα δουλεύουν όλα ρολόι. Που δεν θα χρειάζεται να έχεις μέσο για το αυτονόητο που δικαιούσαι σύμφωνα με τους νόμους. Που δεν θα αναγκάζεσαι να δίνεις «φακελάκι» για να βρεις την υγειά σου. Που δεν θα κυβερνάνε η διαπλοκή και η διαφθορά…

Όλα αυτά, Αντώνη Σαμαρά, δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ για να γίνουν. Η πολιτική βούληση έλειπε πάντα, για εδώ που φθάσαμε… Και γίναμε ο περίγελος της οικουμένης με την… αμέριστη συνδρομή του Γιώργου Παπανδρέου. Με εκείνη την ταμπέλα που μας έβαλε: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».

Ελπίδα υπάρχει… Το θέμα είναι το πόσο γρήγορα θα ξημερώσει… Και αυτό που θα προκύψει να είναι χειροπιαστό… Αλλιώς, καλύτερα να μην το σκεπτόμαστε…

Πήραμε πάντως παράταση…

Ευχή μας, να είναι διαρκείας… Να μη σφυρίξει ποτέ ο διαιτητής…

Η σφυρίχτρα είναι στα χέρια σου, κύριε πρωθυπουργέ.

ΠΗΓΗ  ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: