Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Ψηλά η σημαία!...

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μεγάλη, συντονισμένη επιδρομή με στόχο τη χώρα και τον λαό μας ήταν το κατάπτυστο εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» (Φεβρουάριος 2010) με την εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου, που είχε παραποιηθεί τόσο ώστε να φαίνεται ότι κάνει άσεμνη χειρονομία. Ηταν μια επίθεση σε ελληνικό σύμβολο που σηματοδοτούσε την αληθινή λαίλαπα, με τα πραγματικά πυρά, που ακολούθησε.

Ολα ξεκινούν από τα σύμβολα και καταλήγουν στα πράγματα. Η έναρξη της ελληνικής αντεπίθεσης θα μπορούσε να είναι η προστασία της ελληνικής σημαίας από έναν απλό Κύπριο εστιάτορα. Ο κ. Βάσος Φτωχόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Αιγαίον» στη Λευκωσία, αρνήθηκε να την υποστείλει ώστε να τηρηθεί το... πρωτόκολλο και να γευματίσουν εκεί ανενόχλητοι από τη θέα της οι υπουργοί Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα μπορούσε να υποκύψει, να αφαιρέσει διακριτικά τη σημαία -και όλα όσα θυμίζουν Ελλάδα και την απαγορευμένη λέξη «Ενωση»- για να εισπράξει το σεβαστό αντίτιμο από την επίσημη εκδήλωση. Πάντα είναι πολλά τα λεφτά όταν προδίδεις την πατρίδα σου.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δείχνουν με τις μικρές και τις μεγάλες πράξεις τους ότι το παν στη ζωή δεν είναι το χρήμα. Υπάρχουν ακόμα Ελληνες που αποδεικνύουν ότι το έθνος κυριαρχεί στη συνείδησή τους και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις πολιτικές ορθότητες, τις διπλωματικές αβρότητες και την αποχρωματισμένη «ευρωπαϊκότητα».

Η μαρτυρική Μεγαλόνησος, η πατρώα γη ηρώων όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Σολωμού, ο Ισαάκ κι ο Παπαδόπουλος, βγάζει πολλές σπορές ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τις ξένες βουλές και το χρυσίον που προσφέρουν οι Μήδοι.

Ο κ. Φτωχόπουλος ανήκει σ' αυτή τη συνομοταξία. Μακάρι να βρει μιμητές.Βάσος Φτωχόπουλος: Ιδιοκτήτης της ταβέρνας "ΑΙΓΑΙΟN" στην Κύπρο και ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ. Oι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά, έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κος Φτωχόπουλος

"Την Παρασκευή 1η Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ηλιάδης, για να μου αναφέρει δύο σημεία του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν επισκέψεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τέτοιους δημόσιους χώρους. Πρώτο σημείο, κατά τον υπουργό, είναι το πρωτόκολλο περί ΣΗΜΑΙΩΝ. Ο χώρος εστίασης δεν μπορεί να έχει άλλες σημαίες παρά εκείνες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν του ανέφερα ότι μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τις σημαίες τους έξω στον δρόμο, μπήκε απευθείας στο δεύτερο σημείο του πρωτοκόλλου, το οποίο είναι ακόμη πιο ύπουλο, δηλαδή ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες.
 
Πολύ ευγενικά του εξήγησα πως την ελληνική σημαία δεν την κατεβάζουμε για κανέναν επίσημο και πως τα βιβλία, οι φωτογραφίες και οι αφίσες, πέραν του ότι βρίσκονται εκεί και δίνουν το στίγμα του χώρου μας, βρίσκονται εκεί και ως διακόσμηση εδώ και τριάντα χρόνια. Του είπα ευθέως μάλιστα ότι αυτά τα βιβλία και τα κάδρα ΔΕΝ τα κατεβάζω για κανέναν 
Ευρωπαίο, Κύπριο ή εδεκκίτη που έγινε ακελικός, με ευγένεια φυσικά. Τότε ο Υπουργός, με μια ξεκάθαρη ατάκα, με έβαλε στη θέση μου, λέγοντάς μου πως αν τα πράγματα είναι έτσι, το γεύμα ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο ΑΙΓΑΙΟΝ και θα πρέπει να ακυρωθεί. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε το τηλέφωνο.
 
Τώρα, έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλάβατε τι έχει συμβεί. ΚΑΠΟΙΟΣ του σφύριξε πως δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί να περάσουν κάτω απ’ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία για να μπουν μέσα στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά ν’ αντικρίσουν φωτογραφίες, βιβλία και αφίσες που τα βάζουν με τον Χριστόφια και με το υπόλοιπο κυπριακό συγκρότημα εξουσίας. 
Νοείται κιόλας πως ειδικά ο Υπουργός των Εγγλέζων ΔΕΝ μπορεί να περάσει κάτω από τη φωτογραφία του Αυξεντίου χωρίς να κάνει εμετό. Ούτε είναι σωστό να υπάρχουν φωτογραφίες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΩΣΙΣ με τον Παπαδόπουλο στο πρωτοσέλιδο να λέει ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, με το οποίο συμφωνούσαν οι σκατοευρωπαίοι. Λάθος χώρο διαλέξατε να πείτε τα ψέματά σας, κύριε Ηλιάδη.
Υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, και είναι πολλοί, που δεν κατεβάζουν τα βρακιά τους δίδοντας ταυτοχρόνως και το προφυλακτικό στους εταίρους μας μήπως και πάθουν και καμιά ζημιά. Πολύ ευγενικός ήσουν, όμως δεν μας έπεισες. Και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Οι Υπουργοί θα χάσουν, και όχι εμείς.

Να σου πω και μια ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην ταβέρνα και έφαγε ένα ζεύγος ηλικιωμένων Άγγλων. Τους υπέβαλα διάφορες ερωτήσεις, π.χ. αν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Κύπρο, εάν τους άρεσε το φαΐ, αν τους άρεσε η Λευκωσία, και ο άντρας, αφού ευγενικά μου έλυσε τις απορίες μου, είπε τα εξής: «I came to Cyprus to pay tribute to the guy you have his picture hanging on the wall of your entrance, Afxentiou. Υou see, I was one of the soldiers who burned that hero, that holy guy, and since then I haven’t had a good night’s sleep. I am sorry for what I have done that’s why I came to Cyprus, i am very sorry».
 Δεν θα σου μεταφράσω, κύριε Υπουργέ, τα λεγόμενά του, αυτοί που σου σφύριξαν για το ΑΙΓΑΙΟΝ θα σου τα πουν καλύτερα. Τον Εγγλέζο τον κέρασα και ΚΑΤΕΒΑΣΑ και του έδωσα την αφίσα του Αυξεντίου, για να θυμάται."
 
ΠΗΓΗ  ΙΣΧΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: