Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟ, ΦΕΥΓΕΙΣ;...

Και ξαφνικά γέμισαν τα ειδησιογραφικά sites με μεγάλους τίτλους...
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου για την διαδοχή (real.gr)
«Δεν θα είμαι υποψήφιος» (zougla.gr)
Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Καμία υποψηφιότητα από τον Γιώργο Παπανδρέου (in.gr)
Πρόθεση αποχώρησης εκδήλωσε ο Γ. Παπανδρέου (ethnos.gr)

Όλα αναφέρουν ότι ο ΓΑΠ ανακοίνωσε στην εναρκτήρια ομιλία του στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και θα αποχωρήσει και από πρόεδρος του κινήματος!

Ως εδώ καλά.

Στις λεπτομέρειες όμως οι γνώμες διίστανται.

Άλλα sites μιλούν για “δαχτυλίδι” στον Βενιζέλο, άλλα για εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού από την ΚΟ και προέδρου από την βάση,  άλλα για εκλογή από την ΚΟ του Βενιζέλου!

Άντε να βγάλει άκρη κανείς.

Φαίνεται πάντως ότι ο ΓΑΠ προσπαθεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο προσπαθώντας να πάει για εκλογή προέδρου από την βάση τον Ιούνιο... μήνα εκλογών και στην σοσιαλιστική διεθνή!

Επειδή το ΠΑΣΟΚ συνηθίζει όποτε ασχολείται με τα εσωκομματικά του να κάνει μαραθώνιες συνεδριάσεις τις τελικές ανακοινώσεις θα τις έχουμε μάλλον τα ξημερώματα.

Όσο και αν διαφαίνεται η αποχώρηση από το προσκήνιο αυτού του λαοπρόβλητου ηγέτη που ήρθε να σώσει την χώρα... πρέπει να το δω για να το πιστέψω!

Δύο χρόνια τώρα (αν όχι και από πριν) έχει αποδείξει ότι... είναι κολλημένος στην καρέκλα του και δεν θέλει να φύγει με τίποτα!

Βέβαια το ίδιο είχε συμβεί και με τον πατέρα του (για τον παππού του δεν γνωρίζω) όπου χρειάστηκε να βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση για να αποφασίσουν οι “βέβηλοι εκσυγχρονιστές” να τον αντικαταστήσουν.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάει με Βενιζέλο υποψήφιο για πρωθυπουργό.

Δυστυχώς γι' αυτόν η θητεία του στο υπουργείο οικονομικών χάλασε πολύ την εικόνα του.

Την προηγούμενη φορά χρειάστηκε ένας καφές και σε μία στιγμή τα χάλασε όλα.
Τώρα χρειάστηκε ένα υπουργείο (και τι υπουργείο!) και κάτι μήνες για να στραπατσαριστεί το προφίλ του ρήτορα, ηγέτη και αγαπητού πολιτικού.

Το είχα γράψει και τότε λέγοντας ότι αυτή η κρίση “τρώει” δύο πρωθυπουργούς.

Ο Βενιζέλος, λόγω υπέρμετρης φιλοδοξίας και εγωισμού δέχτηκε το υπουργείο οικονομικών και έτσι μπήκε στο κάδρο των “φθαρμένων” από την αποτυχημένη θητεία της “κυβέρνησης” ΓΑΠ.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη με πρόσφατη “κυβερνητική” θητεία.

Με λίγα λόγια...

Το ΠΑΣΟΚ θέλει μεγάλο κόπο και βάσανα για να ξαναγίνει “κόμμα εξουσίας”.

Για την ώρα, και αναμένοντας εξελίξεις μέσα στην άγρια νύχτα, προσπαθεί να ξαναγίνει... αξιωματική αντιπολίτευση.

Η χώρα και οι πολίτες της όμως δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα βγάλει άκρη το ΠΑΣΟΚ με τα εσωκομματικά του ή πότε θα αποκατασταθεί επαγγελματικά ο ΓΑΠ κάπου στον πλανήτη.

Χρειάζονται εκλογές άμεσα!

Χρειάζεται επιτέλους μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να πάρει τα ηνία της χώρας και να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της και το μέλλον των πολιτών!

Όσο και αυτό δεν αρέσει στους δανειστές μας ή στους “εταίρους” μας και στην τρόικα, επιβάλλεται να αναλάβει κάποιος ο οποίος επιτέλους θα διαπραγματευτεί και δεν θα λέει “ναι” σε όλα.

Ας ξεκινήσει κάποιος να διαπραγματεύεται πραγματικά για το καλό του τόπου και όλο και κάτι καλύτερο θα καταφέρει.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: