Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Ναι, έχω 90 συμβούλους, αν και θα μπορούσα να έχω 125»!!!...

Με μια επιστολή-έκπληξη προς τη «δημοκρατία», το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει επί της ουσίας τη χθεσινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψή μας για τους «90 συμβούλους του Λ. Παπαδήμου».

Το γραφείο Τύπου παραδέχεται ότι πράγματι έχουν θεσμοθετηθεί θέσεις για 90 υπαλλήλους στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, καταγράφοντας όμως ως... κατόρθωμα το γεγονός ότι τις μείωσε από 125 που είχαν φτάσει επί του ιδιαίτερα γαλαντόμου, όταν επρόκειτο για τη δική του «αυλή», Γιώργου Παπανδρέου.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι, ενώ είχε τη δυνατότητα να καλύψει 125 θέσεις, περιορίστηκε μόνο στις... 90, λες και είναι κι αυτές λίγες!

Η αποστολή των εν λόγω ατόμων, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι η «άμεση υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του πρωθυπουργού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι σήμερα και γίνεται παντού στον κόσμο».

Ξέχασαν βέβαια να συμπληρώσουν ότι ισχύει μεν αυτό, αλλά εκτός από τις χώρες όπου εφαρμόζεται ένα άνευ προηγουμένου πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας σε μισθωτούς και συνταξιούχους...

«Οι προβλεπόμενες θέσεις υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού ήταν 125, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται όλο το προσωπικό, ακόμα και οι τεχνικές υπηρεσίες» σημειώνεται επίσης στην απάντηση.

«Σήμερα οι θέσεις αυτές έχουν μειωθεί στις 90, δηλαδή κατά 35».
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, έχουν καταργηθεί «οκτώ θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών, εννέα θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και 18 κενές οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού». «Εχουμε δηλαδή μια μείωση που ξεπερνά το 30%» κλείνει η επιστολή.

Οπως προκύπτει πάντως, για να επιτευχθεί η μείωση, επελέγη συν τοις άλλοις η εύκολη λύση της κατάργησης οργανικών θέσεων που ούτως ή άλλως ήταν κενές και άρα κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος με την απομάκρυνσή του.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Καλό θα ήταν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου να βρεθεί κάποιος να βοηθήσει τον αγαπητό κύριο Παπαδήμο να ξεκαβαλικέψει από το καλάμι του!
Έτσι, για να μην τρελαθούμε τελείως πια!
Επίσης, θα ήταν καλύτερα οι "φωστήρες" της επικοινωνίας που έχει για συμβούλους και στέλνουν τέτοιες απαντήσεις, να είναι πιο σεμνοί και πιο μαζεμένοι!
Ας δείξουν και λίγη συμπάθεια στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη αντί για να έχουν τέτοιο θράσος... για να μην το χαρακτηρίσω διαφορετικά!
Μία απάντηση όπου πχ θα εξηγούσαν στην "Δημοκρατία" πόσο δύσκολο, σύνθετο και πολύπλοκο είναι το έργο του πρωθυπουργού, ίσως και να γινόταν πιο αποδεκτή...  ΙΣΩΣ!
Γιατί κύριοι στο Μαξίμου, έτσι που τα έχετε κάνει τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον αποδεκτό... πόσο μάλλον η σύγκριση με τον ΓΑΠ ως επιχείρημα της ανάγκης... ΜΟΝΟ... 90 συμβούλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: