Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η πόρτα του... φρενοκομείου!...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Επιχείρησα να σταχυολογήσω μερικές μόνο από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν τις τελευταίες ημέρες ενώ ο αρχηγός τους απουσίαζε στην Κόστα Ρίκα για την σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν όχι από χαμηλόβαθμα στελέχη της κομματικής πυραμίδας αλλά από υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου και από πρόσωπα που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι φιλοδοξούν να διαδεχθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Απολαύστε ένα μικρό απάνθισμα αυτόν των δηλώσεων:

Μανώλης Οθωνας: «Αν ήμουν τρόικα θα έπαιρνα το αεροπλάνο και θα έφευγα»

Χάρης Καστανίδης: «Η χώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε»

Ανδρέας Λοβέρδος: «Οποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό»

Πάρης Κουκουλόπουλος: «Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι»

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: «Δεν είχα διαβάσει το μνημόνιο γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις στο υπουργείο μου...»

Κώστας Σκανδαλίδης: «Υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να εκλέξει άμεσα νέο πρόεδρο»

Χρήστος Παπουτσής: «Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που κρατούσε κλειστά τόσο καιρό τα στόματα και ποιες δυνάμεις τα απελευθέρωσαν; Είναι άραγε τόσο αθώοι όλοι;»

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει σκορποχώρι. Ότι όποιος θέλει, λέει ότι θέλει για όποιον θέλει. Ότι οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών του είναι σχέσεις εχθρών και ότι ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει τον έλεγχο από τα χέρια του. Θα έλεγα κανείς μάλιστα ότι ορισμένες από τις θέσεις αυτές δείχνουν ότι αυτοί που τις εξέφρασαν δημοσίως, δεν έχουν μόνο πολιτικά αλλά ενδεχομένως και άλλης φύσεως προβλήματα.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πριν από πολλά χρόνια ότι η Ελλάδα είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Είμαι πολύ περίεργος, τι θα έλεγε αν ζούσε σήμερα για το ΠΑΣΟΚ και κάποια από τα στελέχη του.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: