Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο"...

Σε προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας επιδόθηκε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, παρομοιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας με καρκίνο.

 Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ, η οποία μας είχε απασχολήσει και πριν από ένα εξάμηνο περίπου όταν η ίδια και η κυβέρνηση της είχαν απαιτήσει εγγυήσεις για να συναινέσουν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μίλησε σε σεμινάριο για επιχειρηματίες και ξεσπάθωσε κατά της Ελλάδας:
«Η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί αβεβαιότητα, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο είναι αβέβαιη, θα μεταδίδει την αβεβαιότητα».

Η ίδια, μάλιστα, συνέχισε την κριτική της στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι βρίσκεται πάντα εκτός στόχων:
«Η Ελλάδα πάντα υπολείπεται των στόχων του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει από κοινού. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο (για μείωση του χρέους) στο 120% του ΑΕΠ».

Μήπως σας διαφεύγει αγαπητή κα Ουρπιλάινεν, ότι το πρόγραμμα εκτός πραγματικότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα, είναι δημιούργημα των δανειστών και είναι αυτό που ευθύνεται για το μπλακ-άουτ στους στόχους;

ΠΗΓΗ  enimerwsi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Εκεί φτάσαμε...
Μας βρίζουν οι "ανύπαρκτοι" Φινλανδοί!
Όχι ότι δεν έχουμε δώσει κι εμείς δικαιώματα για κάτι τέτοιο αλλά... υπάρχουν και όρια!
Ανύπαρκτοι ιστορικά, ανύπαρκτοι ακόμα και σήμερα, 5εκ κάτοικοι όλοι κι όλοι, αλλά... μπήκαν στην ΕΕ και στην ευρωζώνη και απέκτησαν άποψη!
Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ίσως με εκλογές και νέα μονοκομματική και αυτοδύναμη κυβέρνηση με εντολή από τους πολίτες τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: