Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ” ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ...

Ο Λ. Παπαδήμος ήρθε ως “σωτήρας”.

Του έλεγαν ότι είναι ο καταλληλότερος, ο... καλυτερότερος, ο ένας και μοναδικός και τον “έπεισαν” να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να μας σώσει.

Πολύ θέλει ο άνθρωπος να καβαλήσει το καλάμι;
Και το καλάμι ως γνωστόν είναι άγριο άλογο!

Ήδη από τον σχηματισμό της “κυβέρνησής” του φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Λίγο αργότερα άρχισαν να ακούγονται διάφορα για τους συμβούλους του, μέχρι που σε επιστολή από το Μαξίμου στην εφημερίδα “δημοκρατία” φαίνεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξη 90(!) συμβούλων!
Δηλώνει δε ικανοποιημένος από το κατόρθωμά του γιατί “θα μπορούσε να έχει 125”!

Εκεί πλέον φάνηκε ότι το καλάμι το έχει σίγουρο!

Προ ημερών κυκλοφόρησε η φήμη(;) ότι ο “πρωθυπουργός” άφησε να εννοηθεί πως σε περίπτωση που οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν στην επιθυμητή συμφωνία για την μείωση του μισθολογικού κόστους θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός!

Ο άνθρωπος θέλει να μας κάνει ανταγωνιστικούς με το ζόρι!

Βέβαια, την επομένη και προφανώς υπό την πίεση των αντιδράσεων για την φασίζουσα νοοτροπία της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος τύπου το διέψευσε και έτσι οι Έλληνες εργαζόμενοι κοιμούνται πλέον ήσυχοι.

Δυστυχώς όμως ο “πρωθυπουργός” μπέρδεψε τα όσα λέγονται για εσωτερική κατανάλωση και για να τρομοκρατηθεί ο κατα-καημένος Έλληνας και θεώρησε ότι μπορεί να κάνει τα ίδια παντού.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στους New York Times “προειδοποίησε” τους πιστωτές μας ότι εάν το “εθελοντικό” κούρεμα του Ελληνικού χρέους δεν γίνει αποδεκτό από το 100% των ιδιωτών η χώρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το επιβάλει νομοθετικά!

Έτσι ο Λ. Παπαδήμος δίνει νέο νόημα στην έννοια του “εθελοντισμού” υπό την απειλή της επιβολής!

Μόνο που οι πιστωτές μας δεν είναι σαν τους “ζαβλακωμένους” από την εξαθλίωση Έλληνες.

Αυτοί δεν υπομένουν χωρίς να αντιδρούν.

Εχθές λοιπόν, και πάλι στους ΝΥΤ, εμφανίστηκε νέο δημοσίευμα όπου οι πιστωτές μας απειλούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε υποχρεωτική αναδιάρθρωση του χρέους της.

Εμ... έτσι γίνεται συνήθως “πρωθυπουργέ” μου.

Φίλοι σου είναι... ο επαγγελματικός σου κλάδος είναι...

Θα έπρεπε να τα ξέρεις αυτά και τουλάχιστον όταν δίνεις συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ να αφήνεις το καλάμι έξω από την αίθουσα.

Μην μας βρει το άδικο από εκεί που δεν το περιμένουμε (λέμε τώρα...).

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: