Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ...

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης της πολιτικής και των πολιτικών (ειδικά των μεγάλων κομμάτων) το οποίο δημιουργείται και στηρίζεται κυρίως από τα ΜΜΕ και δει τα λεγόμενα “διαπλεκόμενα”.

Ζούμε στην εποχή του “όλοι ίδιοι είναι” και, πάντα με την αρωγή των ΜΜΕ, στην εποχή του “αφού το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο όλοι είναι σάπιοι”.

Φαίνεται όμως ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται, έχουν απαξιώσει τα ΜΜΕ και απλά... κρίνουν και αποφασίζουν!

Κρίνουν πλέον με πολύ αυστηρότερα κριτήρια τους πολιτικούς (όπως πρέπει να γίνεται!) και αποφασίζουν ποιον θα στηρίξουν βάσει αυτών και όχι εξαπατώμενοι από υποσχέσεις για ρουσφέτια ή για... λεφτά που υπάρχουν!

Οι πολίτες ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι χωρίς να ακούν κορώνες και την κινδυνολογία η οποία επικρατεί στην πολιτική ζωή μας.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Εχθές, κόντρα στο ρεύμα και στο κλίμα της εποχής, έκανε στα Χανιά την καθιερωμένη πλέον πολιτική του ομιλία ο Μανούσος Βολουδάκης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, μέχρι πρόσφατα γραμματέας νέων τεχνολογιών του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Χανίων με την ΝΔ για τις επόμενες εκλογές.

Παρόλο που θεωρήθηκε “ρίσκο” η επιλογή μεγαλύτερης αίθουσας από τις προηγούμενες ομιλίες του (για όσους γνωρίζουν, η ομιλία έγινε στην αίθουσα του Ωδείου Χανίων)... γέμισε ασφυκτικά!

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, παρά το αντίθετο “κλίμα” της εποχής, ο Μανούσος Βολουδάκης, σε μία κατάμεστη αίθουσα, αναφέρθηκε στις θέσεις της ΝΔ για την χώρα αλλά και τοπικά για τον νομό Χανίων και καταχειροκροτήθηκε!

Ειδικά ότι είπε ότι “λεφτά δεν υπάρχουν και δεν μπορούμε να υποσχόμαστε πράγματα που δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε μόνο και μόνο για να κλέψουμε την ψήφο σας”.

Το χειροκρότημα ήταν ακόμα περισσότερο όταν από το βήμα της ομιλίας του ο Μ. Βολουδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που του έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην πολιτική του ομιλία λέγοντας ότι η ομιλία ήταν ανοιχτή, είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί στον τύπο γιατί “εμείς δεν κρυβόμαστε”!

Καθαρές κουβέντες, ειλικρινείς και, όπως λέμε στην Κρήτη, ντόμπρες!

Γι' αυτό είναι τόσο αγαπητός στην κοινωνία των Χανίων.
Γι' αυτό μπορεί και κυκλοφορεί πχ στην κεντρική αγορά των Χανίων παραμονή πρωτοχρονιάς (ο μόνος που το τόλμησε!) κοιτάζοντας τον κόσμο στα μάτια.
Γι' αυτό είναι τόσο αγαπητός και από τους συναδέλφους του.
Γι' αυτό και παραβρέθηκαν ο Κώστας Τζαβάρας (βουλευτής Ηλείας-τομεάρχης δικαιοσύνης ΝΔ) και ο Χρήστος Σταϊκούρας (βουλευτής Φθιώτιδας-αν. Υπεύθυνος τομέα οικονομίας ΝΔ) για να εκφράσουν την στήριξή τους σε έναν ικανό και έντιμο συνάδελφό τους.

Νομίζω ότι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...


 




Ελπίζω αυτό να είναι το καλό παράδειγμα και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι Χανιώτες ανοίγουν τον δρόμο και στηρίζουν έναν πολιτικό ο οποίος δεν τους έχει κοροϊδέψει και μιλάει την γλώσσα της αλήθειας.

Αν όλοι κάνουν το ίδιο τότε η αυριανή μας βουλή θα είναι πολύ καλύτερη, θα έχει  άλλη ποιότητα, ήθος, αρχές και αξίες.

Αν όλοι κάνουν το ίδιο τότε η χώρα θα έχει καλύτερο μέλλον.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: