Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΖΗΤΩ! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!...

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ σε διάφορες ενημερωτικές εκπομπές και σε εφημερίδες όσα λέγονται και γράφονται για το θέμα της ΑΟΖ και έχω τρομάξει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, εκεί που καταλήγουν οι περισσότερες δημοσιογραφικές (και όχι μόνο) “αναλύσεις” είναι ότι το υπέδαφός μας περιέχει 1,5τρις ευρώ ορυκτού πλούτου και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε την ζωή μας.

Μπορούμε να παραμείνουμε ως είμαστε, να συνεχίσουμε να ζούμε στην “φούσκα” και στο συννεφάκι που ζούσαμε, να συνεχίσουμε τις σπατάλες και το παράλογο (παράνομο;) φαγοπότι... γιατί;...  Μα γιατί έχουμε 1,5τρις για φάγωμα!

Δεν χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ούτε εξορθολογισμός του δημοσίου και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνει το κράτος μας οικονομία και να μειώσει τις δαπάνες του!

Δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί το σχέδιο “Αθηνά”. Ας ανοίξουμε κι άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Υπάρχουν ακόμα πόλεις και χωριά στην Ελλάδα που δεν απολαμβάνουν τέτοια “ανάπτυξη” στην περιοχή τους!

Ούτε αποκρατικοποιήσεις χρειάζεται να γίνουν. Κρατικοποιήσεις θα κάνουμε και προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων σε αυτές ώστε ο καθένας να έχει την ευχέρεια να εργάζεται όποτε θέλει!

Και όσοι δεν προσληφθούν σε αυτές τις νέες κρατικές επιχειρήσεις θα προσληφθούν στο υπάρχον δημόσιο το οποίο έχει χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις!

1,5τρις είναι αυτά!...  Θα τρώμε για χρόνια!...

Τελικά δεν έχουμε καταλάβει τίποτα!

Μπορεί, με την οικονομική κρίση, να πάθαμε αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μάθαμε τίποτα!

Έφτασα σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε το υπέδαφός μας ήσυχο γιατί δεν είμαστε άξιοι να το εκμεταλλευτούμε σωστά για το καλό της χώρας και των επόμενων γενεών.

Ίσως κάποια στιγμή και μετά από παρατεταμένη οικονομική κρίση να προκύψει μία άλλη γενιά Ελλήνων με περισσότερο μυαλό και σοβαρότητα από εμάς η οποία θα κάνει καλύτερη και πιο συνετή χρήση του 1,5τρις.

Εμείς είμαστε σπάταλοι, καλοπερασάκηδες και αχόρταγοι.
Όσα και να μας δώσουν, οι δανειστές μας ή η γη μας, είμαστε ικανοί να τα φάμε μέχρι τελευταίου ευρώ, χωρίς ποτέ να παραδεχθούμε ότι αν δεν δουλέψουμε το μέλλον μας θα είναι αβέβαιο.

Χειροκροτούμε πάντα αυτούς που μας υπόσχονται ότι “λεφτά υπάρχουν” για όλους. Αυτούς που έχουν εύκολες λύσεις για όλα και που έχουν σκοπό να διατηρήσουν (αν όχι να αυξήσουν) τα “κεκτημένα” μας.

Και όπως και στο τραγούδι του Σαββόπουλου...  προτιμάμε αυτός που δεν έχει νέα ευχάριστα να μας πει να μη μας πει κανένα.

Δεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς αμφισβήτηση, όποιον μας τάξει εύκολες λύσεις, εύκολη ζωή, εύκολο χρήμα και ανεμελιά.

Ακόμα και σήμερα όπου οι περισσότεροι βρίζουν τους πολιτικούς ως τους απόλυτους υπαίτιους της κατάστασής μας, τα πολιτικά τους γραφεία γεμίζουν ασφυκτικά  με κόσμο που ζητάει κάποια “εξυπηρέτηση” γιατί όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους καλύτερους από τους συμπολίτες τους.

Αφού όλοι(;) κατάλαβαν πλέον ότι η “πίτα” έχει μικρύνει, ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει το δικό του “κομμάτι” και ας κοπεί αυτό των υπολοίπων.

Όχι...  Δεν βάλαμε ακόμα μυαλό!

Δεν είμαστε ακόμα άξιοι να διαχειριστούμε τον πλούτο της χώρας μας,

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν δεν κάνουμε την σωστή και ειλικρινή αυτοκριτική μας, αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει  να εκμεταλλευτούμε σωστά όσα μας προσφέρει ο τόπος μας και δεν σταματήσουμε τις σπατάλες... αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε...  καλύτερα να βουλιάξουμε!

Τουλάχιστον θα έχουμε κάνει ένα καλό για τις επόμενες γενιές.

Δεν θα έχουμε ξεκοκαλίσει το 1,5τρις και θα τους έχουμε αφήσει άθικτο τον ορυκτό μας πλούτο.

Ίσως αυτές να το χρησιμοποιήσουν καλύτερα και να καταφέρουν να δώσουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες την αίγλη, την αξιοπρέπεια και την κυρίαρχη θέση που αξίζουν.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: