Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Αλέξη Τσίπρα...

Γράφει ο  Σπύρος Θεοδωράτος

«Εμείς εάν σήμερα δεν υποσχόμαστε επιδόματα ανεργίας για δύο ή και περισσότερα χρόνια, είναι διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως λεφτά δεν υπάρχουν». Ρένα Δούρου, επιτελικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ενισχύσουμε και θα αυξήσουμε στα δύο χρόνια, από ένα, το επίδομα ανεργίας». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που επιβάλλεται από την πραγματικότητα να κάνουμε, είναι να βγούμε από το Ευρώ και να επιστρέψουμε σε τύπωση ενός νέου εθνικού νομίσματος». Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιτελικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε η μόνη δύναμη που με την πολιτική μας εξασφαλίζουμε την αποτροπή της χρεοκοπίας και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας το λέω ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να καταγγείλουμε την Δανειακή Σύμβαση, αλλά θα διαπραγματευθούμε ορισμένα συγκεκριμένα άρθρα της». Γιώργος Σταθάκης, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Μνημόνιο δεν υπάρχει – είναι παρελθόν. Η ιδρυτική πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι να απαλλάξουμε οριστικά τον ελληνικό λαό από το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους.Στις 18 του μήνα δεν θα υπάρχει Μνημόνιο». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακόμη και για μία ημέρα αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα απειληθεί με απόλυτη καταστροφή, μέσω ενός ανήθικου και ανέντιμου τζόγου». Νίκος Χανιάς, έως τις 12/06 υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα αξιοποιήσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις για πολιτικές ανάπτυξης. Όχι, δεν θα τις δεσμεύσουμε, απλώς θα τις αξιοποιήσουμε για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης». Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε ένα πολυτασικό κίνημα, που μεταμορφωνόμαστε (sic) σε ένα ενιαίο κόμμα, έτοιμο για την διακυβέρνηση της χώρας». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-διακαναλική.

«Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ». Θοδωρής Δρίτσας, επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι στις προτεραιότητές μας η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ- διακαναλική.

«Ο κ. Ολάντ κινδυνεύει να αποδειχθεί ένας Ολαντρεού και τότε ο γαλλικός λαός θα τον στείλει και αυτόν για διακοπές στο Μαρόκο, όπως τον κ. Σαρκοζί». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν θα πάμε, όπως το λέει ο λαός, με τσαμπουκά απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά με διάθεση συνεργασίας για να τους πείσουμε ότι έχουμε δίκιο». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέρος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων με στρατηγικό στόχο τον πλήρη επαναπροσδιορισμό του πολιτικού συστήματος: Η άμεση έναρξη διαβούλευσης για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας», Σοφία Σακοράφα, επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμάς και την Ρωσία μας συνδέει η βαθιά και μακρά παράδοση της Ορθοδοξίας». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία χάραξη κρατικής πολιτικής χωρίς την συμμετοχή τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση, των αρμόδιων φορέων ή συλλογικοτήτων, όπως π.χ. μεταναστευτική πολιτική χωρίς τις μεταναστευτικές οργανώσεις». Σοφία Σακοράφα, επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

«Για την Ευρώπη επιδιώκουμε την αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των κοινών στρατιωτικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Θοδωρής Δρίτσας, επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν διακατεχόμαστε, όπως μας κατηγορούν, από μικρομεγαλισμό. Είμαστε μία ήρεμη δύναμη που ξέρει τι θέλει και πώς να το κάνει». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι σε αυτή την γλοιώδη και δύσοσμη λιτανεία, ένας άλλος κόσμος, ο κόσμος της Αριστεράς». Σοφία Σακοράφα, επίσημο κυβερνητικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν θέλουμε να διχάσουμε τον ελληνικό λαό, αλλά να τον ενώσουμε». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

(Από συνέντευξη):

«Βλέπετε, κ. Τσίπρα, τον εαυτό σας ως έναν Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης;» - «Σε κάθε εποχή η μοίρα το φέρνει κάποιος να παίξει σε μια κρίσιμη στιγμή τον αποφασιστικό ρόλο». Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ.

Προτιμήσαμε, αντί για ένα ακόμη άρθρο ευθείας κριτικής στο – ανερμάτιστο, καθ’ ημάς - πολιτικό μόρφωμα που εκπροσωπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διεκδικώντας την διακυβέρνηση της Ελλάδας στην κρισιμότερη κατά κοινή, πλέον, ομολογία καμπή της νεότερης Ιστορίας της, να αφήσουμε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να μιλήσουν - οποία ιεροσυλία, τον πρωταγωνιστή εννοούσαμε - με τις δικές τους δηλώσεις, τοποθετήσεις, επισημάνσεις, απαντήσεις.

Άλλωστε, φρονούμε πως αυτός είναι ο περισσότερο προσφυής τρόπος ώστε να αποτυπώσει κανείς το μέγεθος της σύγχυσης, της πολυγλωσσίας, και, πρωτίστως, της έπαρσης και της ασυγχώρητης αλαζονείας που αποπνέει, όλο και εμφανέστερα, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχει ειπωθεί ότι παρότι το βλέμμα όλων - και κυρίως των πιο ευάλωτων οικονομικά πολιτών - είναι κυρίως στραμμένο στην οικονομία, ωστόσο εάν κοιτάξει κανείς με νηφαλιότητα και ψυχραιμία το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξωτερική Πολιτική, την Άμυνα, την Δημόσια Διοίκηση και την Ασφάλεια θα κατανοήσει ευθύς πως η συνολική θεώρηση του αριστερίστικου αυτού πολιτικού μορφώματος, που «κλείνει το μάτι» χωρίς δισταγμό προς άπαντες - αναλόγως του ακροατηρίου και της στιγμής - δεν είναι προοδευτική, ούτε υπάρχουν σε αυτήν σπέρματα ενός φρέσκου και ζωντανού στοχασμού για την κοινωνία και τις προκλήσεις που καλούμαστε όλοι, σήμερα, να σταθμίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τόσο καθοριστική για το μέλλον μας ιστορική συγκυρία, αποτελεί μία πρόχειρη και επιφανειακή συρραφή ιδεολογικών θέσεων, που συνολικά μπορούν να χαρακτηρισθούν ως είναι ένας βαθύς, οπισθοδρομικός στην ουσία του, «προοδευτικισμός».

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος μία πολιτική, για την οποία – παραδειγματικά - στις βασικές προτεραιότητες της ομαλής λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «η προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού των Ε.Δ.» και η «υποστήριξη του συνδικαλισμού» στο στράτευμα (…).

Το αυτό ισχύει, και όσον αφορά στην Αστυνομία, για την οποία έχει προβλεφθεί ο «εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, με την «κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» - ωσάν αυτά να λείπουν σήμερα ώστε να καλυφθούν οι χαίνουσες ανάγκες του πολίτη για ασφάλεια και δημόσια ειρήνη.

Την ίδια στιγμή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας θα πρέπει να διαφοροποιηθούν «ριζικά», παράλληλα με την γενική κατεύθυνση και το στρατηγικό αμυντικό δόγμα που τις διέπει. Το επισημαίνουμε αυτό για να καταδείξουμε το ύψος του «μικρομεγαλισμού» και της «παντογνωσίας» των στελεχών του Κόμματος, τα οποία εμφανίζονται να έχουν μία ριζοσπαστική και φαντασμαγορική άποψη κυριολεκτικώς για τα πάντα - ακόμη και για τομείς που, εξ αντικειμένου και προφανώς, δεν διαθέτουν την παραμικρή γνώση και εμπειρία.

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα και με μεγαλύτερο κόστος για τη χώρα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την εξωτερική Πολιτική, όπου προκρίνεται με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, καθώς και από «πάσης φύσεως ατλαντισμούς». Τι προτείνει το κόμμα να υπάρξει στη θέση των μακρόχρονων διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας με τα ισχυρά κράτη της Δύσης; Πέραν των αοριστολογιών, ευθύς λόγος γίνεται για «ενίσχυση των συμμαχιών με την Βαλκανική Χερσόνησο», και την ανάγκη μιας στρατηγικής στροφής της Ελλάδας προς τον Αραβικό Σύνδεσμο – την συνοχή και ισχύ του οποίου διαπιστώνουμε καθημερινά από την έναρξη της αποκληθείσας «Αραβικής Άνοιξης» μέχρι και τη σύγχρονή μας, σοβούσα κρίση στη Συρία (…).
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ - είπαμε – διαθέτει έναν πολύ φιλόδοξο αρχηγό, ο οποίος εκτός από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταφέρει να αλλάξει και ολόκληρη την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Φρονούμε πως είναι εξαιρετικά κακός σύμμαχος για έναν πολιτικό ηγέτη, και μάλιστα πριν καν αυτός λάβει την εντολή των πολιτών να κυβερνήσει, να σύρεται κυριολεκτικώς από την δίψα του για επιτυχία, γεγονός που αποδεικνύει η εν γένει προεκλογική στάση του, με δηλώσεις και ατάκες που βρίθουν αλαζονείας και έπαρσης.

Για την ακρίβεια, τέτοιας έκτασης έπαρση και «ιδέες μεγαλείου», ωσάν να επιχειρείται ανοιχτά πλέον η κοινή λογική και η ψυχραιμία σε αυτήν τη χώρα να βουβαθούν οριστικά, να εξορισθούν στην επικράτεια μιας νέας πραγματικότητας, κατά την οποία οι πολίτες θα χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες: σε όσους, από την μία, ακούν ευλαβικά το μεθυστικό τραγούδι του Μεγάλου Ηγέτη, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή ενός ανεπανάληπτου, προσωποπαγούς “success story”, και σε όσους, από την άλλη, επιμένουν να αφουγκράζονται με αγωνία και εγκράτεια τις εξελίξεις, διψώντας για έναν πολιτικό λόγο ρεαλιστικό και υπολογισμένο, με αρχή, μέση και τέλος, που θα σκιαγραφεί την αληθινή κατάσταση που βιώνει η χώρα, χωρίς μεγάλα συνθήματα, «ριζοσπαστικές» ευκολίες και κορώνες.

Φράση δηλωτική του γεγονότος πως ήδη ο Αλέξης Τσίπρας διάγει καβάλα στον άνεμο, πανευτυχής και μοναδικός ένοικος ενός σχεδόν παράλληλου σύμπαντος, με επίκεντρο την άφθαρτη και ελκυστική τηλεοπτική του εικόνα:

«Οι διεργασίες που σήμερα συμβαίνουν εντός του λαού και της κοινωνίας μπορούν να συγκριθούν μονάχα με την εποχή της Εθνικής Αντίστασης» (;!) ( Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, 12/06).

Μπορούμε να εντάξουμε στην κριτική μας πολλές γραμμές, «στρατηγικές» και διακηρύξεις από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως διαθέτει ένα σχεδόν μεγαλοφυές πλεονέκτημα: είναι τόσος ο λαϊκισμός, ο «προοδευτικισμός» και οι «πρωτοπορικοί ψυχαναγκασμοί» εντός του - στοιχεία που μάταια επιχειρείται να υποκρυβούν δια συνεχών αναφορών σε μια συνθηματολογία διαποτισμένη από τα πλέον αποκρουστικά ιδεολογήματα της Μεταπολίτευσης - που ειλικρινώς σε κάνει να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις την κριτική σου.

* Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ 


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Μακροσκελές το παραπάνω άρθρο για τα δεδομένα του ιστολογίου αλλά τεκμηριωμένο και με επιχειρήματα.
Πραγματικά αξίζει να το διαβάσει ο κάθε ψηφοφόρος και να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: