Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά...

Γράφει ο Γιώργος Αργυρίου

Τελικά πόσο απέχουν για να μας τρελάνουν τελείως; Βυθίσανε μια κοινωνία στην κατάθλιψη και στην απόγνωση και τώρα βγαίνουν ένας-ένας και λένε συγνώμη έκανα λάθος. Και είναι νωρίς ακόμα. Είναι πολύ νωρίς. Γιατί όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών τόσο θα εξαφανίζονται οι υποστηρικτές του μνημονίου και θα περισσεύουν οι μετανιωμένοι.

Δηλαδή μπορεί να αντέξει σε κριτική η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο που υπέγραψε και δεν παρακολούθησε καν τις «δήθεν διεργασίες»; Δήθεν διεργασίες; Τι θέλει να επί εδώ ο ποιητής; Συγνώμη ο πολιτικός εννοώ. Ο εκπρόσωπος του λαού εννοώ. Αυτός που έχει επιφορτισθεί με το καθήκον να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και του Έθνους.

Τι θέλει να πει και η κ. Κατσέλη που ήταν και αυτή όρθια και χειροκροτούσε κάθε φορά που ψηφιζόταν κάθε Νομοσχέδιο ταφόπλακα στα συμφέροντα του λαού και του Έθνους. Που απείλησε πολλές φορές αλλά πάντα για το καλό του τόπου έκανε πίσω.

Ίσως πιστεύει ότι μπορεί να κάνει δηλώσεις γιατί μέσα στο γενικό χαλασμό αντέδρασε κάπου και διαγράφηκε για λίγες μέρες. Τόσες ώστε να επανέλθει για να συμμετέχει σε εκείνη τη κωμικοτραγική βραδιά όταν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιώργο Παπανδρέου για να παραιτηθεί!

Γνωρίζοντας πολύ καλά η Άννα Διαμαντοπούλου με ποιους έχει να κάνει προτείνει χωρίς κανένα πρόβλημα να μη γίνουν σύντομα εκλογές διότι, εάν γίνουν, θα οδηγήσουν σε πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού – σε κάθε περίπτωση, πάντως, προκρίνει μετεκλογική κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου. Ο παράγων λαϊκή βούληση όπως αντιλαμβάνεστε και εδώ πάει περίπατο.

Προφανώς έχουν καταλάβει ότι εμείς έχουμε μεταβληθεί σε απλούς θεατές της όλης ιστορίας. Έχουμε την ίδια συμμετοχή με αυτή που έχουν οι θεατές των reality.

Και σαν να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί ήρθε και ο Λοβέρδος να δώσει ρεσιτάλ σεβασμού στη λειτουργία της δικαιοσύνης δηλώνοντας ορθά κοφτά ότι όποιος τολμήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει μακελειό! Τόσα έγιναν ρε Λοβέρδο και δεν είπες τίποτα. Άχνα. Τσιμουδιά. Χειροκροτητής. Μόνο αυτό σε ξεσήκωσε για μακελειό;

Τόσο πια έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα; Άντε ρε παιδί μου ασχολήσου με τον Ολυμπιακό και μην ξαναμιλήσεις για μακελειά.

Πάντως σε ευχαριστούμε γιατί έτσι εμπεδώσαμε και τι σημαίνει ισονομία και ισοπολιτεία. Άντε ρε και που θα πάει κάποτε θα στήσετε κάλπες…

ΠΗΓΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: