Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στις δύσκολες μέρες που έρχονται….

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος

  Αν κρίνει κανείς από τις ..πρωτοχρονιάτικες ευχές που μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και  ο πρωθυπουργός Παπαδήμος , δεν θα πρέπει κανένας Έλληνας  να νοιώθει ασφαλής. Ούτε λόγος  για  την πρόθεσή τους  να στείλουν έστω και μια ακτίνα ελπίδας για καλλίτερες μέρες .. έστω και σε ένα πιο  μακρινό μέλλον.

  Η  επωδός  «.. να βάλουμε πλάτη  όλοι ..»  μου θυμίζει το   παλιό  ανέκδοτο που  κάποιος πρόεδρος μιας χώρας, η οποία  βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση,  είχε  πει μιλώντας στον λαό  του  το αμίμητο..

 «.. ή όλοι θα πεθάνετε…ή  όλοι θα σωθούμε….». Εννοώντας προφανώς  πως εκείνος,  έτσι και αλλιώς,  θα σωθεί…!!!

 Όμως ο πολίτης    περίμενε   τούτη τη  πρωτοχρονιά  να ακούσει  κάτι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη φορά. Κάτι που θα  μπορούσε να διαλύσει , έστω και για λίγο, την αίσθηση της κατήφειας  που έχει κυριεύσει τον λαό μας. Όμως  εγώ μάταια ήλπιζα σε κάτι τέτοιο .

     Με τον εφιάλτη της ανεργίας να μαίνεται και γύρω  μας να υψώνεται μια περίεργη  εκκωφαντική σιωπή  οργής , ομολογώ πως τρομάζω.  Με φοβίζει αυτή η απόλυτη  ¨νηνεμία¨  που   προηγείται πριν  το ξέσπασμα της    καταιγίδας. Γιατί αυτό σημαίνει η βουβή αγανάκτηση  ενός ολόκληρου  λαού για  εκείνους τους λίγους,  που ¨έπαιξαν¨ τόσο ανέξοδα,    τη ζωή του και έχασαν. 

 Με αυτές τις  σημερινές  συγκυρίες  θα πρέπε  το πολιτικό σύστημα, για να διασωθεί από τη απόλυτη απαξίωση και τις συνέπειες του , να  είχε ¨οσμισθεί¨  τις  λεπτές αυτές ιδιαιτερότητες .

Όμως και τα δυο  πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματα των κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, έδειξαν πόσο πράγματι  μακριά βρίσκονται  από τα θέλω των πολιτών. Πρόκειται για την απόλυτη διάσταση επικοινωνίας μεταξύ των.

 Να γιατί ο Αντων. Σαμαράς αυτή τη κρίσιμη στιγμή πρέπει να βγει μπροστά.  Το ότι είναι  ένας πολιτικός,  ο οποίος  έχει ένα σοβαρό λόγο να νοιώθει  αμέτοχος στη κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος ( βλέπε πλιάτσικο ),  του δίνει αυτό το δικαίωμα.    

  Σαν  αρχηγός  μιας μεγάλης αλλά και υπεύθυνης  παράταξης που  θα έχει θέλοντας και μη, αποφασιστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της χώρας μας, είναι πλέον ο μόνος στον οποίον προσβλέπουν οι πολίτες, ανεξάρτητα πολιτικών τοποθετήσεων.

 Και  σαν επικύρωση της θέλησής του να  αλλάξει το πολιτικό τοπίο  περιμένουμε να βάλει τη δική του  ¨σφραγίδα¨ στο κόμμα της ΝΔ.  Να το απαλλάξει  από τις παλιές ¨κακές¨ συνήθειες, που ενώ το  έφεραν πολλές φορές στη εξουσία, εκείνες  στάθηκαν αιτία  να αποδειχθεί ανίκανο να  διαχειριστεί τη εξουσία.  Και έτσι   πολύ σύντομα την… παραχώρησε στο Πασόκ. …

Του ζητάμε, εμείς οι απλοί πολίτες,  να προχωρήσει ΤΩΡΑ στις μεγάλες  τομές . Και πρώτα από όλα να  απαγκιστρώσει το κόμμα  από το επικίνδυνο  ¨αγκάλιασμα του .. βόα ¨  ,  δηλαδή των ΜΜΕ . Να δείξει πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν από όλους εκείνους που εξέθεσαν τη χώρα μας. 

Να  τονίσει πως θα  θεσμοθετήσει  την ¨ ΜΕΓΆΛΗ ΕΥΘΥΝΗ¨  των πολιτικών και όλων όσων χειρίζονται  την περιουσία όλων μας.  Έτσι  για να    σταματήσει  επιτέλους αυτός ο εμπαιγμός για τη δήθεν ¨ πολιτική ευθύνη ¨ που ακόμα και  το άκουσμά της,  προκαλεί την δικαιολογημένη οργή των πολιτών.

 Μπορεί οι απλοϊκές  αυτές  σκέψεις να προκαλούν μειδιάματα στους  ..πεφωτισμένους επαγγελματίες  πολιτικούς μας, στου οποίους  ειρησθω εν παροδω δεν έχω τη  τιμή  να ανήκω!

  Όμως σήμερα, μέρες μεγάλης κοινωνικοπολιτικής κρίσης,  την πολιτική  την υποδεικνύει  ο  ίδιος ο πολίτης. Και η σημερινή ΝΔ , οφείλει να γίνει η παράταξη  εκείνη που θα εκπροσωπήσει τις επιθυμίες των ενεργών πλέον πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: