Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

PSI ΗΤΑΝ ΚΑΙ... ΠΕΡΑΣΕ;...

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται περίτρανα πόσο στον κόσμο τους είναι οι κυβερνώντες μας.

Στις 11/01 και στο δείπνο του 1ου “Greece-UAE Business Forum 2012” ο Βενιζέλος έλεγε :
“οι συζητήσεις μας με τον ιδιωτικό τομέα για το σχήμα του PSI είναι προωθημένες και σε πολύ καλό σημείο”.

Ακόμα και μετά την πρώτη ημέρα συζητήσεων με τον Τσ. Νταλλάρα, ο Βενιζέλος δήλωνε :
“είμαι επιφυλακτικός, αλλά και πολύ αισιόδοξος”!

Καμία επαφή με την πραγματικότητα!

Βέβαια, για όποιον ήθελε να δει τα γεγονότα, ήταν εμφανές εδώ και καιρό ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είχε πεθάνει και την κρατούσαν ζωντανή τεχνητά για εσωτερική κατανάλωση.

Η χθεσινή ημέρα απλά έκανε εμφανέστερη την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα.

Ο Λ. Παπαδήμος ο οποίος εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως ο υπέρτατος σωτήρας της Ελλάδας, ο άνθρωπος που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους λόγω του διεθνούς κύρους του, ο καταλληλότερος πρωθυπουργός γιατί χαίρει της εκτίμησης των δανειστών μας και των εταίρων μας και θα απολαμβάνει διαφορετική αντιμετώπιση, αποδεικνύεται... μία από τα ίδια!

Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!

Ο Παπαδήμος συνεχίσει το “έργο” του ΓΑΠ εξίσου πειθήνια και ακόμα περισσότερο υπάκουα (στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό...) ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες συνεχίζουν να δέχονται απειλές και εκβιασμούς εν όψη κάθε δόσης, συμφωνίας, ακόμα και απλής συζήτησης ή “διαπραγμάτευσης”.

Άρα... “μηδέν εις το πηλήκιο”... που έλεγε και ο κύριος “λεφτά υπάρχουν”!

Από την άλλη, είναι λογικό η τρόικα να μην θέλει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όταν έχεις βρει έναν πλήρως υποταγμένο (και μάλιστα άνευ όρων!), υπάκουο και “βολικό”  πρωθυπουργό που αρκεί λίγο καλόπιασμα με 1-2 κοπλιμέντα για την προσωπική του “ακτινοβολία” και όλα πάνε καλά(!), ποιος ο λόγος να τον αλλάξεις;

Πόσο μάλλον όταν αυτός που όλοι θεωρούν βέβαιο διάδοχό του στην πρωθυπουργία “βγάζει γλώσσα”, ζητάει σοβαρές διαπραγματεύσεις, παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις και όλα αυτά με τον αέρα του ορθολογιστή αφού όλα όσα εξ αρχής έλεγε για το “σωτήριο” σχέδιό τους (δυστυχώς...) αποδείχθηκαν ορθά!

Έτσι, αντί να μας πουν “άντε γεια” από το IIF,  στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν  ότι η επικείμενη συμφωνία “δεν κατέστη δυνατό να τύχει θετικής ανταπόκρισης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη” αλλά...  “οι συζητήσεις διεκόπησαν ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική προσέγγιση στην δρομολογούμενη συμφωνία”.Χωρίς να αναφέρεται καμία ημερομηνία!

Με λίγα λόγια...

Το PSI... να ζήσουμε να το θυμόμαστε!

Επειδή όμως δεν θέλουν και αλλαγές τώρα που βολεύτηκαν... κάποια στιγμή... ελπίζουν πως... ίσως... εάν εφόσον και αφού... μπορεί να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα δούμε μήπως τότε... εάν και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις και το κλίμα είναι κατάλληλο και ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος... μπορέσουμε ίσως να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία!

Το PSI λοιπόν ήρθε για να μείνει!

Μπορεί να είναι σε κώμα, διασωληνωμένο και κλινικά νεκρό αλλά όσο βολεύει κάποιους η ύπαρξή του το καλώδιο δεν θα βγει από την πρίζα.

Απλή κοινή λογική...

 
ΥΓ : Κατά ΝΔ μεριά, όπου προφανώς κάποιοι έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει, έχουν σκοπό να αντιδράσουν ή... “λόγω των έκτακτων καταστάσεων η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου παραμένει” και τις εκλογές... να ζήσουμε να τις θυμόμαστε και αυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: