Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι «58», το ΠΑΣΟΚ, ο κ Λοβέρδος…

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Όσοι σε μια Δημοκρατία επιθυμούν να ασχοληθούν και να πετύχουν στην πολιτική, πρέπει να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτοί, με την ψήφο τους, να τους δείξουν ότι επενδύουν σ’ αυτούς το μέλλον, το δικό τους και των παιδιών τους.

Το απόφθεγμα αυτό του Ναπολέοντα, παραλλαγμένο για την περίσταση, ισχύει σήμερα για την κίνηση των «58″ και για τις διεργασίες που εξελίσσονται στο ΠΑΣΟΚ, στις κινήσεις των κ.κ. Λοβέρδου και Γιαννίτση και γενικότερα στο χώρο που αυτοαποκαλείται «κεντροαριστερά».

Σκοπός η με πυρήνα τους «58″ δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα, εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Κάποιοι δημιουργούν ένα τεχνητό κλίμα, ότι από αυτή τη «ζύμωση» έρχεται «φρεσκάδα», στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πρόκειται περί πλάνης. Μάλλον πρόκειται περί συνδυασμού θεωρητικής αντιμετώπισης της πορείας της χώρας από τα ακαδημαϊκά έδρανα και απόπειρας σωτηρίας ναυαγών της πολιτικής.

Βλέποντας κανείς τον κατάλογο των «58″, διαπιστώνει ότι οι 26 από αυτούς είναι καθηγητές πανεπιστημίου ή, γενικότερα, εκπαιδευτικοί! Το ίδιο καθηγητές πανεπιστημίου είναι και οι ηγούμενοι του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κινήσεων. Ξεπερνώντας το απόφθεγμα του Μπίσμαρκ «τρεις καθηγητές – χάθηκε η Πατρίδα» – στην περίπτωση έχουμε πολύ περισσότερους – ο κάθε πολίτης έχει βιώσει τα αρνητικά αποτελέσματα της παρουσίας των καθηγητών στην πολιτική, από τον Α.Γ. Παπανδρέου και εντεύθεν. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι κ.κ. Σημίτης, Γιαννίτσης, Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χριστοδουλάκης, των οποίων η διαχείριση της πολιτικής εξουσίας προκάλεσε τεράστια ζημία στη χώρα και οι οποίοι σήμερα ηγούνται, ή ευνοούν και προωθούν τη «φρέσκια» κίνηση των 58.

Εκτός όμως της πικρής αυτής εμπειρίας για τους καθηγητές που συμμετείχαν τα τελευταία 30 χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, υπάρχει κι ένα ακόμη ζήτημα για τους «58″. Ζητούν ο λαός να τους εμπιστευθεί την ψήφο και το μέλλον του, όταν μεταξύ τους υπάρχουν και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.…

Στην Πολιτεία, στην οποία οι πολίτες έχουν μνήμη, ευαισθησίες και λογική, οι πολιτικοί που ζημίωσαν τη χώρα θα έπρεπε να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους, να τους ζητήσουν συγγνώμη και να επιδιώξουν να ξεχαστούν οι ίδιοι και οι αποτυχίες τους. Κι αν η αίτηση συγγνώμης είναι κάτι δύσκολο, ιδιαίτερα στους πολιτικούς, η περιθωριοποίησή τους είναι κάτι λογικό, για να μην ξύνουν πληγές του παρελθόντος…

Οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σημίτης, Γιαννίτσης και οι άλλοι όμως, που δημόσια στηρίζουν την κίνηση των «58″, νομίζουν προφανώς ότι ο λαός δεν διαθέτει μνήμη και ευφυία. Κάνουν λάθος. Ο λαός διαθέτει ευφυία και δεν ξεχνά ότι πληρώνει και θα πληρώνει για χρόνια πολύ ακριβά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
 
ΠΗΓΗ   tet-a-tet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: