Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΟΡΦΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Δύο χρόνια τώρα μας έσωζε η “κυβέρνηση” ΓΑΠ και η “κυβέρνηση” Παπαδήμου συνεχίζει το σωτήριο αυτό έργο.

Δύο χρόνια τώρα ακούμε από ΠΑΣΟΚ, “πρόθυμους” και ΜΜΕ ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος.

“Ξαφνικά”, τον τελευταίο καιρό και βλέποντας προφανώς τα αποτελέσματα του, άρχισαν να το ξανασκέφτονται.

Βουλευτές και υπουργοί οι οποίοι το ψήφισαν και το στήριξαν ενθέρμως, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να μιλούν για “προδοσία κατά της πατρίδας” όσων διαφωνούν και αντιδρούν(!), δηλώνουν πλέον ότι... παραπλανήθηκαν... εξαπατήθηκαν... δεν το κατάλαβαν... δεν το διάβασαν...

Τα ΜΜΕ έκαναν πρώτο θέμα τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη.

Πρωτοκλασάτος υπουργός ο οποίος δήλωσε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, δεν ήταν δική του δουλειά να το διαβάσει και αυτό ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος του... ότι πρέπει για πρώτη είδηση!

Εκεί κόλλησαν και τα όσα είπε η Κατσέλη μόλις μερικές ώρες πριν τον Χρυσοχοΐδη, ότι δηλαδή το διάβασε μόνο για 3 ώρες ένα Σάββατο πρωί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλοι δείχνουν έκπληκτοι!

Δεν είχαν ακούσει τον Ρομπόπουλο τον περασμένο Οκτώβριο όταν δήλωσε ότι κανένας δεν διάβασε το μνημόνιο;

Ο Καρατζαφέρης τι είχε πει;

Δεν είναι λογικό, όταν το μνημόνιο ήταν 3000 σελίδες και όσοι δεν έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις το πήραν στα χέρια τους μόλις 3 ημέρες πριν την ψηφοφορία στην βουλή, να μην προλάβουν να το διαβάσουν;

Ποιος άνθρωπος διαβάζει και κατανοεί 3000 σελίδες σε τρία 24ωρα;

Πάντως όχι η Μάγια Τσόκλη η οποία δήλωσε ότι το διάβασε αλλά κάποια σημεία του δεν τα κατάλαβε!

Ακόμα και ο Σημίτης είδε ξαφνικά το φως του και μίλησε για ένα μνημόνιο που...  “συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, παρά την ύφεση που επήλθε, και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση”.

Μήπως ο ίδιος ο Βενιζέλος δεν είχε πει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι δεν μπόρεσε να εφαρμόσει όσα εκείνος ήθελε για την οικονομία της χώρας γι' αυτό είμαστε στην σημερινή κατάσταση;

Η Μπακογιάννη η οποία δήλωνε αμετανόητα “θα ψήφιζα και πάλι το μνημόνιο” δεν είπε ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά και έτσι δεν είχε τα αναμενόμενα σωτήρια αποτελέσματα οπότε χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση; (υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και τις ευθύνες τους και τα ρίχνουν πάντα σε άλλους...)

Τελικά, το μνημόνιο ποιος το ήθελε;

Το ΔΝΤ το οποίο θεωρητικά επέβαλε το μνημόνιο κάνει λόγο για λάθος πολιτική και η τρόικα “νίπτει τας χείρας της” δηλώνοντας ότι ουδέποτε επέβαλε πολιτικές αλλά μόνο τους στόχους.

Ακόμα και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ τα οποία δημοσίως λιθοβολούσαν όποιον τολμούσε να πει κάτι αρνητικό για το σωτήριο μνημόνιο, έχουν κάνει στροφή 180°!

Ποιος το ήθελε λοιπόν... ποιος το πίστεψε... ποιος το στήριξε;

Ορφανεύει το μνημόνιο...

"Ευτυχώς" υπάρχει ακόμα στο πολιτικό προσκήνιο ο ΓΑΠ για να το υπερασπιστεί.
Μόλις φύγει και αυτός (οσονούπω!) θα “τελειώσουν” και οι “κηπουροί” και πλέον το μνημόνιο θα ορφανέψει για τα καλά.

Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η πολιτική ανευθυνότητα θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τους μελλοντικούς βουλευτές μας!

Για την ώρα, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε την ανευθυνότητα των τωρινών βουλευτών μας.

Ας τα θυμόμαστε όμως όλα αυτά την ώρα που θα φτάσουμε στην κάλπη!

Αν δεν τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά κανένας δεν πρόκειται να πάρει το μάθημά του!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: