Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο ΔΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΤΑΪΤΗ...

Γι' αυτό υπάρχουν οι καλοί φίλοι...
Σου ξεφεύγει κάτι από την καταιγιστική "ειδησιογραφία" και έρχεται ένας φίλος να σε ενημερώσει...

Βέβαια, ίσως να ήταν καλύτερα να μην την μάθω (και κυρίως να μην την ακούσω!!!) την συγκεκριμένη "είδηση" αλλά αφού (δυστυχώς) έφτασε στα αφτιά μου δεν μπορώ να μην την σχολιάσω...
Το Ινστιτούτο Μελετών Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας και η ΑΝΜ Productions, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του δίσκου (cd και dvd) You are welcome friends to Cyprus, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00 στην Πύλη Αμμοχώστου.
Το έργο είναι αφιερωμένο στην πρώτη κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, και αποτελείται από τέσσερις παραλλαγές (ελληνικά και αγγλικά, ελληνικά, αγγλικά και στην κυπριακή διάλεκτο). Τους στίχους έγραψε ο Λεωνίδας Μαλένης, τους μελοποίησε και ερμήνευσε ο Σταύρος Χατζησάββας.
Ο τίτλος You are welcome friends to Cyprus, είναι εμπνευσμένος από την φράση You are welcome sir to Cyprus, που ακούεται στον Οθέλλο του Σαίξπηρ.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν.
Η τελετή παρουσίασης του έργου τελεί υπό την αιγίδα της τέως Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού. (πηγή)

Διαβάζοντας την παραπάνω πρόσκληση είναι  μάλλον λογικό να θεωρήσει κάποιος ότι πρόκειται για "επίσημο" τραγούδι της Κυπριακής Δημοκρατίας επί τη ευκαιρία της Κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ.

Λόγω  της π(γ)οιότητας του άσματος και του video-clip (που φημολογείται ότι στοίχισε €50.000!)  ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων με αποκορύφωμα τα προφίλ στο facebook του Παππού Δύτη και της Λαίιτη Αφροτάιτι!

Βέβαια η Κυπριακή προεδρία έσπευσε να ανακοινώσει ότι...
«Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδεμία σχέση έχει με το τραγούδι και το βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στην αγορά με τίτλο: ''You are welcome Friends to Cyprus''»
αλλά πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν σκεπτικοί και αναρωτιούνται εάν θα ήταν "επίσημο" σε περίπτωση που δεν είχε ξεσηκώσει τόσο πολλές αντιδράσεις και δεν είχε αποσπάσει τόσο αρνητικά, σαρκαστικά, ακόμα και  υβριστικά σχόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες...

αλλά και να διαβάσετε την αντίδραση των δημιουργών του τραγουδιού...

Εγώ δεν θα το σχολιάσω άλλο.
Σας προσκαλώ/προκαλώ να το ακούσετε και να το θαυμάσετε...
Τα σχόλια δικά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: