Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Και η παράσταση (Τσιπραντρέου) συνεχίζεται…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υποθέτω ότι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ – οπότε και θα δώσει την τελευταία του συνέντευξη στην ΕΤ-3 και στον «Λαβύρινθο» του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη – έχουμε να ακούσουμε κι’ άλλα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι δε πολύ πιθανόν να μην προλάβουμε να απαντήσουμε σε όλα με τρόπο που να αφομοιωθεί από τους υπό πίεση εν δυνάμει ψηφοφόρους του.

Ό,τι προλάβουμε, λοιπόν:

Στη συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο υπουργικός μισθός είναι πολύ χαμηλός – αν δεν απατώμαι γύρω στα 1.500 ευρώ, που προστίθενται στη βουλευτική αποζημίωση ως έξοδα παραστάσεως – οπότε έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα πυροτέχνημα που ηχεί ωραία στα αυτιά του υπό διαρκή παραπλάνηση λαού.

Υποσχέθηκε επίσης κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η αλήθεια είναι πως ο νόμος είναι απότοκος του άρθρου 86 του Συντάγματος, οπότε θα αλλάξει μετά την συνταγματική αναθεώρηση, κάτι για το οποίο, έτσι κι’ αλλιώς έχουν δεσμευθεί όλοι. Οπότε και πάλι άνθρακας ο θησαυρός.

Μίλησε επίσης για απόδοση ευθυνών για περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς.

Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι εντελώς γενικόλογο και συμφωνούν όλοι – πάντα συμφωνούσαν όλοι! Και επομένως, μπορούν να συνεχίσουν να… συμφωνούν, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του κ. Τσίπρα, το κόμμα του οποίου δεν είχε καμιά σχετική πρόταση στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Δεσμεύθηκε επίσης για συγκρότηση ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος.

Αλήθεια, πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό;

Επανέλαβε, επίσης, ότι θα μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι σπατάλες του κρατικού μηχανισμού εξουσίας.

Αυτό πάλι, πόσες φορές το έχετε ακούσει;

Τα περισσότερα – σχεδόν όλα – από τα παραπάνω, τα έχουμε ακούσει από τον Γ. Παπανδρέου, πριν και μετά από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Και αυτός μας είχε προεκλογικά υποσχεθεί λιγότερα υπουργεία – λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι τι κάνουν τα υπουργεία – και αυτός είχε δηλώσει (τον Σεπτέμβριο του 2012 από το Όσλο) πως αν ήταν πολίτης θα βρισκόταν ανάμεσα στους διαδηλωτές και αυτός μας είχε διαβεβαιώσει (ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2010) για τα «τρία ΔΕΝ» - δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, δεν θα γίνουν περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου.

Και αυτός (ο Παπανδρέου) οργάνωνε ξανά και ξανά συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφθορά και το πολιτικό χρήμα (μάλιστα σ’ αυτήν του Μαΐου 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε λάβει μέρος).

Τι να του πρωτοθυμηθούμε, δηλαδή – για να κάνουμε την αντιπαραβολή με τον άξιο μιμητή του Τσίπρα!

«Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν δεν βάλουμε τάξη», είχε πει (ο ΓΑΠ) στη Βουλή, τον Ιούνιο του 2010. Τάξη δηλώνει ότι θα βάλει και ο κ. Τσίπρας.

Και τον ίδιο μήνα, στη Βιέννη, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τραπεζών, ο Παπανδρέου είχε δηλώσει:

«Δεν φταίει το κοινωνικό κράτος για το δημοσιονομικό χάος. Φταίνε οι σπάταλες κυβερνήσεις και η διαφθορά».

Αυτά θα πολεμούσε ο κ. Παπανδρέου, αυτά υπόσχεται τώρα ότι θα πολεμήσει και ο κ. Τσίπρας.

Και επειδή το ίνδαλμα του κ. Τσίπρα έχει δηλώσει (Ιανουάριος και Φεβρουάριος του 2010) πως «θα πληρώσουν οι έχοντες, δεν μπορεί να πέσουν τα βάρη στον απλό κόσμο», καθώς και «δεν θα γίνω εκκαθαριστής της πτώχευσης», μπορούμε να φανταστούμε ποια θα ήταν η κατάληξη και των ανάλογων υποσχέσεων και διακηρύξεων Τσίπρα…

ΠΗΓΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: