Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Με δύο μισθούς ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ύδρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ...

Από τις 7 Δεκεμβρίου με τη διαδικασία του επείγοντος τον κάλεσε για εξηγήσεις ο ΓΓ της Αποκ. Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κ. Λιακόπουλος. Έκτοτε αγνοείται η τύχη της υπόθεσης.

Με δύο μισθούς ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ύδρας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
 
 
Μείζον ηθικό ζήτημα, με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, έχει δημιουργηθεί στο Δήμο της Ύδρας μετά την αποκάλυψη ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρκαντώνης εισέπραττε δύο μισθούς.
 
Όπως είναι γνωστό με το Ν. 3966/2011 οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΣ) έπρεπε να επιλέξουν ποιο μισθό θα λαμβάνουν. Αυτόν της αντιμισθίας από το Δήμο ή αυτόν από την οργανική τους θέση.
 
Η ρύθμιση αφορούσε όσους ήταν δημόσιοι υπάλληλοι ή έχουν οργανική θέση σε δημόσιες επιχειρήσεις ή άλλες επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που τη διοίκησή τους ορίζει άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο (όπως πχ η Εθνική Τράπεζα υπάλληλος της οποίας είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ Ύδρας κ. Μαρκαντώνης) Η αποκάλυψη ότι ο κ. Μαρκαντώνης εισέπραττε και τους δύο μισθούς ήρθε στο φως μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Ύδρας κ. Μ. Τσακίρη.
 
Αμέσως, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με έγγραφό του, και με την ένδειξη επείγον, ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από τον κ. Μαρκαντώνη.
 
Το έγγραφο είχε ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου και έκτοτε αγνοείται η έκβαση της υπόθεσης αφού ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλος, δεν έχει προχωρήσει σε καμία άλλη ενέργεια αν και αποδεδειγμένα ο κ. Μαρκαντώνης εισέπραττε και τους δύο μισθούς.
 
Ο κ. Μαρκαντώνης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (είχε διατελέσει και επικεφαλής της οργάνωσης στο νησί) και με ισχυρούς φίλους, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να πέσει «στα μαλακά».
 
Ουσιαστικά αυτός είναι που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην Ύδρα και κινεί τα νήματα στο Δήμο. Ο κυρίαρχος ρόλος του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν αρκείται στο θεσμικό ρόλο και στα καθήκοντα του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου αλλά διεκδικεί και εκτελεστικές αρμοδιότητες.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Δήμου στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου του βιολογικού καθαρισμού.
 
Είναι η επιτροπή που θα εγκρίνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και επιλογές για το έργο και είναι πρωτοφανές να συμμετέχει σε αυτήν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι «σπάνιο φαινόμενο».
 
Συνήθως επιλέγεται ένας Αντιδήμαρχος, Δημ. Σύμβουλος ή ένας αιρετός με τεχνικές γνώσεις (ο κ. Μαρκαντώνης είναι ……ταμίας στην Εθνική Τράπεζα).
 
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, έχει επιστρατευθεί γνωμάτευση νομικού από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους που ουσιαστικά επιχειρεί να αλλοιώσει την έννοια των διατάξεων του αρ.85 παρ 1 του Ν.3966/2011 που απαγορεύει την είσπραξη και των δύο μισθών.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι κάθετα αντίθετο σε αυτές τις μεθοδεύσεις και έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σε ερωτήματα που έχουν τεθεί υποχρεώνοντας τους αιρετούς (όπως τον κ. Μαρκαντώνη……) να επιλέξουν τον έναν από τους δύο μισθούς.
 
Με δεδομένο ότι οι πολιτικοί και κομματικοί φίλοι του κ. Μαρκαντώνη αποκλείεται να τον έχουν αφήσει στην τύχη του προκαλεί ερωτηματικά η καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από τον κ. Ηλία Λιακόπουλο.
 
Είναι χαρακτηριστικό α) ότι η μισθοδοσία του κ. Μαρκαντώνη από το Δήμο της Ύδρας έχει διακοπεί, β) ο Νόμος 3966/2011 και η παρ 1 του άρθρου 85 είναι ξακάθαρα, γ) Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πάρει επίσης ξεκάθαρη θέση Τι είδους ερμηνεία λοιπόν θέλει να κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και καθυστερεί; Ο κ. Λιακόπουλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διορισμένος σε αυτή τη θέση έχει μεγάλες ευθύνες.
 
Όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της εκπροσώπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δείχνει μία ανεξήγητη ανοχή και συμπάθεια απέναντι και σε άλλα τεκταινόμενα Το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις τις επόμενες μέρες και υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από Βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Άλλωστε τα χαράτσια, οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επιβάλλονται λόγω της αδυναμίας που επέδειξε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου να μειώσει τη σπατάλη στο δημόσιο και να ελέγξει τις δαπάνες.
 
Η αδυναμία αυτή οφείλεται και στην άρνησή της να θίξει το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που είναι ταυτισμένο με το «βαθύ Κράτος».
 
egrafo
 
 
ΠΗΓΗ  newsbomb.gr
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Έχουμε καταλάβει, χρόνια τώρα, ότι "το νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό".
Το παράνομο όμως τι είναι;
Οι πρακτικές του "πανίσχυρου" ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 συνεχίζονται και όπως φαίνεται μερικοί δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι καιροί άλλαξαν και αυτά δεν περνάνε πλέον "απαρατήρητα" όπως τότε.
Ελπίζω ο πρόεδρος να βρεθεί άμεσα σπίτι του... αν και δεν το βλέπω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: