Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ο Ν"...



ΤΟ BLOG ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 08-07...
 
 
 
 
Δεν φταίει η καλοκαιρινή ραστώνη...
 
Δεν θα απουσιάσω "λόγω διακοπών"...
 
Δυστυχώς για μερικές ημέρες θα βρεθώ στην "κόλαση" της Αθήνας
και μάλιστα για δουλειές!!!
 
Άλλωστε τι να κάνει μία Χανιώτισσα στην Αθήνα καλοκαιριάτικα;... Διακοπές;...
 
ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-07-12

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Βουλή και πασαρέλα...

Το «σεμνά και ταπεινά» ήταν ντιρεκτίβα του Κώστα Καραμανλή προς τους βουλευτές και υπουργούς του. Δεν τηρήθηκε. Η ανακολουθία λόγων και έργων δεν πέρασε απαρατήρητη από την κοινωνία και ο λογαριασμός πληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Ωστόσο, η παροχή εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου και στους συναυτουργούς του, αντί να βελτιώσει τα πράγματα, οδήγησε την πατρίδα στον γκρεμό.

Επειτα από το πέρας της πασοκικής λαίλαπας και της συγκυβερνητικής αμηχανίας, οι Ελληνες έδωσαν πάλι τον πρώτο λόγο στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυτονόητη (όχι για όλους) εντολή για σεμνότητα και ταπεινότητα. Διανύουμε μια περίοδο όπου οι πολίτες δεν αφήνουν τίποτα «να πέσει κάτω». Οποιαδήποτε επίδειξη αλαζονείας, αμετροέπειας και έλλειψης σεβασμού στο δράμα των πενομένων αντιμετωπίζεται ως εγκληματική και ασυγχώρητη πράξη.

Δυστυχώς, η χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών ήδη αποτελεί ένα κακό προηγούμενο. Ηταν η πρώτη ένδειξη ότι ορισμένοι και ορισμένες έχουν τον λαό γραμμένο στα παλαιότερα των πανάκριβων υποδημάτων τους.

Πολλές νέες αλλά και πεπειραμένες βουλευτίνες πήγαν για να ορκιστούν πίστη στο Σύνταγμα φορώντας ενδύματα αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ. Οι εξεζητημένες και απλησίαστες φίρμες των ρούχων αναλύθηκαν δεόντως από ειδήμονες, που είχαν προσκληθεί (επί τούτου) σε εκπομπές «κοινωνικής κριτικής».

Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κάποιος πώς είναι δυνατόν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού να διέπονται από τόσο μεγάλη άγνοια του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος, το οποίο θα κληθούν να διαχειριστούν.

Είναι επίσης εύλογο οι πολίτες να μην έχουν καμία πρόθεση να δώσουν περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση - αλλά ούτε και στην αντιπολίτευση. Αρα οι ηγεσίες των κομμάτων είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένες να τραβήξουν αυτιά. Μέχρι να πονέσουν!

Η τέχνη του τιτιβίσματος ...

Tου Παντελη Μπουκαλα 

Στην τέχνη του λόγου η αγάπη για το μικρό και το ευσύνοπτο, συμπυκνωμένη στην απόφανση «μεγάλο έργο, μεγάλο κακό», κρατάει τουλάχιστον από τον καιρό του Καλλίμαχου του Κυρηναίου. Πάνε περίπου δυόμισι χιλιετίες από τον 4ο/3ο αιώνα, οπότε άκμασε ο σπουδαίος λόγιος και ποιητής που χρησιμοποίησε συστηματικά την ίδια την ποίηση για να εξαπολύσει λιβέλους κατά των λογοτεχνικών του αντιπάλων και για να υπερασπίσει την αισθητική του θεωρία. Μολονότι ποιητής πάντως και σοφός, άρα ένας από αυτούς που, κατά Καβάφη, ακούνε τη «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» καθαρότερα από τους άλλους, δεν θα μπορούσε να μαντέψει τον «Ερωτα του Ελαχίστου» που άνοιξε τα φτερά του στις μέρες μας - φτερά τόσο μεγάλα που τείνουν να σκιάσουν άλλες μορφές του δημόσιου λόγου, εκτενέστερες.

Μιλάω για τον απόλυτο μινιμαλισμό του τουίτερ και των τιτιβισμάτων (κι άντε τώρα να γράψεις «τιττύβισμα», όπως θέλει το Λεξικό Μπαμπινιώτη, αυτό το ονοματοποιημένο, ηχομιμητικό «τιτίβισμα», όταν έτσι, απλουστευμένο, το γράφουν γενιές και γενιές). Το ηλεκτρονικό κείμενο - μήνυμα των 140 χαρακτήρων θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια νέου τύπου λογοτεχνία, κάτι σαν τα ακαριαία χαϊκού σε εκδοχή απελευθερωμένη από τη δεσμευτική φόρμα. Ηδη άρχισαν άλλωστε οι σχετικοί διαγωνισμοί διηγήματος.

Τα εκ κατασκευής υπερλακωνικά τιτιβίσματα συμφωνούν και απορρέουν απ’ όλα τα ισχύοντα δόγματα, περιοριστικά της ζωής μας ώς ένα βαθμό (συνήθως μεγάλο), με κυριότερο εξ όλων το λατρευτικά αντιμετωπιζόμενο «ο χρόνος είναι χρήμα», όπερ σημαίνει ότι αν θες να πεις κάτι, πες το χωρίς να σπαταλάς τον χρόνο σου και τον χρόνο όσων σε διαβάζουν. Αν όμως ο δημόσιος λόγος πάσχει, μπορεί να γιατρευτεί με τιτιβίσματα; Το ερώτημα δεν είναι «τεχνοφοβικό», ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Βλέποντας πόσο μεγάλη είναι η παρεμβατική ισχύς του τουίτερ και πόσο η δημόσια συζήτηση (για τα κόμματα, την τέχνη, τα μίντια, το ποδόσφαιρο...) στρέφεται γίρω από το τιτίβισμα κάποιου «επωνύμου», συμπεραίνουμε ότι σχεδόν τα μόνα «μηνύματα» που βρίσκουν παραλήπτες είναι τα «τουίτ». Τα τιτιβίσματα εντούτοις, λόγω της ιδιοσυστασίας τους, δεν μπορεί να είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, άλλο απ’ ό,τι είναι τώρα: μπηχτές (για να τραφεί το κουτσομπολιό), αστειάκια, αξιώματα ή χρησμοί, επίτηδες σκοτεινοί όχι για να έχουν πολλές σημασίες, ανάλογα με την ανάγνωση, αλλά για να φαίνεται ότι έχουν βαριά σημασία, ακόμα και αν δεν έχουν την παραμικρή.

Μας πήρε λ.χ. μια βδομάδα να σκεφτόμαστε τι ακριβώς εννοούσε ο τουιτάρων κ. Παπουτσής με τον «προσωπικό του επαναπροσδιορισμό». Και χάσαμε έτσι τον χρόνο μας, που «είναι χρήμα». Ενώ αν είχε πει διά μακρών τι (δεν) ήθελε να πει, σε μισή ώρα θα αλλάζαμε θέμα. Το ίδιο θα συνέβαινε με τις βλακειούλες κάποιας καλλιτέχνιδας για τη Χρυσή Αυγή, που της πρόσφεραν την κατά Γουόρχολ δεκάλεπτη φήμη, όπως καθετί το προκλητικά βλακώδες.

ΠΗΓΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΑΤΣΑΣ : 1930 - 2012...

Ο Νέστορας Μάτσας-αδελφός του εμβληματικού «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου Αρτέμη Μάτσα-έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο. Από τις ξεχωριστές φυσιογνωμίες των γραμμάτων, δημοσιογράφος μαζί και λόγιος, συγγραφέας και μεταφραστής, αγάπησε τα γράμματα και τις τέχνες και έλαβε πλήθος διακρίσεων.

Σε εποχές δύσκολες άφησε πίσω του την Αθήνα για το μακρινό Παρίσι, στο οποίο έφτασε με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης για να σπουδάσει θέατρο, κινηματογράφο και δημοσιογραφία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του 40, ξεκίνησε να αρθρογραφεί αρχικά ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΣΤΙΑ» αλλά τα περιοδικά «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ», ενώ στενή ήταν η συνεργασία του και με την κρατική τηλεόραση.

Του ουσιαστικό ωστόσο μεράκι του ήταν η λογοτεχνία και η φιλοσοφία. Διέθετε μια δική του ερμηνευτική ματιά για τα σπουδαία αρχαία κείμενα όπως τους Πλατωνικούς Διαλόγους, τα φιλοσοφικά κείμενα των Κυνικών και των Σκεπτικών δημοσιεύοντας μάλιστα μια σειρά από βιβλία. Συνολικά τα 35 βιβλία του έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια κόσμου καθώς έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες-ακόμη και στα κινεζικά-και έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις.

Εκτός από φιλοσοφική θεώρηση ο Νέστορας Μάτσας διέθετε και μια ξεχωριστή εθνογραφική ματιά αφού ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε τέτοιους είδους εκπομπές και έκανε δημοφιλή στην κρατική τηλεόραση τα επιμορφωτικά-λαογραφικά ντοκιμαντέρ-τα οποία επίσης διακρίθηκαν. Μεταξύ των βραβείων που έχει λάβει καταγράφουμε ενδεικτικά: Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Κρατικό Βραβείο Μυθιστορηματικής Βιογραφίας, Διεθνή Έπαινο Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Βραβείο Πόλεως Αθηνών, Δημοσιογραφικό Βραβείο Ιδρύματος Μπότση, κ.ά.

Γενικά, μιλώντας, ο Νέστορας Μάτσας ανήκε στην παλιά γενιά των μορφωμένων ανθρώπων, με ήθος και συνέπεια, ένας άνθρωπος αβρός με αστική καταγωγή. Καινοτόμος σε πολλές περιπτώσεις και ακάματος γραφιάς δεν σταμάτησε να γράφει για θεωρία και φιλοσοφία ακόμη και μέχρι πρόσφατα: χαρακτηριστικό είναι το βιβλίο του σύγχρονα με τις θεωρίες του Φρόυντ και τον σύγχρονο κόσμο αλλά και τα πλήθος δοκιμιογραφικά του σχόλια.

Εν ολίγοις υπήρξε ένας αυθεντικά καλλιεργημένος άνθρωπος βγαλμένος από τη λόγια πραγματικότητα μιας άλλης εποχής. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Καισαριανής, ενώ παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.
 

ΚΚΕ: ένα κόμμα δίχως κολλήματα που ξέρει να διαβάζει το πνεύμα των καιρών!...

Γράφει ο Μαύρος Γάτος

«Ούτε να το σκέφτεσαι! Η πτέρυγα είναι δική μου». «Μα εσύ δεν έλεγες πως δεν υπάρχει δικό μου και δικό σου, αλλά δικό μας;». «Έτσι είναι ο καπιταλισμός! Αφού έτσι μας θέλει, έτσι θα μας έχει». «Μα ήρθες τελευταίος!». «Έτσι νομίζεις! Η διαλεκτική κίνηση της ιστορίας θα αποδείξει πως αυτή η εκλογική μας ήττα δεν ήταν παρά μία ακόμη αναγκαιότητα προς την αφύπνιση, την αυτοπραγμάτωση του προλεταριάτου και τον τελικό θρίαμβο».

Οι θέσεις του ξεχειλίζουν πάντοτε από ιστορική ενόραση, εμβρίθεια και συνέπεια. Απαιτούμενη συνθήκη από την πλευρά των πιστών του, να διαθέτουν σισύφεια υπομονή, να πιστεύουν στη δευτέρα παρουσία και, ει δυνατόν, στην μετεμψύχωση, καθώς επίσης η ακλόνητη βεβαιότητα ότι όσο πιο σκατά πάνε τα πράγματα, τόσο πιο κοντά πλησιάζουμε στη λύτρωση.

Ειδικότης του να τα βλέπει όλα από την ανάποδη: να αντιστρέφει τα σχήματα και τα επιχειρήματα, ακόμη κι όταν αυτά αφορούν το αυτονόητο: ό,τι όλα γίνονται για λόγους ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών και γεωπολιτικής ισχύος.

Με τη θρησκεία δεν τα πάει πολύ καλά, διότι σε μία υλιστική φιλοσοφία βασισμένη στις σχέσεις παραγωγής και στην κριτική της αξίας και του εμπορεύματος δεν χωρούν μεταφυσικές πεποιθήσεις, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να θολώνουν και να κοιμίζουν τις συνειδήσεις, άσχετα από το γεγονός ότι ο υλισμός, από τη στιγμή που εμφανίζεται ως ιδεολογία, μετατρέπεται ο ίδιος σε μεταφυσικό σύστημα πεποιθήσεων.

Αγαπημένη του φαντασίωση, εκείνη της συστρατευμένης συλλογικότητας. Η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι η αντωνυμία «Εμείς», ακολουθούμενη συνήθως από αρνητικό μόριο: «Εμείς δεν πιστεύουμε...», «για 'μας δεν ισχύει...», «εμείς δεν θα ενδώσουμε...», κ.ο.κ.

Λίγα κεντρικά γραφεία πολιτικού κόμματος τα περιβάλλει μια τέτοια αδιαπέραστη αχλή στρατηγείου του Κόκκινου Στρατού ή αρχηγείου της KGB: το κτίριο του Περισσού, με την επιβλητική σοσιαλιστικού ρεαλισμού αρχιτεκτονική του, σε κάνει να νομίζεις πως από στιγμή σε στιγμή θα ξεπροβάλλει στην είσοδό του ο Μπρέζνιεφ μετά της συζύγου και της κόρης, οι οποίες για κάποιο ανεξήγητο λόγο μοιάζουν συνομήλικες.

Αισθητική του επιλογή να μην ακολουθεί καμία αισθητική, διότι η αισθητική και το πολιτικό μάρκετινγκ αντίκεινται στην καθαρή πολιτική και εμπίπτουν στο πεδίο της διαδικασίας φετιχοποίησης του εμπορεύματος, η οποία (πράγμα κακό!) συγκαλύπτει την εργασία από την οποία προέκυψε, απομακρύνοντας το προϊόν από την πρωταρχική πηγή του.

Το όνομά του είναι ΚΚΕ. Σήμα του το σφυροδρέπανο και αυτό που αρνείται πεισματικά να δει είναι πως αν δεν αλλάξει τακτική και λογική, σε λίγο όχι μόνο στασίδι δεν θα βρίσκει, αλλά επιπλέον θα βρεθεί να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Βουλής από καφενείο της πλατείας Συντάγματος...

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr

Ατεκμηρίωτος και ανάλγητος: Mακάριοι οι μη κατέχοντες...

Γράφει ο Νίκος Γιαννιός

Ναι, ατεκμηρίωτος και ανάλγητος είναι ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι ο προηγούμενος υπουργός των οικονομικών επεχείρησε να εντοπίσει και να συλλάβει την φοροδιαφυγή με την χρήση των τεκμηρίων.

Τα τεκμήρια βέβαια δεν είναι Ελληνική εφεύρεση. Τα εφάρμοσαν πρώτοι οι Αμερικανοί στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης για να εντοπίζουν τους φοροφυγάδες. Εμείς όμως μετατρέψαμε τα τεκμήρια σε αποδεικτικά στοιχεία, αυθαίρετα, ατεκμηρίωτα, άδικα και εν πολλοίς ανάλγητα και με αυτά φορολογούμε φοροφυγάδες και συνεπείς, πλούσιους και φτωχούς.

Θα έπρεπε ίσως να χαρακτηρίσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις ηλίθιες αλλά δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό στις πράξεις ενός πολύ ευφυούς ατόμου.

Προκύπτει λοιπόν λογικό το συμπέρασμα ότι ο εν λόγω υπουργός γνώριζε ποια θα ήταν τα αποτελέσματα των επιλογών του όταν τις απεφάσισε και τις έθεσε σε εφαρμογή. Το γνώριζε αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις που έφεραν σε κατάσταση απελπισίας εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Στόχος δεν ήταν ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής αλλά η συλλογή χρημάτων από όποιον πίστευαν ότι μπορούσαν να τα πάρουν και λέω πίστευαν διότι τα μέτρα δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αποδεδειγμένη κατοχή χρημάτων αλλά το ενδεχόμενο της κατοχής τους. Έτσι λοιπόν ζήτησαν χρήματα από αυτούς που είχαν αλλά δυστυχώς και από αυτούς που δεν είχαν.

Έχεις σπίτι, έχεις λεφτά. Δεν έχεις σπίτι και νοικιάζεις, πάλι έχεις λεφτά. Έχεις αυτοκίνητο, έχεις λεφτά. Έχεις παιδιά, έχεις λεφτά. Έχεις βάρκα έχεις λεφτά. Έχεις λεφτά γιατί εγώ ο παντογνώστης υπουργός σου θεωρώ λογικό ότι θα έπρεπε να έχεις, κι αν δεν έχεις κακό του κεφαλιού σου.

Έτσι λοιπόν ο μεγαλογιατρός και ο άνεργος, ο βιομήχανος και ο εργάτης, ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια και πληρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσό εφόσον έχουν κάτι στην κατοχή τους. Η γνωστή ρήση αντιστράφηκε «Μακάριοι οι μη κατέχοντες». Πράγματι μακάριοι οι μη κατέχοντες πάμπλουτοι φοροφυγάδες πού έχουν φροντίσει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία να τα έχουν σε ανώνυμες και Off Sore εταιρίες.

Δεν θα ήταν λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό ευκολότερο και δικαιότερο να κοιτάξουν στις τράπεζες να δουν πόσα είχα πέρυσι και πόσα έχω τώρα για να καταλάβουν πόσα κέρδισα στην διάρκεια του χρόνου; Δεν θα ήταν λογικό να βάλουν τους αδιάφθορους να ψάξουν ακόμη και στα σκουπίδια μου για να βρουν αποδεικτικά στοιχεία της φοροδιαφυγής που διέπραξα;

Εκείνα τα λίγα που άρπαξαν με την βοήθεια των τεκμηρίων ήσαν μονάχα ψίχουλα για τους φοροφυγάδες. Δεν τους πόνεσαν. Δεν τους έλειψαν. Ήταν ένα μικρό μονάχα μέρος των κλεμμένων. Του φτωχού όμως αυτά τα λίγα ήσαν το φαΐ των παιδιών του, του συνταξιούχου το φάρμακο για την πίεση ή το δωράκι για τα εγγόνια και της άνεργης μάνας το γάλα του μωρού.

Τέτοιες πρακτικές καταδεικνύουν παντελή έλλειψη ήθους και όχι μόνο πολιτικού. Κάνατε κύριοι τον κόσμο αυτής της χώρας να κλάψει. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Ντροπή σας.

Από τον νέο πρωθυπουργό αλλά περισσότερο από την νέα Βουλή απαιτούμε την άμεση κατάργηση της φορολόγησης των φτωχών με τα τεκμήρια. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που υποχρεούνται να καταβάλουν οι άνεργοι νέοι μας και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που καθιερώθηκε ως μόνιμη πλέον και την ζητάτε από όλους ακόμη και από εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν, στον υπολογισμό της οποίας μάλιστα χρησιμοποιούνται και τα τεκμήρια.

Στηρίξτε τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Ζητείστε τους συγνώμη. Τους κάνατε να πονέσουν πολύ και δεν το άξιζαν.

ΠΗΓΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Διωγμός Ελλήνων...

Στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι και νομοταγείς πολίτες έχουν την τύχη των ανασφάλιστων και οι ανασφάλιστοι μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.

Απόδειξη γι' αυτό οι εικόνες ντροπής στα φαρμακεία του Πειραιά, όπου εξυπηρετούνται οι ασθενείς ολόκληρου του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ανθρωποι που πληρώνουν μια ζωή χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία περιμένουν στο λιοπύρι έξω από τα πειραϊκά φαρμακεία με το κουπόνι της σειράς προτεραιότητας ανά χείρας!

Ο ΕΟΠΥΥ δεν εξυπηρετεί τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κοινού και την έκθεση πολλών συμπολιτών μας σε άμεσο κίνδυνο.

Μεταξύ των άλλων οφειλών, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να καλύψει και 250 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν... ξεμείνει από το 2011.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι, αδήλωτοι και ανασφάλιστοι μετανάστες απολαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη από το χρεοκοπημένο κράτος.

Ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, έλεγε τον Οκτώβριο του 2010 στη Βουλή ότι «περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας».

Αυτό το όργιο παρανομίας σε βάρος των νομοταγών πολιτών είχε υποσχεθεί ο κ. Λοβέρδος ότι θα λάμβανε τέλος και ότι οι λαθρομετανάστες θα υποχρεώνονταν να συμβάλλουν στα έξοδα της νοσηλείας και της περίθαλψής τους.

Οπως ήταν αναμενόμενο, καμία από τις εξαγγελίες του ανθρώπου που διέλυσε την Υγεία δεν υλοποιήθηκε και η πατρίδα μας κατέστη ένα ξέφραγο αμπέλι στο οποίο πληρώνουν οι... ιθαγενείς για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους παράνομους μετανάστες!

Αυτό το κακόγουστο αστείο πρέπει να σταματήσει δίχως χρονοτριβή και η νέα κυβέρνηση να φροντίσει για τα δέοντα.

Ολοι έχουμε δικαιώματα στην Ελλάδα, αλλά τις υποχρεώσεις τις φορτώνονται μόνο οι Ελληνες!



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Επειδή προσφάτως βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να έχω κάποιον δικό μου άνθρωπο στο νοσοκομείο ομολογώ ότι δεν άκουγες και πολύ την Ελληνική γλώσσα...
Μάλιστα, συζητώντας με φίλη ψυχολόγο του νοσοκομείου μου έλεγε πόσο δύσκολο είναι πια να κάνουν την δουλειά τους αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν είναι Έλληνες και δεν μιλάνε Ελληνικά!
Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς έχουν πληρώσει κάποια στιγμή της ζωής τους ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα αλλά θα μου έκανε εντύπωση εάν ήταν ασφαλισμένοι έστω οι μισοί!
Σε μία χώρα με τόσο έντονο οικονομικό πρόβλημα, με χρεοκοπημένα νοσοκομεία και ασφαλισμένους  Έλληνες ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους δεν νομίζω ότι μπορούμε να παρέχουμε περίθαλψη σε τόσο μεγάλο πληθυσμό λαθρομεταναστών.
Ας το κάνει κάποια άλλη χώρα που μπορεί...

Όταν τα στερνά σε δικαιώνουν…μετά τι ;...

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος

 Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από τις εκλογές και ένα -  ένα από τα  επιχειρήματα εκείνων που πολέμησαν με λύσσα τη πολιτική   του Σαμαρά, αρχίζουν να  καταρρίπτονται.

   Είναι  το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο να μη αρέσει σε κανέναν Έλληνα  το  κάθε είδους  μνημόνιο, η κάθε διακρατική συμφωνία που τον κάνει πιο φτωχό από τα χθες... Ε αυτό  δεν είναι κάτι που  ανακαλύφτηκε ...σήμερα. Είναι  το πιο απλός κανόνας που διέπει  τη ψυχολογία του πολίτη.

    Και εδώ μπαίνει το ερώτημα.

  Μπορώ να εμπιστεύομαι κάποιον πολιτικό που  ...εγνωσμένα προσπάθησε να με παραπλανήσει προεκλογικά;

   Πόσες κορώνες αντιΣαμαρικές  εκτόξευαν  οι λεγόμενοι… Ανεξάρτητοι  Έλληνες του Καμμένου, αποδίδοντας  του χαρακτηρισμούς   που παραπέμπουν σε εμφυλιοπολεμικές   ...περιόδους.

   Ο  ¨προδότης¨ …που παρέδωσε  την πατρίδα του στη Τρόικα..!!!

   Να οι Κύπριοι αδελφοί μας ..που βρήκαν αλλού χρήματα χωρίς να καταφύγουν σε μισητά μνημόνια…!

   Να οι Ισπανοί που πήραν χρήματα ...χωρίς …καμιά υποχρέωση...!

   Και αίφνης …λίγο μετά τις εκλογές ...  η ...αχλή διαλύθηκε...

  «Μνημόνιο με σκληρούς όρους» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της  Κυπριακής εφημερίδας  «Αλήθεια».

   Τρόικα  και στην  Ισπανία …

  Μήπως  κάποιοι  σε αυτή τη χώρα  θα πρέπει να εγκαλέσουν ...τους πολιτικούς εκείνους που ψεύδονται προεκλογικά και να τους καθίσουν στο σκαμνί  με τη κατηγορία πως ενώ ¨γνώριζαν¨ εν τούτοις… είπαν  συνειδητά ψέματα;

  Και μήπως  κάποιοι που ψήφισαν  τους ¨ψεύτες¨ αυτούς πολιτικούς  θα έπρεπε να ζητήσουν ¨πίσω¨  τη ψήφο τους...;

   Ίσως θα ήταν μια καλή αρχή ώστε να σταματήσει   η πολιτικάντικη πολιτική τύπου  του Δελαπατρίδη  που βασανίζει χρόνια  τώρα τη χώρα...

Ας αφήσουμε τις «τεχνικές βοήθειες» και ας κάνουμε κάτι εμείς!...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι προφανές ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες του Νότου υποβάλλουν αιτήματα για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Πριν καλά-καλά μπει η εβδομάδα, αιτήματα υπέβαλαν επισήμως η Ισπανία και η Κύπρος.

Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον σε όλο του το μεγαλείο.

Τρία χρόνια τώρα – στην πραγματικότητα από το 2008, όταν, σε Σύνοδο Κορυφής, αποφάσισαν να φέρουν το ΔΝΤ στην Ευρώπη, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημά τους, μεταθέτοντάς το για άλλη μια φορά στις πλάτες άλλων – περιφέρονται από Σύνοδο Κορυφής σε Eurogroup και από Eurogroup σε μίνι συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, στασιμότητα, λιτότητα και ξανά λιτότητα, που τελικά σκότωσε την οικονομία.

Καταχάρηκαν όταν βρήκαν ξαφνικά μπροστά τους τον… από μηχανής θεό Γ. Παπανδρέου, που τους πρόσφερε στο πιάτο το εξιλαστήριο θύμα, την Ελλάδα.

Άρχισαν να διατυμπανίζουν πως «η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση» και εξαπέλυσαν την τρόικα, η οποία επέβαλε σειρά αντιαναπτυξιακών μέτρων, ενώ παράλληλα επί δύο χρόνια παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στη χώρα μας κάνοντας ότι δεν βλέπει πως το πρόβλημα ήταν πολιτικό.

Μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία.

Ακριβώς τώρα, αύριο, στη Σύνοδο Κορυφής – παρά την ατυχία να μην παρίσταται ο πρωθυπουργός – εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι, έτσι κι’ αλλιώς, δεν προβλέπονται αποφάσεις για μας, η ελληνική αντιπροσωπεία οφείλει να θέσει το θέμα ωμά:

Μας σκοτώσατε – με την επίνευση της τότε κυβέρνησης που αποδέχθηκε τα πάντα – και δεν πετύχατε τίποτε.

Αντίθετα, η κρίση χρέους εξαπλώθηκε, δημιουργήθηκε γενικός πανικός, εξαγριώσατε τις αγορές, προχωρήσατε σε βιαστικά κουρέματα, προκαλέσατε ενεργοποίηση των cds, χρεοκοπήσατε όλη την Ευρώπη.

Όσο για την Ελλάδα, δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Απαιτούνται αποφάσεις δυναμικές, που θα βάλουν μπροστά την οικονομία της.

Γρήγορες, έξυπνες κινήσεις, κατάργηση – επιτέλους – της γραφειοκρατίας που εμποδίζει τις επενδύσεις, νομική ασφάλεια για όσους (εκτός ΕΕ, βέβαια) που θέλουν να επενδύσουν και πάταξη κάθε προσπάθειας που εμποδίζει να εκσυγχρονιστεί – επιτέλους – η χώρα.

Να πούμε ότι θα κάνουμε πέντε πράγματα και να τα κάνουμε.

Και σε όποιον αρέσει.

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ιστορία με τις έξωθεν «τεχνικές βοήθειες».

Μέχρι στιγμής δεν πρόσφεραν τίποτε – ο περίφημος Χορστ Ράιχενμπαχ και η ομάδα του έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ήταν μόνο για τις… συνεντεύξεις. Αγνοείται η τύχη τους εδώ και μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, πληροφορούμεθα ότι προχωρεί η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με σκοπό την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Φυσικά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε – και θα κοστίσει και 1,2 εκ ευρώ!

Ο ΟΟΣΑ θα φέρει μια ωραία έκθεση και – αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση – δεν θα γίνει τίποτε!

Διότι αν υπάρχει πολιτική βούληση για πάταξη της γραφειοκρατίας, ο ΟΟΣΑ περιττεύει.

Εκτός κι’ αν πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουμε τον κ. Άνχελ Γκουρία, μέγα θαυμαστή των κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, που μας έλεγε πως κυβέρνηση που έχει στο δυναμικό της στελέχη προερχόμενα από τον ΟΟΣΑ… αποκλείεται να αποτύχει.

Αν πρέπει να το πιούμε κι’ αυτό το ποτήρι, ας το πιούμε.

Αλλά ας καταλάβουμε πως με εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ξένους επιτηρητές δεν γίνεται τίποτε.

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς!

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Ανεξάρτητες αρχές...

Η σύγχρονη νεοταξική μόδα, η οποία αργά και σταθερά αφαιρεί εξουσίες από τα εθνικά Κοινοβούλια, είναι οι «ανεξάρτητες» αρχές. Η λειτουργία τους επεκτείνεται από τον έλεγχο της... ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων μέχρι την «προστασία» των προσωπικών δεδομένων. Στεγάζονται σε πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις και απασχολούν ορδές από βολεμένους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν σαφές αντικείμενο, αλλά οι αποδοχές τους -σε σύγκριση με άλλους, σκληρά εργαζόμενους Ελληνες- είναι προκλητικές.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (μια επινόηση του Κώστα Σημίτη) θα καταβάλει ενοίκια, μόνο για το 2012, ύψους 400.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους! Τα κοινόχρηστα για τα γραφεία που νοικιάζει η εμπροσθοφυλακή της παγκόσμιας διακυβέρνησης και τα οποία πληρώνουν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι φτάνουν τα 100.000 ευρώ! Δηλαδή 8.333 ευρώ τον μήνα!

Αν κάποιος πολίτης δει τον προϋπολογισμό αυτής της άχρηστης δομής, η οποία δεν παράγει κάτι, αλλά πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, θα μείνει άναυδος από τις δαπάνες για τη μισθοδοσία, τις υπερωρίες, τα ταξίδια και τα λοιπά έξοδα που διασφαλίζουν το ευ ζην μερικών άριστα δικτυωμένων παραγόντων του δημόσιου βίου.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κόψει με το μαχαίρι τούτες τις πολυτέλειες. Να στεγάσει σε δημόσια κτίρια όποιες αρχές κρίνει ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτές και να περικόψει ανελέητα το όργιο της κατασπατάλησης του υστερήματος του ελληνικού λαού.

Μπορεί μερικοί να ευνοούνται από το χονδρεμπόριο αέρα κοπανιστού, που πουλάνε αυτές οι «ανεξάρτητες» αρχές, αλλά ο κόσμος πεινάει και η κοινωνία δεν σηκώνει πλέον αυτές τις προκλήσεις.

Ιδού μια καλή αρχή για εξοικονόμηση πόρων!



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ανέκαθεν με ενοχλούσαν οι "ανεξάρτητες αρχές".
Δίνουν την εντύπωση ότι αποδεχόμαστε ως έχει το "σάπιο κράτος" και χρειαζόμαστε κάποιους τρίτους για να κάνουν σωστή(;) δουλειά.
Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο της "δημοκρατίας" είπα να ρίξω μία ματιά στις ιστοσελίδες των "ανεξάρτητων αρχών".
Κατ' αρχάς... 7 "ανεξάρτητες αρχές", 7 διαφορετικές ιστοσελίδες με 7 διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης και δομής άρα... 7 διαφορετικά τιμολόγια κατασκευής ιστοσελίδας!
Μερικές οφείλω να ομολογήσω ότι ενημερώνονται.
Είναι όμως και κάποιες που δημιουργούν απορίες...
Τουλάχιστον ως ιστοσελίδα λειτουργεί.
Έχει βέβαια και δελτία τύπου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, για τα βίαια γεγονότα της Πάτρα και διάφορα άλλα εντελώς άσχετα με τον τίτλο της "ανεξάρτητης αρχής" αλλά λειτουργεί και ενημερώνεται.
Το γνωστό σε όλους μας ΑΣΕΠ αλλιώς ξεκίνησε και αλλού η "ζωή" το πήγε αλλά, ως ιστοσελίδα,  λειτουργεί και ενημερώνεται.
Μέχρι και δημοσκόπηση για την χρησιμότητά του διενεργεί!
Εδώ τώρα αλλάζουν τα πράγματα...
Δελτία τύπου για το 2012...  2 (δύο)!
Δελτία τύπου για το 2011... 4 (τέσσερα)!
"Νέα" για το 2012... 5 (πέντε)! (το ένα είναι ανακοίνωση στις 27-01-12 για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28/01!)
Σε κάνει να αναρωτιέσαι... τι κάνουν;
Η πρώτη "ανεξάρτητη αρχή"!
Η δράση της γνωστή κυρίως στους δημοσιογράφους... ή μάλλον... σε κάποιους δημοσιογράφους.
Πάντως η ιστοσελίδα της λειτουργεί και ενημερώνεται ημερησίως.
"Θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού" λέει και ας πούμε ότι το κάνει...
Η ιστοσελίδα της είναι από τις καλύτερα στημένες και ενημερωμένες.
Ροζ/μωβ ιστοσελίδα(;) με ένα κατεβατό "συνοψισμένες" δραστηριότητες.
Ενημερωμένη και φαντάζομαι για τους ενδιαφερόμενους αρκετά οργανωμένη.
Την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αρχής την είδαμε κατά την διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή όπου ο σκοπός της ("η προστασία του απορρήτου των επιστολών, της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο καθώς και την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών") επετεύχθη!
Αραιά και που ενημερώνουν την ιστοσελίδα τους, μάλλον για να δείξουν ότι υπάρχουν και κάτι κάνουν...
Με λίγα λόγια...
Οι 7 "ανεξάρτητες αρχές" θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα στα αντίστοιχα υπουργεία, να λειτουργούν όπως πρέπει και να μην κοστίζουν όσο κοστίζουν χωρίς λόγο και αιτία.
Απλή κοινή λογική... 

Η τελευταία ευκαιρία πριν τη δραχμή...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Όταν εκεί κατά το τέλος του 2009 ακούστηκαν οι πρώτες φωνές για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, οι αντιδράσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν έντονες. Κι ας έκανε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ο τότε πρωθυπουργός με τον τότε επικεφαλής του Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2010 η χώρα μας έμπαινε πανηγυρικά στο Μνημόνιο το οποίο υποτίθεται ότι θα μας οδηγούσε στις αγορές το αργότερο μέχρι το... 2012.

Θυμάμαι ότι μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, όταν όλα έδειχναν ότι οδηγούμασταν κατευθείαν πάνω στα βράχια, ξεκίνησε από ορισμένους η κουβέντα για αναδιάρθρωση του χρέους μας. Οι πρώτοι που τόλμησαν να το ψελλίσουν, για το μόνο που δεν κατηγορήθηκαν ήταν η... εσχάτη προδοσία.

Τελικά, ούτε την αναδιάρθρωση γλυτώσαμε και μάλιστα εις διπλούν με διακομματική συναίνεση. Μάθαμε μάλιστα ότι το «κούρεμα» όχι μόνο δεν είναι «προδοσία» αλλά ουσιαστικά αποτελεί «ευλογία» αφού ένα μεγάλο κομμάτι χρέους έφυγε από τις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Η ίδια ιστορία των διαψεύσεων που τελικά... διαψεύστηκαν , παντού. Στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία οι κυβερνήσεις εξόρκιζαν την πιθανότητα να μπουν σε μηχανισμό στήριξης. Το έκαναν τελικά και οι δύο.

Η Ισπανία , μια οικονομία με μεγάλη παραγωγική βάση, διέψευδε μετά βδελυγμίας τις φήμες ότι θα ερχόταν και η δική της σειρά. Τελικά υπέβαλε επίσημο αίτημα για ενίσχυση των τραπεζών της με 100 δις. ευρώ. Από κοντά και η Κύπρος που τα 10 δισεκατομμύρια τα οποία ζητά ακούγονται σχετικά μικρό ποσό, όμως αποτελούν το μισό της ΑΕΠ.

Η Ιταλία επιμένει να ανθίσταται και να διαβεβαιώνει ακόμα ότι δεν υφίσταται ζήτημα για την ίδια. Ποιος την πιστεύει όμως πια;

Η Ευρώπη φλέγεται και αρκετοί είναι εκείνοι που μέσα σε αυτή την φωτιά, την Ελλάδα την έχουν ήδη ξεγραμμένη

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτης Τζορτζ Σόρος έγραψε ένα άρθρο στους Financial Times όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η γερμανική απόρριψη όλων των προτάσεων για αναπτυξιακά μέτρα «απειλεί να μετατρέψει τη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη σε φιάσκο που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο γιατί θα αφήσει την υπόλοιπη ευρωζώνη χωρίς ένα σθεναρό τείχος προστασίας ενάντια στην πιθανότητα ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη».

Το ερώτημα δεν είναι μόνο τι θα κάνει η Γερμανία. Είναι επίσης αν οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν την αποφασιστικότητα αλλά και τη δυνατότητα πλέον να αποτρέψουν την πορεία εξόδου από την ζώνη του ευρώ. Αν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και να πετύχουν κάτι ουσιαστικό, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη.

Μακάρι να τα καταφέρουν σε αυτή την τελευταία ευκαιρία που έχουν μπροστά τους. Αν και όλες οι ενδείξεις και η εμπειρία των τελευταίων δυόμιση ετών, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Αθήνα, όπως Μογκαντίσιου...

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Πολλοί ισχυρίζονται πως η κοινωνία μας έχει καταντήσει ζούγκλα. Το ίδιο κι εγώ. Κάναμε όμως λάθος! Γιατί και στη ζούγκλα υπάρχουν κάποιοι κανόνες ενώ στην κοινωνία μας όχι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα άρθρο για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση οπότε δεν πρόκειται να πρωτοτυπήσω. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνω με αφορμή μια δολοφονική επίθεση σε στενό αγαπημένο πρόσωπό μου, και όχι γιατί συνδέομαι μαζί του αλλά γιατί είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, διάολε!

Ήταν 16:00 όταν χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά μαθαίνοντας τα νέα και μένοντας παγωμένος για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και πως το άτομο αυτό παραμένει στη ζωή.

Η γυναίκα αυτή -μέσης ηλικίας – (θα τη λέμε Μαρία) επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με τη συνοδό της από γνωστή τράπεζα στην οποία είθισται να συνωστίζεται ο κόσμος. Προφανώς όμως -μολονότι ζουν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως- δεν αντιλήφθηκαν πως δύο αφρικανοί, πιθανότατα Σομαλοί, τις παρακολουθούσαν διακριτικά σε όλη τη διαδρομή από την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας έως το σπίτι τους.

Κι ο εφιάλτης των δύο γυναικών ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασαν την είσοδο της πολυκατοικίας και κατευθύνθηκαν προς το ασανσέρ. Σε κάποια στιγμή η συνοδός αντιλαμβάνεται την παρουσία ατόμων στο χώρο και διαπιστώνει πως δύο αφρικανοί βρίσκονταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο. Άγνωστο το αν πρόλαβαν να μπουν πριν κλείσει η πόρτα ή αν χτύπησαν κάποιο κουδούνι ενός γραφείου και εισήλθαν.

Το λέει στη Μαρία …και τότε ξεκίνησε ο πανικός. Το θρίλερ που ούτε ο Χίτσκοκ δε θα είχε καταφέρει ποτέ να γράψει. Η Μαρία αρχίζει να ανεβαίνει τρία τρία τα σκαλιά για να προλάβει να πάει στο σπίτι της. Η συνοδός της -μέσης ηλικίας και αυτή- αφήνει το ασανσέρ και τρέχει πίσω της για να τη βοηθήσει μέσα σε κραυγές και φωνές φόβου! Με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να φτάσουν ως τον όροφό τους και η Μαρία μέσα στον πανικό της προσπαθεί να βρει τα κλειδιά της να ανοίξει. Η σωτηρία από την καταστροφή απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Αλλά μάταια…

Οι αφρικανοί νεώτεροι και γρηγορότεροι τις έχουν ακολουθήσει. Ο ένας αρπάζει από πίσω τη συνοδό κλείνοντάς της το στόμα με ταινία και αφού σπάει τα γυαλιά της, την πετά μπρούμυτα στο έδαφος με το κεφάλι στο πάτωμα. Εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα 2 λεπτά με την πλάτη γυρισμένη στα γεγονότα που ακολούθησαν αισθάνθηκε – όπως είπε – ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε στη Μαρία. Η Μαρία μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της – καθότι τυφλή! - τρώει ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.
Από καθαρή τύχη δεν έσκασε με το κεφάλι στη μαρμάρινη σκάλα. Παλεύει με ότι και όπως μπορεί. Το έτερο αφρικανικό κτήνος όμως της πιάνει το λαιμό με μανία σε σημείο που κόντεψε να την πνίξει. “Πεθαίνω!” εκμυστηρεύτηκε σε κοινό φιλικό πρόσωπο που έσπευσε να τη βοηθήσει.

Οι αφρικανοί πήραν τη λεία τους μη διστάζοντας να χτυπήσουν εντελώς δολοφονικά δύο μέσης ηλικίας γυναίκες και μάλιστα έναν άνθρωπο που δεν έχει το φως του.

Η συνοδός της, με σπασμένα τα γυαλιά αλλά και μη μπορώντας να μιλήσει από τη δύναμη που της κρατούσαν το πρόσωπο αρχίζει να κλωτσά και να χτυπά την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος για να καλέσει σε βοήθεια.

Η Μαρία με τη συνοδό της μεταφέρθηκαν σοβαρά χτυπημένες και σε κατάσταση σοκ με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων στο κεφάλι και τον τράχηλο. Εκεί εντελώς συμπτωματικά έχει μεταφερθεί και ένας γέροντας χτυπημένος από δύο άλλα μπουμπούκια (που κατά άλλους πρέπει να νομιμοποιηθεί η παρουσία τους και κατά άλλους μας τιμούν γιατί επέλεξαν τη χώρα μας ως τόπο προορισμού), του οποίου μάλιστα η σύζυγος δεν άνοιγε την πόρτα όταν της φώναζαν ότι χτύπησαν τον άνδρα της γιατί νόμισε ότι είναι κόλπο για να τη ληστέψουν.

Πριν λίγη ώρα η Μαρία και η συνοδός της επέστρεψαν στο σπίτι τους στο κέντρο της Καμπούλ ή καλύτερα του Μογκαντίσιου που όμως κάποτε λεγόταν Αθήνα.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Η Μαρία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ένα μείγμα συναισθημάτων όπως ο φόβος, η οργή, η αγανάκτηση την κυριεύουν.

Κλείνοντας έχω μια απορία. Τη μεταφέρω και σε σας:

Η Μαρία από δω και πέρα πώς θα προστατεύσει τον εαυτό της; Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας μια στιγμή στη θέση της;

Πάσα συμβουλή δεκτή.

ΠΗΓΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Πολλοί φίλοι θα σπεύσουν να μου πουν ότι η εγκληματικότητα δεν οφείλεται μόνο στους λαθρομετανάστες και ότι το άρθρο είναι ρατσιστικό.
Θα τους απαντούσα ότι θα ήταν καλύτερα να ρίξουν μία ματιά στα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας αλλά...
Το θέμα μου σήμερα δεν είναι αυτό!
Ειδικά σήμερα, ημέρα όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, αυτό το άρθρο με θορύβησε ακόμα περισσότερο.
Σκέφτομαι την πιθανότητα η κόρη μου να βρεθεί (όπως επιθυμεί) στην Αθήνα και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει η ιδέα.
Είναι τραγικό να μην αισθάνεσαι ασφάλεια στην πόλη σου και να μην έχεις εμπιστοσύνη στον διπλανό σου.
Το θέμα της ασφάλειας είναι μία από τις βασικές ανάγκες των πολιτών μίας χώρας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πάταξη της εγκληματικότητας... ΑΜΕΣΑ!

Αρχίζει το ματς…

Του Μάκη Κουρή

Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση.
Από τον Νοέμβριο του 2011 ανεζητείτο…
Το κύριο ζητούμενο ήταν να μπει τέρμα στην ακυβερνησία. Και μπήκε…

Υπάρχουν ενστάσεις και επιφυλάξεις ως προς τη σύνθεσή της. Ο κάθε πολίτης δικαιούται να έχει την άποψή του. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Είναι μέγα πολιτικό λάθος των δύο συμμάχων, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, που δεν μετέχουν. Θα έπρεπε να ήταν και οι δύο αντιπρόεδροι. Η ισχύς της κυβέρνησης, προς τα έξω, θα ήταν σίγουρα τεράστια. Υπάρχει, βέβαια, και τώρα καιρός να αναθεωρήσουν τη λαθεμένη άποψή τους και να πάψουν να παίζουν το κρυφτούλι, μετρώντας το πολιτικό κόστος… Όμως, τι μέσα, τι έξω, τις ευθύνες τις έχουν κι αυτοί ολάκερες…

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχουν στη φαρέτρα τους ένα δυνατό, ακαταμάχητο υπερόπλο. Το 100% του ελληνικού λαού. Και μάλιστα με την υπογραφή του στις κάλπες της περασμένης Κυριακής. Το ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Στη συνταγή που σκοτώνει. Που έχει ήδη οδηγήσει σε 3.000 αυτοκτονίες, σε πάνω από 1.000.000 ανέργους, σε 200.000 και βάλε λουκέτα, σε συσσίτια, στους κάδους σκουπιδιών να ψάχνουν να φάνε κάτι, να ξεγελάσουν την πείνα τους, σε καταστάσεις που μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω. Για όσους το ξεχνούν, ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κανένα από τα κόμματα που συμμετείχαν δεν έλεγε «ναι στο Μνημόνιο».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του μια βόμβα που καμιά δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει. Και πολύ περισσότερο τις συνέπειες της έκρηξής της… Και την επόμενη μέρα που θα έρθει. Είναι αυτό που φοβούνται οι έξω, και κίνησαν γη και ουρανό για να μη βγει πρώτος ο Τσίπρας. Τώρα όμως η… βόμβα περιμένει στον προθάλαμο. Κι αυτό ασφαλώς το υπολογίζουν στη σκακιέρα τους οι «τροϊκανοί».

Έχει ακόμα η Ελλάδα στο οπλοστάσιό της συμμαχικές φωνές απʼ όλη την Ευρώπη, που συνεχώς αυξάνονται. Ακόμη και μέσα στη Γερμανία, από δυνάμεις που μετράνε. Και όλες συμπίπτουν σʼ αυτό που ζει ο ελληνικός λαός. Ότι τα Μνημόνια δεν αντέχονται άλλο. Οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή, που θα μεταδοθεί σαν ιός στις άλλες χώρες της ΕΕ. Που ήδη βιώνουν οι λαοί τους το γκρέμισμα της ζωής τους, που με θυσίες δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγαίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας στις αποσκευές του τα πειστήρια για να αποδείξει στους συναδέλφους του των άλλων 26 μελών της ΕΕ τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στο όνομα των Μνημονίων. Και έχουν καταλύσει τα πάντα. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία, όπως δημόσια έχει ομολογήσει ο υπουργός του Γ. Παπανδρέου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πειστήρια που αναγκαστικά οδηγούν σε μονόδρομο. Στη μία και μόνο απόφαση. Την αλλαγή των όρων των Μνημονίων. Το οριστικό ξεσφίξιμο της θηλιάς που έχει καταπνίξει όλους τους Έλληνες.

Άσο στο μανίκι του έχει ο Σαμαράς. Αρκεί να τον παίξει σωστά…

Αυτά ως προς τα Μνημόνια, που είναι και το μέγα πρόβλημα.

Υπάρχουν και τα του οίκου μας. Πολλά που έχουν πληγώσει όλους μας. Όλα εκείνα που πληγώνουν την Ελλάδα… Και πρέπει να αλλάξουν. Και το λέμε όλοι. Να γίνουμε ένα κράτος που θα δουλεύουν όλα ρολόι. Που δεν θα χρειάζεται να έχεις μέσο για το αυτονόητο που δικαιούσαι σύμφωνα με τους νόμους. Που δεν θα αναγκάζεσαι να δίνεις «φακελάκι» για να βρεις την υγειά σου. Που δεν θα κυβερνάνε η διαπλοκή και η διαφθορά…

Όλα αυτά, Αντώνη Σαμαρά, δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ για να γίνουν. Η πολιτική βούληση έλειπε πάντα, για εδώ που φθάσαμε… Και γίναμε ο περίγελος της οικουμένης με την… αμέριστη συνδρομή του Γιώργου Παπανδρέου. Με εκείνη την ταμπέλα που μας έβαλε: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».

Ελπίδα υπάρχει… Το θέμα είναι το πόσο γρήγορα θα ξημερώσει… Και αυτό που θα προκύψει να είναι χειροπιαστό… Αλλιώς, καλύτερα να μην το σκεπτόμαστε…

Πήραμε πάντως παράταση…

Ευχή μας, να είναι διαρκείας… Να μη σφυρίξει ποτέ ο διαιτητής…

Η σφυρίχτρα είναι στα χέρια σου, κύριε πρωθυπουργέ.

ΠΗΓΗ  ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

"Βράζουν" στην Ιπποκράτους με τον Βενιζέλο...

Μπαρούτι μυρίζει στην Ιπποκράτους μετά τις επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα της συμμαχικής κυβέρνησης.

Η επιλογή του να επιμείνει σε μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε κάποιους τεχνοκράτες και Πανεπιστημιακούς, πολλούς από αυτούς προσωπικούς του φίλους, έκανε πολλούς να…. απασφαλίσουν και να εκραγούν

«Είναι μια σκληρή Δεξιά κομματική κυβέρνηση, με τρεις φίλους του Βενιζέλου μέσα» «Οι κηπουροί του Παπανδρέου μπροστά σ’ αυτά, ήταν πταίσμα».

Οι απόψεις πολλών, κορυφαίων και μη, συνέκλιναν σε μια, ότι «οι επιλογές Σαμαρά δικαιώνουν την κυβέρνηση Καραμανλή. Κατέστρεψαν την Ελλάδα μέχρι το 2009 κάτι το οποίο επανηλειμενα έχουμε επικρίνει με σφοδρότητα και τώρα θα κληθούμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτή την κυβέρνηση» έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και προσέθεταν, πως «αντί να ορθώσει λόγο κοίταξε να βολέψει κάποιους φίλους του». Μάλιστα έδιναν το παράδειγμα του υφυπουργού εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος είναι αδερφός της ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και τον συνδέει στενή φιλία. Επίσης ο σύζυγος της Δημήτρης Παναγιωτάκης έχει αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι του Κου Βενιζέλου.

Ενστάσεις υπήρχαν και για τον υφυπουργό παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου , το οποίο πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Οι ενστάσεις υπήρχαν γιατί ο πρώην πρύτανης του Παν/μιου Πελοποννήσου, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Άννας Διαμαντοπούλου που είχε εξασφαλίσει διακομματική στήριξη στη βουλή. Αργότερα βέβαια έγινε γνωστό πως ο Β. Βενιζέλος εναντιώθηκε στην τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο πόστο, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν του πέρασε. Όπως δεν του πέρασε και με την Λίνα Μενδώνη που επιθυμούσε να είναι στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά τελικά ο πολιτισμός… κέρδισε τον Κώστα Τζαβάρα.

Πάντως η επόμενη ημέρα του σχηματισμού κυβέρνησης δεν θα είναι εύκολη για την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ φρόντισαν στην τελευταία συνεδρίαση να κάνουν απόλυτα σαφές ότι θα βρίσκονται απέναντι σε επιλογές του πρόεδρου, ειδικά με την απόφαση να υπάρξουν «οριακές εξαιρέσεις» για περιφέρειες που δεν εκπροσωπούνται, φωτογραφίζοντας πρόσωπα όπως ο Κώστας Καρτάλης στη Μαγνησία. «Είναι δυνατόν να αφήσει εκτός, εκλεγμένους βουλευτές και να βάλει υπουργούς κάποιους φίλους του που δεν εξελέγησαν;» Έτσι τα μηνύματα έφτασαν αρμοδίως με αποτέλεσμα αργά το βράδυ σε συνομιλία που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με δημοσιογράφους να λέει « δεν έχω υπ’ όψιν μου κανέναν μη εκλεγμένο»

ΠΗΓΗ  briefingnews.gr



Δείτε και αυτό...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την εμμονή που έχουν μερικοί με την καρέκλα του υπουργού...
Τι μανία είναι αυτή ντε και καλά να μας σώσουν;
Τόσο μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους ώστε θεωρούν ότι είναι οι μόνοι ικανοί;
Αφήστε να δοκιμάσουμε και κανέναν άλλο... ξεκουραστείτε λίγο...
Τόσα χρόνια σπίτι-υπουργείο, υπουργείο-σπίτι...  κάντε και κάτι άλλο!

Ο (παλιός) γνωστός ΣΥΡΙΖΑ!...

Ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού δεν τήρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτού ακόμη ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και γίνει γνωστή η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, η Κουμουνδούρου αντί για «ευχές» έστειλε πολιτικούς «αφορισμούς», κάνοντας δίκη προθέσεων.

«Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά, με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, προεξοφλώντας ακόμη και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η οποία εκείνη την ώρα δεν είχε καν συγκροτηθεί.

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο την επιθετική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, εντός και εκτός Βουλής, προϊδεάζοντας για οργάνωση κινητοποιήσεων που στόχο έχουν την όξυνση της κοινωνικής έντασης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης, με συνέπεια σε όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης, σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Πάντως όλα δείχνουν ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε δύο βάρκες, καθώς από τη μια οι ακραίες συνιστώσες πιέζουν για ακραίου τύπου διαμαρτυρίες, ενώ από την άλλη οι πασοκογενείς δυνάμεις συνιστούν ψυχραιμία, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει είναι να ενσωματωθεί στην οργανωτική λειτουργία του κόμματος ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. «Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε χώρο υποδοχής και έκφρασης των πασοκογενών δυνάμεων» δήλωσε χθες ο Α. Κοτσακάς, κάνοντας λόγο για αντιπολίτευση αρχών και ευθύνης.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ούτε ευγένεια, ούτε πολιτικό πολιτισμό περίμενα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Περίμενα όμως λίγη υπομονή!
Να δουν πρώτα την κυβέρνηση, από ποιους απαρτίζεται, σε ποιο πόστο είναι ο καθένας και μετά να αρχίσουν την "γνωστή" τους τακτική.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσον αυτή η "γνωστή τακτική" ενδείκνυται για την σημερινή Ελλάδα με τα προβλήματα και την γενικευμένη της κρίση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Αυτό χρειάζεται και πολύ από την δυσεύρετη... απλή κοινή λογική!

Α... και μία ερώτηση... ο Κοτσακάς είναι αυτός ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου για τον οποίο προεκλογικά οι Συριζαίοι επέμεναν ότι ουδεμία σχέση  έχει με το κόμμα τους αλλά απλώς το στηρίζει;

ΕΛΠΙΔΑ vs ΜΙΖΕΡΙΑΣ...


Ορκίστηκε εχθές η νέα κυβέρνηση και σήμερα από το πρωί οι νέοι υπουργοί παραλαμβάνουν τα υπουργεία τους και αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.

Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των πολιτών αισθάνεται μία, συγκρατημένη έστω, ελπίδα και μία, ίσως ακόμα πιο συγκρατημένη, αισιοδοξία αλλά είναι φανερό ότι κάτι αλλάζει.

Δεν λείπουν βέβαια οι μικρόψυχοι, αυτοί που ξεκίνησαν την γκρίνια και την στείρα αντιπολίτευση πριν ακόμα ανακοινωθεί η κυβέρνηση και συνεχίζουν ακάθεκτοι στην ίδια... μιζέρια.

Ότι και να λέμε όμως, είτε θετικά είτε αρνητικά, μόνο το μέλλον θα δείξει.

Το αν θα δικαιωθεί η αισιοδοξία μας ή θα δικαιωθεί η μιζέρια των αμφισβητιών θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα της κυβέρνησης συνολικά, από το έργο του κάθε υπουργείου μεμονωμένα αλλά και από τις ηγετικές δυνατότητες του πρωθυπουργού.

Για την ώρα μόνο κάποιες γενικές παρατηρήσεις μπορούμε να κάνουμε...

Διαβάζοντας τα βιογραφικά των μελών του υπουργικού συμβουλίου στην προσπάθειά μου να μάθω περισσότερα για τα άτομα που την απαρτίζουν και άσχετα από την οποιαδήποτε κομματική ή ιδεολογική τους προέλευση ομολογώ ότι με εντυπωσίασε το βιογραφικό του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος Ευάγγελου Λιβιεράτου.

Αν και είναι ιδιαιτέρως πλούσιο δεν παρουσιάζει κομματικό χρώμα και δείχνει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Θεωρώ μεγάλο λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη (σε περίπτωση βέβαια που ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες) να αρνηθεί την θέση αναπληρωτή υπουργού υπό τον κ. Λιβιεράτο αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αυτό που νομίζει καλύτερο.

Από εχθές γίνεται μεγάλη συζήτηση και για την παρουσία... μόνο... δύο γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο.

Αν και γυναίκα ουδέποτε κατάλαβα το νόημα της ποσόστωσης.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσες γυναίκες βρίσκονται στην κυβέρνηση και διαφωνώ ριζικά ακόμα και με τον ίδιο τον διαχωρισμό!

Καθαρά προσωπικά (και δεν διεκδικώ δάφνες ουδετερότητας και αντικειμενικότητας αλλά...) θεώρησα πολύ καλή αρχή την ομιλία Σαμαρά προς τους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Κατ' αρχάς μου φάνηκε (επιτέλους!) ηγετικό το ύφος του.

Η μείωση κατά 30% των υπουργικών αποζημιώσεων και ο περιορισμός στο ελάχιστο απαραίτητο των κρατικών αυτοκινήτων ήταν -αντικειμενικά- πολύ καλές κινήσεις.

Επίσης θεωρώ πολύ λογική την εντολή Σαμαρά για υπουργικά συμβούλια χωρίς κάμερες διότι είχε καταντήσει κάθε υπουργικό συμβούλιο να είναι ένα επικοινωνιακό πολιτικό σόου αυτοπροβολής του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Με λίγα λόγια...

Οι περιστάσεις είναι πολύ δύσκολες και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τα αποτελέσματα μίας πολυκομματικής κυβέρνησης, της πρώτης πολυκομματικής κυβέρνησης μεταπολιτευτικά!

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, δεν υπάρχει προγραμματισμός “εκατό ημερών” και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιαδήποτε αργοπορία!

Ήδη από σήμερα υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να στρωθούν στην δουλειά.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη την μιζέρια ας τους ευχηθούμε όλοι καλή δύναμη γιατί η προσπάθεια είναι συνολική και εθνική!

Απλή κοινή λογική...