Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Μα, τι λένε;...

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκαν και αποδοκίμασαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, όπως είπαν, συμβάλλει στον εκβιασμό του κυπριακού λαού από την τρόικα. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «συνολική προσπάθεια απ' όλα τα πολιτικά κόμματα στη Ελλάδας για ένα μέτωπο πλατειάς συμπαράστασης στον κυπριακό λαό». Κατανοητό; Όχι και τόσο. Διότι, επί δύο μέρες, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς, όμως, να δίνονται και ουσιαστικές διευκρινίσεις. Εγκαλείται, ας πούμε, ο Γιάννης Στουρνάρας επειδή στο κρίσιμο Εurogroup δεν υπερασπίστηκε τα δίκαια της Κύπρου. Κοινώς, όφειλε ο Στουρνάρας να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει στον Κύπριο ομόλογό του ότι δεν θα στηρίξει μια συμφωνία στην οποία ο ίδιος συναινούσε και, πιθανότατα, είχε προσυπογράψει ο προκάτοχός του - δεν νομίζω ότι ο Σόιμπλε έχει απωθημένα με το ΑΚΕΛ όταν δηλώνει ότι η προγούμενη διαχείριση είχε συναινέσει στο κούρεμα. Εν τέλει, αν κάτι όφειλε να πει ο Στουρνάρας στα αδέρφια μας, αυτό έχει να κάνει με την ηλίθια πρόθεσή τους να κουρέψουν και καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ.

Ειπώθηκαν κι άλλα ωραία στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου. Να στηρίξουμε κοινοβουλευτικά και κοινωνικά τον κυπριακό λαό. Όμορφο. Δηλαδή, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Να κάνουμε συνεδρίαση συμπαράστασης; Να μαζέψουμε μετρητά επειδή στέρεψε η Μεγαλόνησος; Τι ακριβώς εννούν; Τι θέλει να πει ο Καμμένος, όταν καλεί τον Αναστασιάδη να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στο Τελ Αβίβ, στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον; Το πολύ, να τον βάλει σε έξοδα. Η τεράστια μπούρδα της ρωσικής συνδρομής διαλύεται μπροστά στα μάτια μας και εμείς επιμένουμε να κατασκευάζουμε άλλα ψεύδη περί «γενναίου όχι» της Κύπρου. Δεν εξηγούν, βέβαια, στον δύσμοιρο τηλεθεατή, ότι έτσι όπως είναι το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο, με τον πρόεδρο να μη διατηρεί απαραίτητα πλειοψηφία στη Βουλή, είναι λογικό και αυτονόητο να μην περάσει από τη Βουλή η πρόταση Αναστασιάδη. Εν τέλει, πολιτικοί και κόμματα -που έχουν τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της Κύπρου- εγγράφονται ως ήρωες επειδή έτσι εξυπηρετείται η λαϊκίστικη ρητορική, ζεσταίνεται το καζάνι που βράζουμε μέσα στη χολή και στη βλακεία μας.

Kαι για να τελειώνουμε: Τσίπρας και Καμμένος κάνουν λόγο για «λύση έξω από τρόικα και μνημόνιο». Γιατί δεν την περιγράφουν; Γιατί δεν πετιούνται ως τη Λευκωσία να τη δώσουν και στους αδερφούς μας; Σε δύο ώρες μπορούν να βρίσκονται στο βήμα της Βουλής που λέει τα περήφανα «όχι».

ΠΗΓΗ  protagon.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην Κύπρο δεν ήθελα να ασχοληθώ με την δική μας "επικαιρότητα". 
Αν και δεν έχω χρήματα σε τράπεζες της Κύπρου (ούτε της Ελλάδας εδώ που τα λέμε...) το μυαλό μου όλες αυτές τις ημέρες είναι στην Κύπρο και στα δεινά που περνάει ο Κυπριακός λαός χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει.
Αλλά σήμερα δεν άντεξα άλλο!
Βρέθηκαν Τσίπρας και Καμμένος και συμφώνησαν να κάνουν... τι ακριβώς;
Έλεος δηλαδή! Καμία σοβαρότητα;  Κανένας σεβασμός στον πόνο των Κυπρίων;
Χώρια που εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν έδωσε λέει 2δις στους Κύπριους (παρόλο που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα ούτε καν από τους Κύπριους!).  Άλλωστε εμείς είμαστε large και τα ευρώ μας τρέχουν από τα μπατζάκια. Τι κακία είναι αυτή και δεν θέλουμε να τους δώσουμε τα... περισσευούμενά μας;
Σοβαρευτείτε κύριοι!
Σοβαρευτείτε γιατί ειδικά αυτήν την φορά δεν είστε απλά γραφικοί και γελοίοι.
Αυτήν την φορά είστε πραγματικά επικίνδυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: