Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΤΗ!...

Ένα πρωί έλειψα και κόντεψε να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Χαμός!

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σήμερα...

Ο Προβόπουλος σε χθεσινή εκδήλωση του ΙΟΒΕ είπε ότι “η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως”!

Το άκουσαν στο ΠΑΣΟΚ και να σου σήμερα ο “μαινόμενος” Πρωτόπαππας να ζητά άμεσα(!) την κλήση του Προβόπουλου στην βουλή ώστε να εξηγήσει... τι ήθελε να πει ο ποιητής και ποιον εννοούσε!

Εμ, τόσο κόπο κάνουν οι άνθρωποι να φορτώσουν τα πάντα στην ΝΔ και να λέει τέτοια πράγματα ο Προβόπουλος;
Κρίμα κι άδικο!
Τουλάχιστον ας πάει στην βουλή να πει ότι εννοούσε τον Καραμανλή  και την κυβέρνησή του, να ησυχάσουν.

Πριν προλάβουν όμως να ξεκαθαρίσουν την “υπόθεση Προβόπουλου”... να' σου και ο Σημίτης!

Θα μιλήσει λέει την Δευτέρα σε ένα συνέδριο στην Γερμανία και διέρρευσε(;) στα ΜΜΕ ένα απόσπασμα της ομιλίας του όπου αναφέρει...
«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Άκουσον άκουσον τι βρήκε να πει!
Και τι να κάνουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ;
Να τον καλέσουν και αυτόν σε “απολογία”; Γίνεται;... Δεν γίνεται!

Βγαίνει και ο Μιχελάκης και δηλώνει ότι η ΝΔ αισθάνεται “δικαιωμένη” από τις επισημάνσεις του Προβόπουλου και τις αναφορές του Σημίτη και είναι σαν να τους γυρνάει το μαχαίρι στην πληγή!

Και σαν να μην τους έφταναν όλα αυτά... σκάει και η ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Οι Πεπόνης και Μουζακίτης οι οποίοι έχουν επανέλθει στην θέση τους, στέλνουν την Δευτέρα στην βουλή τον φάκελο για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ώστε να διερευνηθούν “τυχών ευθύνες” των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου (κοινώς ΓΑΠ-ΠΑΠ) για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Ε, αυτό πια πάει πολύ!
Όλα την ίδια μέρα;
Ματιασμένο το 'χουν το ΠΑΣΟΚ;

“Αναγκάζεται” λοιπόν ο Μπεγλίτης να δώσει “σκληρή απάντηση”...
«Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας».
Και πρόσθεσε :
«Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»!
(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα παραπάνω τα έλεγε για τους εισαγγελείς όχι για τους ΓΑΠ-ΠΑΠ!)

Τον ρώτησε και ένας δημοσιογράφος για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ και του δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει(;) και αυτό το θέμα.
Ο ΓΑΠ δεν θα είναι υποψήφιος!

Καλά... πριν από λίγες ημέρες δεν μας είχε πει ότι είναι “αναφαίρετο δικαίωμα” του ΓΑΠ να είναι εκ νέου υποψήφιος και μπορεί και να είναι;
Πολύ μας μπερδεύει ο κύριος εκπρόσωπος.

Τελικά η σημερινή ήταν μία μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ.
Όλα του πήγαν στραβά.
Από αύριο... ευχέλαιο και στον αγώνα!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δύο στα τρία δεν μπορούν να τα φορτώσουν στην ΝΔ... αν και από το ΠΑΣΟΚ όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς!

Κάτι μου λέει ότι τις επόμενες ημέρες θα κλονιστεί πολύ η...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: