Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

"Βράζουν" στην Ιπποκράτους με τον Βενιζέλο...

Μπαρούτι μυρίζει στην Ιπποκράτους μετά τις επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα της συμμαχικής κυβέρνησης.

Η επιλογή του να επιμείνει σε μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε κάποιους τεχνοκράτες και Πανεπιστημιακούς, πολλούς από αυτούς προσωπικούς του φίλους, έκανε πολλούς να…. απασφαλίσουν και να εκραγούν

«Είναι μια σκληρή Δεξιά κομματική κυβέρνηση, με τρεις φίλους του Βενιζέλου μέσα» «Οι κηπουροί του Παπανδρέου μπροστά σ’ αυτά, ήταν πταίσμα».

Οι απόψεις πολλών, κορυφαίων και μη, συνέκλιναν σε μια, ότι «οι επιλογές Σαμαρά δικαιώνουν την κυβέρνηση Καραμανλή. Κατέστρεψαν την Ελλάδα μέχρι το 2009 κάτι το οποίο επανηλειμενα έχουμε επικρίνει με σφοδρότητα και τώρα θα κληθούμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτή την κυβέρνηση» έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και προσέθεταν, πως «αντί να ορθώσει λόγο κοίταξε να βολέψει κάποιους φίλους του». Μάλιστα έδιναν το παράδειγμα του υφυπουργού εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος είναι αδερφός της ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και τον συνδέει στενή φιλία. Επίσης ο σύζυγος της Δημήτρης Παναγιωτάκης έχει αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι του Κου Βενιζέλου.

Ενστάσεις υπήρχαν και για τον υφυπουργό παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου , το οποίο πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Οι ενστάσεις υπήρχαν γιατί ο πρώην πρύτανης του Παν/μιου Πελοποννήσου, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Άννας Διαμαντοπούλου που είχε εξασφαλίσει διακομματική στήριξη στη βουλή. Αργότερα βέβαια έγινε γνωστό πως ο Β. Βενιζέλος εναντιώθηκε στην τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο πόστο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν του πέρασε. Όπως δεν του πέρασε και με την Λίνα Μενδώνη που επιθυμούσε να είναι στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά τελικά ο πολιτισμός… κέρδισε τον Κώστα Τζαβάρα.

Πάντως η επόμενη ημέρα του σχηματισμού κυβέρνησης δεν θα είναι εύκολη για την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν στην τελευταία συνεδρίαση να κάνουν απόλυτα σαφές ότι θα βρίσκονται απέναντι σε επιλογές του πρόεδρου, ειδικά με την απόφαση να υπάρξουν «οριακές εξαιρέσεις» για περιφέρειες που δεν εκπροσωπούνται, φωτογραφίζοντας πρόσωπα όπως ο Κώστας Καρτάλης στη Μαγνησία. «Είναι δυνατόν να αφήσει εκτός, εκλεγμένους βουλευτές και να βάλει υπουργούς κάποιους φίλους του που δεν εξελέγησαν;» Έτσι τα μηνύματα έφτασαν αρμοδίως με αποτέλεσμα αργά το βράδυ σε συνομιλία που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με δημοσιογράφους να λέει « δεν έχω υπ’ όψιν μου κανέναν μη εκλεγμένο»

ΠΗΓΗ  briefingnews.gr



Δείτε και αυτό...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την εμμονή που έχουν μερικοί με την καρέκλα του υπουργού...
Τι μανία είναι αυτή ντε και καλά να μας σώσουν;
Τόσο μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους ώστε θεωρούν ότι είναι οι μόνοι ικανοί;
Αφήστε να δοκιμάσουμε και κανέναν άλλο... ξεκουραστείτε λίγο...
Τόσα χρόνια σπίτι-υπουργείο, υπουργείο-σπίτι...  κάντε και κάτι άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: