Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ποιος μπορεί να βασιστεί πλέον στην …λογική των Ελλήνων;

Γράφει ο γιατρος   Γιώργος Νεοφώτιστος.
 
    Δεν μπορώ να ξεχάσω  την τελευταία δραματική τηλεοπτική εμφάνιση  του Κ. Καραμανλή,  σαν πρωθυπουργό της Ελλάδας. Θυμάμαι έναν άνθρωπο που , απεκδυμένος από τη όποια έπαρση που του προσέφερε η εξουσία, είπε τις αλήθειες που σπάνια λέγονται από πολιτικούς.

« ..υπάρχει κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης της χώρας  και χρειάζονται να πάρουμε από κοινού κάποια  μέτρα..».

  Τότε , ενόψει και  των εκλογών που είχαν ήδη προκηρυχτεί, αυτή η ¨ομολογία¨  χαρακτηρίστηκε σαν πολιτική αυτοκτονία.

  Τα … ¨σκληρά¨ μέτρα που τόλμησε να ζητήσει από τον Ελληνικό λαό ήταν :   

  - Πάγωμα των μισθών στο δημόσιο  και στον ιδιωτικό  τομέα και αναστολή προσλήψεων στη κρατική μηχανή .

 Θυμάμαι την  αντίδραση της ομάδας  του ΓΑΠ ,  με πρώτο και καλλίτερο τον  υπουργό οικονομικών ο οποίος λίγους μήνες μετά  μας έσυρε στο μνημόνιο. Δεν είχαν αφήσει κανάλι για κανάλι που να μη στηλιτεύσουν,  διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, την   ¨μεγάλη απώλεια¨ του εισοδήματος των εργαζομένων που μεθοδεύει η …δεξιά .

     Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους. Τρία εκατομμύρια  Έλληνες ψήφησαν τότε το …σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ  που κατέβηκε με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν και δεν υπάρχει λόγος καθήλωσης μισθών..». Ένα εκατομμύριο που είχαν πριν  ψηφίσει ΝΔ, την  θεώρησαν ¨ασύμφορη..¨ για την τσέπη τους και επέλεξαν να απέχουν επιδεικτικά από τις εκλογές, συμβάλλοντας  έτσι στην εκλογική συντριβή της δεξιάς.

   Δεν  πέρασαν  παρά λίγοι μόνο μήνες,  που η φούσκα έσκασε και όλοι αυτοί, μαζί με τους πιο λογικούς ,  ήρθαν αντιμέτωποι με τη δεινή αλήθεια.  Αντί των αυξήσεων που ευαγγελιζόταν ο ΓΑΠ , έντρομοι διαπίστωσαν πως   οι επιλογές του, υπήρξαν πολύ διαφορετικές. 

      Όταν στη συνέχεια  αποκαλύφθηκε η  από μηνών  συνεννόηση του ίδιου του ΓΑΠ με το ΔΝΤ, κάτι που ομολογήθηκε  ακόμα και από τον Στρος Σκαν κατέρριψε τον μύθο που καλλιέργησε μετά η σοσιαλιστική κυβέρνηση πως .. δεν γνώριζε….   

   Η σοσιαλιστική συνταγή δυστυχώς είναι τόσο  γνωστή,  που ξεπερνά ακόμα και την απλή λογική. Οπαδός της θεωρίας πως    ¨ το μυαλό του ανθρώπου μοιάζει με άγραφο  χαρτί  στο οποίο,  εκείνοι που ξέρουν, μπορούν  γράψουν ότι θέλουν ..», εξακολούθησε να ψεύδεται  ασύστολα , μέχρι που ο Σαμαράς τον ανάγκασε να  ..εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.

     Γιατί άραγε όλα αυτά; Τι έγιναν όλοι εκείνοι   που τότε φώναζαν για αυξήσεις μισθών;

   Γιατί λοιπόν , εκείνοι που δεν δέχονταν ούτε το πάγωμα των μισθών  του, τώρα δεν ξεσηκώνονται..; Γιατί όσοι περίμεναν τις αυξήσεις  του ΓΑΠ  δεν  βγαίνουν να διαμαρτυρηθούν, ακόμα και όταν οι απολαβές τους  μειώθηκαν  πάνω από το 50% σε χρόνο μηδέν;

  Σιωπή , αποδοχή και ..σκύψιμο του κεφαλιού εξακολουθεί να είναι η …αντίδραση όλων τους..

     Πραγματικά είμαστε μάρτυρες  μιας κατάστασης που δύσκολα θα μπορούσε να εξηγηθεί και από τον ίδιο τον Φρόυντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: