Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... PATHETIC:...

Στην Ελλάδα του 2013 και ενώ έχουμε ήδη περάσει αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης με έντονη ύφεση, ανεργία και μείωση εισοδημάτων, δεν μας λείπουν οι ειδήσεις-έκπληξη!

Δεν μας τιμά καθόλου το γεγονός ότι έπρεπε να έρθει μία “τρόικα” στην χώρα, στο παρά 5 της χρεοκοπίας μας, για να μας “επιβάλλει” πράγματα που έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες.

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να προσπαθήσουμε να βάλουμε το κράτος μας σε μία τάξη.

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να βάλουμε τους συνταξιούχους να απογραφούν και να “ανακαλύψουμε” αυτό που όλοι γνωρίζαμε, ότι δηλαδή πληρώναμε δεκάδες χιλιάδες “μαϊμού” συντάξεις και “μαϊμού” επιδόματα!

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να βάλουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να απογραφούν ώστε να μάθει επιτέλους το κράτος πόσους πληρώνει κάθε μήνα!
(Συνεχίζω πάντως να θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει πλήρη εικόνα όλων όσων πληρώνει αλλά τουλάχιστον έμαθε πόσοι απασχολούνται στον στενό δημόσιο τομέα... κάτι είναι κι αυτό!)

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να “ανακαλύψουμε” ότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες επίορκους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι παραμένουν ακλόνητοι στην θέση τους!
“Ανακαλύψαμε” όμως και την άλλη φοβερή Ελληνική πρωτοτυπία... ότι  πληρώνουμε μέρος του μισθού τους σε καταχραστές του δημοσίου ή ακόμα και σε φυλακισμένους ισοβίτες!

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να “ανακαλύψουμε” ότι υπάρχει πχ “αγρότης” χωρίς ούτε τετραγωνικό γης ο οποίος όμως δήλωνε παραγωγός κρεμμυδιών και πατάτας και είχε έσοδα άνω των 180εκ ευρώ!
Είναι άραγε ο μόνος;

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να “ανακαλύψουμε” κυκλώματα σε πολεοδομίες, νοσοκομεία, φαρμακεία, στο ΙΚΑ, στους ΟΤΑ, σε υπουργεία, σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, κλπ...  ακόμα και στον “φρέσκο” ΕΟΠΥΥ πρόλαβαν να φτιαχτούν κυκλώματα με εντυπωσιακά κέρδη!

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να αποφασίσουμε να βάλουμε μία τάξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που την είχαμε καταντήσει πεδίο κομματικών ρουσφετιών σε σύμπραξη με τους ΟΤΑ... και αυτό άτολμα και μισερά το κάνουμε!

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να “ανακαλύψουμε” ότι υπάρχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που δεν χρειάζονται ή κοπανατζήδες ή αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί αλλά... και σε αυτό το ξεκαθάρισμα αντιδρούμε για τους ίδιους μικροκομματικούς και ρουσφετολογικούς λόγους!

Έπρεπε να έρθει μία τρόικα για να “ανακαλύψουμε” πόσο “pathetic” είμαστε!

Παρόλο που είμαι υπέρμαχος της Ελληνικής, στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι το “pathetic” είναι ο πιο ταιριαστός χαρακτηρισμός μας.

Το “pathetic” περιλαμβάνει πολλούς χαρακτηρισμούς μαζί... ανίκανοι...  οικτροί... θλιβεροί... αξιολύπητοι... κακομοίρηδες!

Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει το πρόβλημά μας και ακόμα ψάχνουμε ποιος μας φταίει!
Οι πολιτικοί...  η Ευρώπη...  η τρόικα... οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εμάς!

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι και ποιος μας έφερε ως εδώ και, αντί να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από την ιστορική χώρα μας και από τις νέες γενιές, διαμαρτυρόμαστε θέλοντας να προστατεύσουμε τα “κεκτημένα” μας.

Όχι μόνο λοιπόν, δεν έχουμε καταλάβει γιατί φτάσαμε ως εδώ αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε πάρει χαμπάρι και πόσο “pathetic” έχουμε καταντήσει!

Ας ελπίσουμε ότι, όπως η οικονομική κρίση τείνει να μας κάνει πιο σωστούς και συνειδητοποιημένους καταναλωτές (όπως θα έπρεπε ανέκαθεν να ήμασταν), έτσι θα μας βάλει και μυαλό γενικά.

Να ξαναβρούμε επιτέλους την χαμένη μας...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: